Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 09:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Egzorcizam
PostPostano: Pon srp 21, 2014 11:57 

Pokušat ću što kraće opisati svoj problem.
Od momka prijateljica mu se obratila prije nekih 3 mjeseca sa određenim problemima. On joj je preporučio svećenika koji joj je predložio egzorcizam.
Ispostavilo se da je bio u pravu, cura je krenila na obred i dosada je mnogo bolje.
Kad sam je upoznala nije mi se svidila. Nije ništa loše napravila niti rekla ali sam osjetila da je ljubomorna i da joj nisam draga.
( kasnije mi je svećenik u razgovoru potvrdio njenu ljubomoru)
Dosta se molim Gospi i krunice su mi česta molitva...zaista ih intezivno proživljavam i volim ih moliti.
Prije prvoga egzorcizma sam rekla momku da će me zloduh prozivati ( pogrdnim riječima) i to se dogodilo...no smatram da je to bila ona ( lucidna) a ne zloduh jer grijeh koji smo ispovjedili vrag ne vidi??
Obred je prošao inače dobro, dosta sam molila i bilo je snažno..proživila sam to na jedan svoj osobit način.
Drugi i treći obred su također bili jaki..na nekima sam i plakala ( što su protumačili kao milost) a zloduh se rugao. nekada mi se čini da je to on a nekada da je to ona.
Inače ta cura često spominje da ima nekakve objave o meni i momku koje ne želim slušati jer me uznemiruju.
Prije 10 dana kada sam trebala ići na obred ali sam se počela tresti i moliti momka da ne ide. On je ipak otišao a ja sam u tišini molila Duha Svetoga za mir. Smirila sam se i odlučila da više ne idem.
Priznajem sve prijašnje pute ( osim prvoga ) sam išla na silu. Smatram da ta cura treba prvo psihološku pomoć a tek onda svečenika.
uznemiruje me i ne osjećam se ugodno kraj nje. Kada je shavtila da više neću dolaziti rekla je mome momku da je u meni vrag??? :oo
Naravno svećenik je odg. na to da nije istina i da sam čista.
Zašto ona to radi i zšto se osjećam tak loše kraj nje? Zašto me uzmeniruje?
Neku noć sam sanjala da je poslala na mene neku veliku životinju vraga/kavu nešto jako čudno na mene da me ubije....i onda sam se prenila u snu sva prepadnuta.
Jesam li možda ja kriva? što mi savjetujete da učinim dalje?
Hvala

Vrh

Naslov: Re: Egzorcizam
PostPostano: Pon srp 21, 2014 19:50 
Administrator

Oprosti, ali ja baš ne shvaćam što si htjela reći, ako se obred egzorcizma vršio nad tom prijateljicom, što si ti tamo radila?

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 02:03 

+!
Anev je napisao/la:

- Što bi savjetovao naš Otac po Sinu u Duhu?

Ps 23,4
Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si Ti sa mnom.

Vjerujem kako Ljubav ljubi sva stvorenja (vidljiva i nevidljiva), koja je stvorio.
Nije neobično da se negdje u vremenu i prostoru širi nemir, nego je poželjno znati kako reagirati na takve situacije i osobe oko sebe.
Jedna žena, koja je silovana za vrijeme vukovarskog stradanja, vrativši se nakon rata svom domu prepoznaje silovatelja.
Prati ga i danima smišlja osvetu, dok se nije odlučila moliti i odustaje ne samo od zla, nego oprašta i slobodno živi dalje.

Svakome željeti dobro i uvijek blagoslivljati!

Strah
Tko ljubi Ljubav i ne želi ni 'najmanjom' nepravdom povrijediti Pravednoga, onda se ne boji smrti, nego želi što prije sresti se s Vječnom Bespočetnom Ljubavi.

'Duhovna teretana'
Kad naučimo ljubiti, onda se nećemo uznemiravati zbog bolesti, ratova, nepravde,..., grijeha i svakog zla.
Ukoliko je netko spreman drugome dati i svoj bubreg, a i dalje se uznemiruje u prisustvu te osobe,
onda toj osobi nedostaje Mir.

Osim toga, nije lako odreći se samoga sebe.

Dan bez osmijeha i čuđenja je bezlično siromašan dan.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 08:51 

Bila sam na obredu jer je bila jedna molitvena skupina koja je molila dok se obred radio. Moj dečko i još jedan momak je skupa sa svećenikom drže za ruke i noge jer se trza i divlja.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 08:54 

Hvala, sve ima smisla i sve to znam.
Ali nisam napomenula da ta djevojka ima i svoj alter ego koji je bitno različitih. Jako je umišljena, silena, puna sebe, mome dečku pokazuje svoje slike ( najbolje odabrane) i često govori o meni kao da nisam dobra.

utopija je napisao/la:
+!
Anev je napisao/la:

- Što bi savjetovao naš Otac po Sinu u Duhu?

Ps 23,4
Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si Ti sa mnom.

Vjerujem kako Ljubav ljubi sva stvorenja (vidljiva i nevidljiva), koja je stvorio.
Nije neobično da se negdje u vremenu i prostoru širi nemir, nego je poželjno znati kako reagirati na takve situacije i osobe oko sebe.
Jedna žena, koja je silovana za vrijeme vukovarskog stradanja, vrativši se nakon rata svom domu prepoznaje silovatelja.
Prati ga i danima smišlja osvetu, dok se nije odlučila moliti i odustaje ne samo od zla, nego oprašta i slobodno živi dalje.

Svakome željeti dobro i uvijek blagoslivljati!

Strah
Tko ljubi Ljubav i ne želi ni 'najmanjom' nepravdom povrijediti Pravednoga, onda se ne boji smrti, nego želi što prije sresti se s Vječnom Bespočetnom Ljubavi.

'Duhovna teretana'
Kad naučimo ljubiti, onda se nećemo uznemiravati zbog bolesti, ratova, nepravde,..., grijeha i svakog zla.
Ukoliko je netko spreman drugome dati i svoj bubreg, a i dalje se uznemiruje u prisustvu te osobe,
onda toj osobi nedostaje Mir.

Osim toga, nije lako odreći se samoga sebe.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 17:22 
Administrator

Anev je napisao/la:
Bila sam na obredu jer je bila jedna molitvena skupina koja je molila dok se obred radio. Moj dečko i još jedan momak je skupa sa svećenikom drže za ruke i noge jer se trza i divlja.

Osobno ne bi sudjelovao u takvom obredu ako nisam dovoljno iskušan u vjeri, a o tome bi savjet trebao dati svećenik koji vodi obred, jer dolazi do raznih duhovnih kušnji.
Iz ovih nekoliko rečenica koje si napisala vjerujem da si dobro odlučila da više ne ideš. Forum nije prikladan za osobnije savjete, zato je dobro dalje porazgovarati sa nekim svećenikom o svemu što te tišti. Ne o drugima i njihovim problemima, nego o sebi i svojem životu, da budemo bliži Bogu, a onda će doći i mir.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 6 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata