Urban je napisao/la:
Nažalost, boli ljude briga za Blaževićevu knjigu.
Oni će vidjeti samo ono što Rebić kaže, a to je: "Ne vidim zašto bi slavljenje Halloweena bilo opasno...Djeca time dobivaju neke nove priče, nove igre na koje nisu naučena, ali smatram da to nije toliko opasno i da kod nas nije ni pretjerano sraslo. Osobno, indiferentan sam prema tom fenomenu".
Dakle, Rebić ne vidi i indiferentan je. Očito je u pitanju Rebićeva i duhovna sljepoća i na osnovi te sljepoće, nezainteresiranost da upozori ljude i time sudjeluje u zaštiti katoličke djece. Svjesno ili ne, Rebić time sudjeluje u širenu očitoga zla.
Gle, tema ovdje nije Rebić, nego alternativa.
Ako ćemo tako postavljati stvari onda ćemo umjesto o biti problema pričati samo o osobama koje nam se ne sviđaju.
O svim tim alternativnim rubnim stvarima postoje svakojaka mišljenja, a ako ćemo osuđivati osobno mišljenje jednog teologa “argumentima” tipa “
duhovno je slijep” i “
sudjeluje u širenju očitoga zla” onda budi siguran da će ljudi te teške riječi krivo shvatiti i to na vlastitu štetu.
Evo, meni se čini da je u pitanju neki osobni animozitet, jer znam da je Rebić govorio protiv nekih stvari koje si recimo ti propagirao na ovom forumu (pa nisam niti sumnjala da ti je mrzak).
Mi se niti kao katolici niti kao građani nismo dužni slagati sa baš svakim osobnim mišljenjem nekog teologa, a pretpostavljam da smo dovoljno zreli da svoje kritike i neslaganja iznesemo na primjereniji način. I o nama ovisi hoćemo li prednost davati onome oko čega se slažemo ili ćemo samo blatiti svoje neistomišljenike.
Činjenica jest da je Halloween još u našem društvu neriješeno otvoreno pitanje o kojemu mnogi imaju različita mišljenja ( da nije tako ne bi jedno Ministarstvo u svom službenom dokumentu koji se tiče odgoja djece imao tako vrednovan taj “blagdan”), stoga je Rebić ovdje offtopic.