Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 20:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 15, 2015 22:37 

Ljudi moram sa vama nesto podjeliti sto me ubija duže vrijeme.Možete li mi pomoći kako da se riješim seksualnih mastarija prema nećakinji,da vam odma kažem nije djevojčica nego cura postao sam joj ujac još dok sam imao 5 godina tako da nije još veća bolest ali i ovo je nenormalno.Hvala Bogu nisam napravia ludost da sam joj prišao ili nesto ali imam problem ponekad masturbiram o njoj iako znam da je i to grijeh ali da nema toga ko zna sta bi bilo da sam u njenoj blizini!znam ljudi da sam psihički bolesnik ne samo zbog toga nego sto sam te gadosti ovde i napisa ali preočajan sam.čak sam svećeniku na ispovjedi reka za to on mi je reka da je to normalni ljudski nagon sve dok joj nepridjem i da se ne opterećujem time.Zanima me jeli ko od vas imao takav problem pa ga je riješio i molim vas nemoj te se rugat sa ovim jer stvarno želim pomoć....Bog vas blagoslovio i Duh Sveti neka vas vodi putem života vječnog !Molim vas pomozite mi strašno patim zbog toga

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 08:48 

skokovski je napisao/la:
Ljudi moram sa vama nesto podjeliti sto me ubija duže vrijeme.Možete li mi pomoći kako da se riješim seksualnih mastarija prema nećakinji,da vam odma kažem nije djevojčica nego cura postao sam joj ujac još dok sam imao 5 godina tako da nije još veća bolest ali i ovo je nenormalno.Hvala Bogu nisam napravia ludost da sam joj prišao ili nesto ali imam problem ponekad masturbiram o njoj iako znam da je i to grijeh ali da nema toga ko zna sta bi bilo da sam u njenoj blizini!znam ljudi da sam psihički bolesnik ne samo zbog toga nego sto sam te gadosti ovde i napisa ali preočajan sam.čak sam svećeniku na ispovjedi reka za to on mi je reka da je to normalni ljudski nagon sve dok joj nepridjem i da se ne opterećujem time.Zanima me jeli ko od vas imao takav problem pa ga je riješio i molim vas nemoj te se rugat sa ovim jer stvarno želim pomoć....Bog vas blagoslovio i Duh Sveti neka vas vodi putem života vječnog !Molim vas pomozite mi strašno patim zbog toga

Osim svećenika, idi k doktoru!

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 12:33 

Mislim da ti je glavni lijek molitva, čitanje Biblije i post. Moli svaki dan. Moli Majku Božju za čistoću. I pronađi boljeg svećenika, idi često na ispovijed i na Pričest. I nemoj dopustiti da u tebi prevlada nemir ili očaj, ili sram, to nije nešto čega se ti ne možeš osloboditi, uostalom te su strasti uvijek prolazne.

Bilo bi idealno kad bi mogao pronaći svećenika koji bi se mogao malo više posvetiti tebi, npr. da se ideš redovito k njemu ispovijedati, koji te neće samo rutinski otpraviti s odriješenjem i pokorom. Ako si s tim problemom izoliran to ti sigurno neće olakšati problem. Ali najvažnije je da vjeruješ u Boga i da se svaki dan moliš.

Ljudi se izliječe i od puno težih tereta, npr. od homoseksualizma, a tvoje "usmjerenje" je samo po sebi normalno, samo je trenutno usredotočeno na krivu osobu.

Uostalom, da živiš u 19. st. i da si plemićkog roda, to bi bilo čak i prihvatljivo, ali nemoj se ugledati na Habsburgovce i slične. 8) Bog te blagoslovio.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 12:43 

Već si na dobrom putu kad si o tome odlučio progovoriti. Najvažnije je što si to povjerio svećeniku,on te odriješio od grijeha, a ti se sada okrenu budućnosti. Ipak u te svoje maštarije izaberi osobe nakon koji nećeš imati toliku grižu savjesti.

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 15:41 

Ako nisi trol, a mogao bi biti jer znam da mladost po Dalmatinskoj zagori zna plasirati slične psine, pa se smijuljiti dok se mi naprežemo dati odgovor, onda ovako.
Nije to po meni toliko bolesno niti za proglasiti psihičkom bolešću. Naprosto je u našem društvu i tradiciji takva vrsta veze nedopustiva, ali privlačnost katkada može doći i iz nekog takvog izvora. Nije ti ni majka ni sestra, ali ste ipak preblizak rod. Mislim da je problematičnije to što se prepuštaš maštarijama i samozadovoljavanju na tu temu, a ne razmišljaš da je to ipak grijeh, pa sve da misliš i o susjedi. Dobro je što si se ispovjedio, ako imaš prigodu, porazgovaraj i s nekim psihologom, ako misliš da je preraslo u opsesiju, onda svakako psiholog za početak. Mislim da je opsesija problematičnija od same nećakinje.

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 12:28 

Ljudi hvala vam na potpori ma vjerujem ja u sebe i u Boga vjerujem da ću se izvući iz toga netreba mi nikakav doktor jer čovjek je sam sebi svoj psihijatar neću pasti u kušnju zla!!Usput nije meni ona glavna maštarija ali često zna doć u glavu to je samo zbog tjela nista više znam to nije dobro ali vjerujem da ću maknit takvo bolesno razmišljanje jednom zauvjek i da ću naravno uz Božiju pomoć nakraju ispast pobjednik!Ljudi čuvajte se i neka vas Isus vodi putem života vječnog!!

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 16:59 

Dragi brate u grijehu,

nasa ustrajnost u vrijedanju Onoga koji nas najvise voli je nevjerovatna, tako da bi nam svima bio potreban jedan psihijatar, ali se dosta tesko srece takvoga "duhovnog psihijatra" (ako ga trazimo medju ljudima). Prvi korak u rjesavanju naseg problema je spoznaja da ga imamo, jer nas savjest kao toljaga lupa po glavi. Ta savjest nam pokazuje da smo zavoljeli nesto sto Bog prezire, a odbacili ono sto mu je milo, jer u suprotnom nebi osjetili tu tezinu. Podrucje savjesti i misli je ono na cemu smo svi mi jako slabi, pogotovo onda kada podcrtavam, 'mislimo' da mozemo to sami nadici (i vecinom od sutra pocinjemo). Ali problem postoji, tu i sada!

Sada mogu odbaciti tu misao, jer ako joj se prepustim, moram opet na pocetak i mogu biti bolji tek od sutra...
Kako bih bio odlucniji u odbacivanju te misli trebao bih traziti pomoc od onoga koji je pobijedio taj grijeh. Pa ima li veceg pobjednika nad grijehom od Isusa Krista? Tako da u trenucima "svoje slabosti" bi trebao u misli prizvati Krista i reci mu iskreno: Gospodine, evo vidis koliko sam slab, ne mogu sam, pomozi mi...i izreci sve ono sto si ovdje napisao. Vjeruj, grijeh ne moze biti u mislima, kada prizoves istinu.

Kako bismo svi i ostali u toj istini, potrebno nam je ustrajati u borbi i slijediti ono sto nam majka Crkva, nasljedujuci Krista savjetuje: sakramente i misu, molitvu i ljubav (oprost).

Ne zaboravi ni na onu koja je uvijek spremna da ti priskoci u pomoc (sv.Bernard, Zvijezda mora):

O ti, čovječe, koji vidiš, da na tom svijetu više ideš
kroz bure i oluje nego li hodaš po zemlji, ne odvrati
očiju od sjaja ove zvijezde, ako nećeš da te oluja
potopi. Ako navale na te valovi kušnje, ako udariš na
grebene nevolja, pogledaj zvijezdu, zazovi Mariju. Ako
te bacaju amo tamo valovi oholosti, častohleplja,
ogovaranja, zavisti, pogledaj zvijezdu, zazovi Mariju.
Ako li potresa lađicom tvoje duše srdžba ili lakomost
ili podražaj tijela, pogledaj na Mariju. Ako si zbunjen
radi strahota opačina, smeten radi prljave savjesti,
preplašen od strahota suda Božjega, ako se počinjaš
daviti od žalosti i upadaš u ponor očaja, misli na
Mariju. U pogibeljima, u tjeskobama, u sumnjama,
misli na Mariju, zazivaj Mariju.
Neka ti ne odlazi s usta, neka ti ne odlazi sa srca; i
da postigneš zagovor njezine molitve, ne ostavljaj
primjera njezina života. Nju slijedeći nećeš zalutati,
Njoj se moleći nećeš očajati; na Nju misleći nećeš
zalutati; dok te Ona drži nećeš posrnuti; dok te Ona
štiti netrebaš se bojati; dok te Ona vodi nećeš se
umoriti; ako ti je Ona milostiva stići ćeš cilju i tako
ćeš na sebi iskusiti, kako je s pravom rečeno: i ime je
Djevici Marija.

P.S. Kada se budes molio za najvece gresnike, mozes se sjetiti i mene...

Vrh

PostPostano: Pon sij 19, 2015 22:05 

sljepi putnik hvala na potpori!Znam nije lako imam još dosta stvari koje bi volio popravit npr služit Bogu iz ljubavi a služim iz sebičnosti iz straha činim nekad dobra djela samo da ne završim u vječnim mukama premda je i ta služba upitna a da ne govorim o svojoj ljenosti al sta ću trudim se bit bolji ali uvjek padnem jednostavno ponekad mislim da nisam dostojan života ali uvjek se iznova i iznova dižem jer u meni leži neka nada da će nakraju sve biti Dobro neznam imam takav osjećaj,ne kažem da sam uvik u depri ima i dobrih dana ali zna me nekada uza zid sve pritisnut da ponekad pomislim da nemam snage al onda se sitim drugih koji višestruko imaju gore muke nego ja al šta ćeš takvi smo mi ljudi uvik mislimo da su naši križevi najteži LJUDI SMO takvi smo kakvi smo!!!MOLIT ĆU ZA TEBE vidim po ovome sto si napisa da i slično razmišljamo ako ne i isto valjda no nema PREDAJE ODRADIMO ovaj Život do kraja a poslje kako DRAGI BOG ODLUČI!!!!Neka te Bog vodi putem života vječnog!!pozz

Vrh

PostPostano: Pon sij 19, 2015 22:41 

Skokovski, život nipošto nemoj samo "odraditi", bila bi šteta. Bog nam je dao život da ga živimo u punini, ma kako okolnosti bile teške. Njegova ljubav i prisutnost čine čudo u svakom našem danu i s Njim su doista svaki jaram i breme u konačnici laki. Preporučam Ivana Merca da mu se utječete za zagovor za čistoću. Jedna njegova misao: " Kao što vodu nabujale rijeke krotimo nasipima da teče određenim koritom i vodimo je u električnu centralu odakle rasvjetljuje daleke krajeve i tjera svojom snagom strojeve velikih tvornica, tako je čestit mladić dužan ograditi divovsku i bijesnu snagu svoga spolnog nagona nasipima kršćanskog ćudoređa i pristojnosti dok slobodno ne odluči, ako je to volja Božja, da spolni nagon bude u zakonitom braku stvarateljem života, sreće, blagoslova."

Vrh

PostPostano: Pon sij 19, 2015 23:03 

skolastika slažem se ima i lipih dana ali nekad me spobadnu nerealni strahovi da pomislim da nemogu protiv njih da odma kažem prije sam mislio da ih se nikad neću riješiti da ću zauvjek živit u tim strahovima ali zahvaljujući molitvi i mojim stalnim vapajima Bog me je čuo i naučio me je da se nosim sa tim tako da nekad nestanu neka se i vrate ali imaju i pozitivnu stranu bar su me umirili više ne lutam kao izgubljena ovca bar se nadam da je tako!i Hvala mu na toj milosti!skolastika hvala na lipim ričima vidim da si pametna i mudra osoba molit ću za tebe pozz neka te BOG BLAGOSLOVI...evo vidiš pričam o sebi to mi je isto jedna mana zato sam i sakrio ime srećom još moja glava meni pripada pa nepričam nikom po gradu zato sam mora ode sa nekim podjelit još sa lažnim imenom jer kad bi neko znao ko sam progalsili bi me luđakom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:moli za mene prijatelju da malo više mislim o drugima a manje o sebi

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2015 17:29 

Ne prepustiti se razmisljanju koliko god bilo ugodno i prirodno. A pogotovo ne masturbirati i misliti na doticnu. Nema drugog nacina. Dok god se slazes s tim, biti ce uz tebe.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 07:53 

skokovski je napisao/la:

Necu te savjetovati da ides doktoru kao neki, ali izbjegavaj ju i moli se za nju.
Kad dodjes u takvu ruznu napast zazovi Duha Svetoga u pomoc, i pomoc ce stici i brze nego se nadas.
Ako skuzi da ti imas neka mastanja o njoj i da mozda nesto namjeravas, moze te prijaviti i gotov si, bit ce ti kriv cijeli svijet i SVE ce ti se promjeniti.
Nezelim plasiti ali, budi joj ujak kao sto to i jesi i uzivaj tu tilulu, nemoj to kvariti... ;)

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 11:13 

skokovski
[ Prijatelj/ica | Gnjavator/ica ]

Zadnji put prijavljen/a: Pon sij 19, 2015 23:24

Zar vi stvarno mislite da dotična osoba ovo čita? :roll:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 11:17 

Crni Barun je napisao/la:
skokovski
[ Prijatelj/ica | Gnjavator/ica ]

Zadnji put prijavljen/a: Pon sij 19, 2015 23:24

Zar vi stvarno mislite da dotična osoba ovo čita? :roll:

ne

Vrh

PostPostano: Sub ožu 14, 2015 14:58 

skokovski je napisao/la:

Nema tebi pomoći,(ako se tome ne suprostaviš)znaš da je svaki sex sa nekom ženom,ako nije tvoja vlastita,(pogotovo sa muškarcem) smrtni grijeh i da se za to ide u PAKAO:Kapiši?
Dakle,odbaci tu mogućnost!A mašta,nije isto što i čin!Donesi odluku u sebi:"Ja to nikad neću napraviti pa da mi se i mogućnost stvori!"
I pomoli se:"Bože,pomozi mi,predajem tebi ovu grešnu misao!"
Mi ti nemožemo pomoći ali Bog može!Moli za nju,svakodnevno,da nađe sebi muža i da bude sretna!A ti budi sretan sa svojom ženom!Ona I jedino ona je tebi Božji dar!Ta misao je od sotone,,slobodno reci kao Isus u pustinji:"Idi od mene sotono!"
To je pomoć!Reci to što si nama izrekao na ispovjedi!To će ti isto pomoći!Svećenik čuva ispovjednu tajnu!On je tvoj brat u vjeri!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 15 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata