Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 13:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 01, 2010 07:27 

sneni je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Mislim da si dobro napravio jer si bio poslušan biskupu. Isto tako mislim kako ne bi bilo loše provjeriti da li danas možeš pristupiti kojem konteplativnom redu, u smislu ispovjednika i duhovnika česnih sestara?

Hvala na savjetu no ja sam na kraju svoje službe (četrdeset i treća godina službe teče) ulazim u šezdeset osmu života - dosta mi je ovo što imam (2 župe iako su brojčano male ali su obveze iste čak u nekim prigodama i veće od župnika koji imaju na sjeveru župe od 3-4 tisuće) A osim toga našao sam novo poslanje na internetu. Nije skromno reći da je moju stranicu otvorilo u 15 mjeseci skoro 50000 posjetilaca ( broj dvostruko veći od broja stanovnika moje biskupije) bez ikakve reklame.. a o razgovorima u raznim parlaonicama da ne govorim i o pismima (mail) koje primam.

No, iz ovoga bi se dalo zaključiti kako si i ti zaključio da si iskoristiviji na nekim drugim poljima rada a ne na konteplativnom ili strogo molitvenom polju koje bi uključivao povlačenje od svijeta.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 01, 2010 18:25 

Svatko ima svoj poziv. Ono što danas Crkvi najviše treba je upravo molitva. Kontemplativni redovi nisu "samo molitva bez evangelizacije" oni su molitva bez koje evangelizacija ne bi postojala.

Koji nam je osnovni neprijatelj u evangelizaciji? Sotona. Najbolje oruzje protiv njega? Post i molitva- Dakle, kontemplativni redovi.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 08, 2010 11:03 

Možda neki misle da redovnici (ili točnije rečeno monasi) u strogim „kontemplativnim redovima“, provode život u neprestanoj molitvi i kontemplaciji , šetanju u habitima, nekom fizičkom radu... Pitanje je koliko su današnje generacije uopće orijentirane tome? Opravdano se zapitati je li takva crkvena praksa promijenjena pošto je i ovaj bum u zvanjima, rezultat interneta a ne klasično-tradicionalnog poticanja na otvorenost zvanju?
Nije tajna da i pravoslavni monasi i monahinje imaju svu silu profila na Facebook-u te tako šire svoju duhovnost.
Dakle ako je to model po kojem bi se mogla vršiti evangelizacija iz samostana, onda to nije ništa loše ali nije ni onaj tradicionalni pristup prije Drugog Vatikanskog sabora.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata