KRIŽAR2 je napisao/la:
mislim da je bila jedna Gospina poruka u kojoj stoji da nismo ni svjesni koliko milosti dobivamo postom!...
DA, često Gospa kaže da se postom i molitvom mogu zaustaviti čak i ratovi...(kako, to sam iskusio u ratu, samo nikog od vas nije zanimalo da objasnim. Mislim da sam među rijetkima na zemlji koji su pronašli pravi odgovor; - kako.
Citat:
..ja isto mislim da što je post teži da je plodonosniji.
Uvjek je teže postiti ako oko nas manje ljudi posti. Zato je srijeda teža od petka. U životu sam iskusio desetak Božića o kruhu i vodi (Zbog srijede i petka). Samo sam taj dan jecao u tišini i miru, stalno sam izgovarao; - hvala ti Bože...
.
Citat:
.imao sam i velike bludne napasti tokom nekih postova,
Nešto ti moram reći; za vrijeme višednevnog posta, seksualni život se udvostruči (za ne vjerovat). Ja nisam imao problema jer sam oženjen..(o ovome nikad nisam nikome govorio)
Citat:
..znao sam osjetit kako mi vrag namješta nekakve svađe, baca klipove pod noge ali to je ta borba na koju smo pozvani,
Neboj se, kad započme čisti post,- legije i legije nečastivih nemogu ti ništa.
Citat:
..ako nam sve glatko teče i ide, nešto ne valja...barem tako mislim. ali nakon borbe dolazi duhovni mir koji je neprocjenjiv.
Onaj tko uđe u čisti post, više nema borbe nisačim, sve što je negativno bježi od tebe,- ulaziš u blaženi mir.
Citat:
Sad idem pročitati taj članak. Obično odmah prepoznam autorov nivo posta.
Citat:
..p.s. svaka čast na korizmenom postu, skidam kapu i divim se. ja se ne bi usudio.....
Nikad ne reci nikad, za to će se pobrinit sami Bog, ako osjetiš da te izabrao za još više dana posta, nego što ti je dao do sada; - nemoj se previše ustručavati.