Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 13:12

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Čet ruj 30, 2010 05:49 

Žao mi je Rio, ispričana pričica ne znači ništa. Uostalom, danas imamo ludbreško svetište baš zbog nečije sumnje, a to je bilo davno. A i ne postoji vjera koja ima samo uzlazni put. Kažu da je sveta mala Terezija se tako mučila s vjerom pred kraj života...
PS zašto bi netko bez vjere izabrao bogosloviju? Što bi mu taj izbor mogao profitabilnoga donijeti?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 30, 2010 07:08 

Pročitao sam preporučene linkove (očito portala nekakvih karizmatika) i našao ovo:
Citat:
Njivice koje su u povijesti imale samo jedno jedincato duhovno zvanje, ovog časa imaju čak dvojicu bogoslova - plod ove MALE ZAJEDNICE (ne sekte!).

Ovo je toliko krivo i prepotentno jer svećeničko zvanje nije ničija zasluga niti plod nečijeg rada nego MILOST POZIVA - (zvanje dolazi od riječi zvati) Prema tome sve je jasno.
"Kad sve napravite, recite sluge smo beskorisne" to bi trebao biti vrhunac "evangeliranih" a ovako ti "novo evangelizirani" nisu ništa bolji u ponašanju i raumišljanju od "staro katehiziranih"

A to potvrđuje i Riov upis
Citat:
Tako ti je to kada si halapljiv. Ne ide odmah elaborat. A još više, tekstovi i nisu za one koji "sve znaju" kao ti, a tako nije smatrao ni autor, koji je podsjetimo stariji i iskusniji od tebe. Ipak, da ne bi neke nejake duše bile zbunjene ili čak sablažnjene tvojim interventima tipa:

kad se ne može dokazima onda se počima niskim udarcima! "neo evangelizirani" primjer kršćanske ljubavi! Tipično ponašanje karizmatika! Ako ne pušeš u njihov rog i pokušaš se protiviti, ajme tebi!

Vrh

PostPostano: Čet ruj 30, 2010 08:31 

Više sam puta vidio da ljudi strogo dijele nove zajednice i djelovanje Boga. Zar nije moguće da Bog djeluje kroz zajednice? Da po njima otvara uši i srca ljudima? Nije svijet evangeliziran tako što se Bog objavio u ne znam kojim oblicima svim narodima, već po apostolima koje je poslao da navještaju Evanđelje.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 30, 2010 08:47 

Ovo što ću napisati je općenito i odnosi se na sve:

Zbog objektivnih razloga ovih dana nisam mogao biti na forumu te mi je promaklo da se ova tema pretvorila u diskusiju o "Karizmatskom pokretu" iako imamo temu o njemu.

No bez obzira o čemu bila, žalosno je da se rasprava odvija na osobnoj razini što je krajnje nepotrebno i ne rađa urodila dobrim plodom na koje smo kao kršćani pozvani.

Kad uhvatim vremena razvrstat ću postove kamo pripadaju ako to bude moguće a sada prema ovo sam prisiljen zaključati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata