sneni je napisao/la:
Mi nismo ni Francuska, ni SAD, ni Slovenija. Mi smo Hrvatska, država Hrvatskog naroda i drugih naroda koji u njoj žive koji su u ogromnoj većini vjernici i ti vjernici plaćaju porez državi pa imaju pravo na temelju toga i zahtijevati od države da omogući i vjersko obrazovanje u obrazovnim institucijama države.
Koja je to pravna država koja uzima od svojih građana novac (porez) a ne dopušta im javno odgajati svoju djecu u načelima predaka!
Poručuje setako da se svima treba uzeti, ali ne i Crkvi – za njih će uvijek biti novca. Predsjednica HDZ-a i premijerka Kosor tijekom subotnjeg posjeta papi Benediktu XVI. nije spomenula da bi zbog teške gospodarske situacije trebalo mijenjati ugovore na temelju kojih Crkva godišnje dobiva najmanje 300 milijuna kuna iz državnog proračuna, te još niz “milijunskih” beneficija od lokalne zajednice.Crkva je u 2008. dobila izravno iz proračuna 382 milijuna kuna, a gradovi i općine dali su još desetke milijuna kuna. Iznos se tako popeo i na pola milijarde kuna, a u sve treba pribrojiti i povrat nekretnina
Ja kažem ako neko želi dat crkvi nek joj da dapaće, ali ovdje crkvu kroz poreze financiraju i oni koji crkvene usluge ne konzumiraju čime ih se dovodi u nepravedan položaj.
odnosno kako je prema trentnim istraživanjima odnos rimokatolici 80 % ostale vjeroispovjesti 5 % i 15 posto ljudi koji ne konzumiraju crkvene usluge 15 %, realno ljudi koji s crkvom nisu u nikakvom odnosu prisiljeni su je financirati s preko 45 milijuna kuna. po meni tih 45 milijona kuna bi se trebalo usmjeriti u prograne i institucije koje bi štitile interese tih 15 posto ljudi.