Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 21:09

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto ožu 03, 2015 10:57 

Kako čovjek može biti pomirljiv i tolerantan ako misli da posjeduje najbolje duhovne istine?
"Rabies theological"=teološki bjes protiv heretika!
A heretici su svi,osim njihovih istomišljenika!Tu prednjače neki Katolici i neki Protestanti!O Pravoslavcima malo znam pa ih niti ne spomenuh!
Taj teološki bijes sam osjetio na vlastitoj koži!I ni dan danas ga ne razumim.U tinejdžerkoj dobi postah ateista.Doba komunizma,indoktrinacija u školi,i osnovnoj i srednjoj a i mlaki vjernici ,neautentični me gurnuše u nevjeru!Kako navedoh na prethodnoj temi,"Izgubio sam vjeru!"I nikom u okruženju to nije jako smetalo!Ali kad sam pronašao Boga zahvaljujući nekim Protestantima,onda im je zasmetalo jako!
I dan danas je slična situacija!Imam dojam da nekim Katolicima vise smetam ja nego Katolik koji je nevjernik!Ili onaj koji je agnostik!
Kako to razumiti?Ta ja vjerujem u istog Boga,molim se istom Bogu,trudim se kao i oni živjeti po 10 Božjih zapovjedi .
Valjda zato što sam izdao vjeru otaca!Nisam je izdao postavši Protestantom nego prije,postavši ateistom!Tad nisam bio toliko,trun u oku!
A tko je kriv za moj ateizam?Mlaka crkva i loš,ma doslovno ŽIVČAN svećenik!I komunisti,svojom indoktrinacijom,a 90% njih su bili Hrvati!
Bar u tom mom okruženju!
Danas,nakon toliko godina proučavanja Biblije i vjerskih iskustava,sebe ne smatram Protestantom.Mislim da sam Kršćanin i odem na Misu ponekad.
A i na Protestantske Mise češće!
Moje pitanje je,zašto sam ja problem mnogim Katolicima a ne moj susjed Joso ili Ive koji su kršteni,deklarativni Katolici a na Mise gotovo nikad ne idu?
Zbunj!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 12:14 

svaki normalni čovjek će te podržat, vrlo je pohvalno da si se obratio Kristu, obratio vjeri, da nisi nevjernik. tvoj duhovni put će se nastaviti tokom života. ili ćeš rasti u vjeri ili ćeš padati. budeš li rastao u vjeri, u konačnici ćeš postati radikalni katolik. ovo radikalni shvati u pozitivnom smislu kao radikalni zaljubljenik u Krista i u njegove Svete Sakramente koje je ostavio Crkvi. postat ćeš zaljubljenik u Svetu Euharistiju koja je najveća duhovna snaga ostavljena nama ljudima i plod Kristove Žrtve na križu.
budeš li padao u vjeri, upadat ćeš sve više u protestansko sektaštvo koje se hrani herezama i mržnjom prema katoličkoj Crkvi. protestant može biti i dobar čovjek i dobar vjernik ali nikada neće imati duhovnu snagu kao pobožni i skromni katolik koji živi od sakramenata.
puno je loših i bijednih katolika a upravo su takvi jer su izgubili živu vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u sakramentima, osobito euharistije. i kako malo pomalo "otvrdnjuju" u grijehu tako euharistija više na njih nema spašavajući i okrepljujući učinak nego ih još više otvrdnjuje u grijehu kao Bog faraonovo srce.
euharistija je dvosjekli mač na kojem su mnogi katolici izginuli. ali ako hoćeš rasti u vjeri, rasti duhovno, moraš porinuti u to otajstvo u tu dubinu Božje ljubavi. od naših ljudi je u to je otajstvo, po mom mišljenju, najviše prodro bl Ivan Merz pa započni s čitanjem njegovih misli i promišljanja, sa njegovom biografijom. ako si ispravan u srcu, nastavit ćeš tim putem, ako nisi, jao tebi...

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 13:00 

patriot_1 je napisao/la:
Kako čovjek može biti pomirljiv i tolerantan ako misli da posjeduje najbolje duhovne istine?
"Rabies theological"=teološki bjes protiv heretika!
A heretici su svi,osim njihovih istomišljenika!Tu prednjače neki Katolici i neki Protestanti!O Pravoslavcima malo znam pa ih niti ne spomenuh!
Taj teološki bijes sam osjetio na vlastitoj koži!I ni dan danas ga ne razumim.U tinejdžerkoj dobi postah ateista.Doba komunizma,indoktrinacija u školi,i osnovnoj i srednjoj a i mlaki vjernici ,neautentični me gurnuše u nevjeru!Kako navedoh na prethodnoj temi,"Izgubio sam vjeru!"I nikom u okruženju to nije jako smetalo!Ali kad sam pronašao Boga zahvaljujući nekim Protestantima,onda im je zasmetalo jako!
I dan danas je slična situacija!Imam dojam da nekim Katolicima vise smetam ja nego Katolik koji je nevjernik!Ili onaj koji je agnostik!
Kako to razumiti?Ta ja vjerujem u istog Boga,molim se istom Bogu,trudim se kao i oni živjeti po 10 Božjih zapovjedi .
Valjda zato što sam izdao vjeru otaca!Nisam je izdao postavši Protestantom nego prije,postavši ateistom!Tad nisam bio toliko,trun u oku!
A tko je kriv za moj ateizam?Mlaka crkva i loš,ma doslovno ŽIVČAN svećenik!I komunisti,svojom indoktrinacijom,a 90% njih su bili Hrvati!
Bar u tom mom okruženju!
Danas,nakon toliko godina proučavanja Biblije i vjerskih iskustava,sebe ne smatram Protestantom.Mislim da sam Kršćanin i odem na Misu ponekad.
A i na Protestantske Mise češće!
Moje pitanje je,zašto sam ja problem mnogim Katolicima a ne moj susjed Joso ili Ive koji su kršteni,deklarativni Katolici a na Mise gotovo nikad ne idu?
Zbunj!

Ajmo nešto razjasnit! Koliko si ti uopće poznavao sadržaje vjere? Koliko danas poznaješ vjeru kad nisi napisao luteran, evangelik ili što već, nego kažeš protestant. Pa to je naziv za tako šareno društvo da ti pamet stane.
Ne postoji kršćanin "opće prakse", postoji konkretno pripadnik određene denominacije koji se trudi živjeti svoju vjeru. Kad te stvaari raščistiš, možda će i tebi samome biti mnogo toga jasnije.
I još nešto, nitko od nabrojenih ne može biti kriv za tvoj ateizam, kao što ni da su bili sveci ne bi bili zaslužni za tvoju vjeru. Biraš ti, a ne netko drugi.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 13:37 

@patriot_1

nije toliki problem kada nisi dovljno "pravovjeran" ili "čist"...problem je kada si "pravovjerniji" tj. "čišći" od onih koji ti sude :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:20 

KRIŽAR2 je napisao/la:
svaki normalni čovjek će te podržat, vrlo je pohvalno da si se obratio Kristu, obratio vjeri, da nisi nevjernik. tvoj duhovni put će se nastaviti tokom života. ili ćeš rasti u vjeri ili ćeš padati. budeš li rastao u vjeri, u konačnici ćeš postati radikalni katolik. ovo radikalni shvati u pozitivnom smislu kao radikalni zaljubljenik u Krista i u njegove Svete Sakramente koje je ostavio Crkvi. postat ćeš zaljubljenik u Svetu Euharistiju koja je najveća duhovna snaga ostavljena nama ljudima i plod Kristove Žrtve na križu.
budeš li padao u vjeri, upadat ćeš sve više u protestansko sektaštvo koje se hrani herezama i mržnjom prema katoličkoj Crkvi. protestant može biti i dobar čovjek i dobar vjernik ali nikada neće imati duhovnu snagu kao pobožni i skromni katolik koji živi od sakramenata.
puno je loših i bijednih katolika a upravo su takvi jer su izgubili živu vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u sakramentima, osobito euharistije. i kako malo pomalo "otvrdnjuju" u grijehu tako euharistija više na njih nema spašavajući i okrepljujući učinak nego ih još više otvrdnjuje u grijehu kao Bog faraonovo srce.
euharistija je dvosjekli mač na kojem su mnogi katolici izginuli. ali ako hoćeš rasti u vjeri, rasti duhovno, moraš porinuti u to otajstvo u tu dubinu Božje ljubavi. od naših ljudi je u to je otajstvo, po mom mišljenju, najviše prodro bl Ivan Merz pa započni s čitanjem njegovih misli i promišljanja, sa njegovom biografijom. ako si ispravan u srcu, nastavit ćeš tim putem, ako nisi, jao tebi...

Ovo tvoje bih nazvao "Bablje kršćanstvo!"A ne Biblijsko kršćanstvo!
Prvo,gdje ti vidiš oko sebe te POBOŽNE katolike?Koliko njih je ,,od npr. tvojih 20 susjeda?A svi Hrvati!
I nemoj mi muljat,imam vise iskustva i godina od tebe!
Drugo,euharistija!Pa ja nemam problem sa tim,uzimam euharistiju !
Ovaj tvoj drobež od upisa insinuira da samo Katolik može biti dobar,pravi vjernik!Ajd se bolan nebi malo osvrni oko sebe!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:22 

Crni Barun je napisao/la:
@patriot_1

nije toliki problem kada nisi dovljno "pravovjeran" ili "čist"...problem je kada si "pravovjerniji" tj. "čišći" od onih koji ti sude :wink:

Misliš ono,kako su Farizeji napadali Isusa?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:29 

patriot_1 je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:

Prvo,gdje ti vidiš oko sebe te POBOŽNE katolike?

pogledaj u katolički kalendar. sve pobožan katolik do pobožnog katolika. od franje asiškog do ante padovanskog. od leopolda mandića do ivana merza.

misliš li da su ti ljudi mogli postat toliko ponizni, dobri i sveti bez Svete Euharistije? nema šanse.
Krist je živio u njima i oni u Njemu. a kako se više i jače sjedinit nego blagovanjem njegovog Tijela i Krvi?
ali potrebna vjera u to Otajstvo. džabe se pričešćuješ ako ne vjeruješ u njega. to ti je cijela filozofija.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:34 

patriot_1 je napisao/la:
Ovaj tvoj drobež od upisa insinuira da samo Katolik može biti dobar,pravi vjernik!Ajd se bolan nebi malo osvrni oko sebe!

katoličanstvo je savršenstvo kršćanstva, iskonsko kršćanstvo svetih otaca od sv. petra ribara pa do današnjeg petra pape.
to ne govori da su katolici sveti jer nisu. to samo govori da je katolički nauk svet jer je prodro u srž kršćanstva u otajstvo kršćanstva koje je Euharistija. a većina katolika je izgubila vjeru, zato je i svijet takav kakav je.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:44 

KRIŽAR2 je napisao/la:
patriot_1 je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:

Prvo,gdje ti vidiš oko sebe te POBOŽNE katolike?

pogledaj u katolički kalendar. sve pobožan katolik do pobožnog katolika. od franje asiškog do ante padovanskog. od leopolda mandića do ivana merza.

misliš li da su ti ljudi mogli postat toliko ponizni, dobri i sveti bez Svete Euharistije? nema šanse.
Krist je živio u njima i oni u Njemu. a kako se više i jače sjedinit nego blagovanjem njegovog Tijela i Krvi?
ali potrebna vjera u to Otajstvo. džabe se pričešćuješ ako ne vjeruješ u njega. to ti je cijela filozofija.

A ja budala mislio da ih je vodio i ispunjavao Sveti Duh!
Uh zablude gadne.
Ti mi otvori oči,euharistija je bila bitna a ne Duh Sveti,,ha ha ha!

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 15:50 

Uh zablude gadne.
Ti mi otvori oči,euharistija je bila bitna a ne Duh Sveti,,ha ha ha![/quote]

Pa Duh Sveti pretvara običan kruh i vino u Tijelo i Krv Kristovu. To Duh Sveti po svećeničkim rukama radi.
Mi smo postali kršćani (katolici) po krštenju Duha Svetoga koji nas vodi kroz život, koji nam daje svoju utjehu, toplinu i mir u teškim trenucima, ali bez obzira na to, Isus Krist je u BIBLIJI rekao: "tko ne jede moga Tijela i ne pije moje Krvi nema života u sebi." i tada su se mnogi (drevni protestanti) sablaznili i otišli od njega. nisu povjerovali u Otajstvo Euharistije. misli o tome.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 16:20 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Uh zablude gadne.

Pa Duh Sveti pretvara običan kruh i vino u Tijelo i Krv Kristovu. To Duh Sveti po svećeničkim rukama radi.
Mi smo postali kršćani (katolici) po krštenju Duha Svetoga koji nas vodi kroz život, koji nam daje svoju utjehu, toplinu i mir u teškim trenucima, ali bez obzira na to, Isus Krist je u BIBLIJI rekao: "tko ne jede moga Tijela i ne pije moje Krvi nema života u sebi." i tada su se mnogi (drevni protestanti) sablaznili i otišli od njega. nisu povjerovali u Otajstvo Euharistije. misli o tome.[/quote]
A rekao je on i još nešto"Moje je tjelo pravi kruh i moja krv pravo vino!"
Nije li?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 16:25 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Uh zablude gadne.

Mi smo postali kršćani (katolici) po krštenju Duha Svetoga koji nas vodi kroz život, koji nam daje svoju utjehu, toplinu i mir u teškim trenucima, ali bez obzira na to, Isus Krist je u BIBLIJI rekao: "tko ne jede moga Tijela i ne pije moje Krvi nema života u sebi." i tada su se mnogi (drevni protestanti) sablaznili i otišli od njega. nisu povjerovali u Otajstvo Euharistije. misli o tome.[/quote]
Točnije.
51 Ja sam živi kruh koji je sišao s neba. Jede li tko ovaj kruh, živjet će zauvijek. Kruh koji ću ja dati jest moje tijelo što ću ga predati za život svijeta.'

52 Nato se židovi počnu međusobno prepirati govoreći: 'Kako nam ovaj može dati svoje tijelo za jelo?'

53 Isus im zato ponovno reče: 'Zaista vam kažem, ne jedete li tijela Sina Čovječjega i ne pijete li njegove krvi, ne možete u sebi imati vječni život.

54 Ali tko god jede moje tijelo i pije moju krv, ima vječni život i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan.

55 Jer je moje tijelo prava hrana, a moja krv pravo piće.

56 Tko jede moje tijelo i tko pije moju krv, ostaje u meni i ja ostajem u njemu.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 18:48 

patriot_1 je napisao/la:
@patriot_1

htio sam reći da smetaš onima kojima bi smetao i da si onakav kakvim žele da budeš :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 03, 2015 20:04 

patriot_1 je napisao/la:
@patriot_1

htio sam reći da smetaš onima kojima bi smetao i da si onakav kakvim žele da budeš :wink:

Ma kužim,baš sam htjeo napisati ovima nadobudnim katolicima:"Dajte ljudi,manite me se!" :DD
Ajmo razgovarat a ne se prepucavat!Previše je oko nas nevjere i krivovjerja da bi se mi imali pravo glođati oko sitnica!
Jer mi Protestanti nismo,izgubljene duše!Nisu to ni Katolici!Ni Pravoslavci!
Neki jesu od svih spomenutih!
A među svima nama ima onih koji otpadoše od Boga!Za njih molimo,njima pokušajmo ukazati na pravi put a ne ,braći kršćanima!

Vrh

PostPostano: Sri ožu 04, 2015 09:10 

Patriote, čak je i sam osnivač protestantizma Martin Luther vjerovao da je euharistija pravo Tijelo i Krv.
pa imaš brojna euharistijska čuda koja Boga daje da bi utvrdio vjeru kršćanskog puka.
vjeruj mi, molitva je puno intenzivnija kad se čovjek moli ispred svetohraništa jer vjeruje da se sam Bog nalazi ispred njega! zamisli Isusove poniznosti, da se toliko ponizi da se daje doslovno za hranu svojim vjernicima, da pristaje na brojna oskvrnjivanja koja se dešavaju. pa to u čovjeku izaziva divljenje, strahopoštovanje!
razmisli malo o ovim stvarima, kršćanstvo je puno dublje i bogatije od onoga za što ga ti smatraš...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata