|
Nisam neki stručnjak za umjetnost, no redovito posječujem izložbe po Zagrebu pa sam i njegovu "Mariju Magdalenu" uspio vidjeti. Dojam: prosječan umjetnik. Prije stripocrtač nego slikar koji, kao većina modernih umjetnika u domovini nema neki talent, iskrenost, nadahnuće nego radi na principu šoka što je jadno i pretenciozno. Općenito u zadnjih dosta godina svaka osoba željna pozornosti skida gače i XXX po Crkvi i kršćanskim vrjednostima. Još bolje rimokatoličkim, to je plus više. Ne znam kad će netko skužiti da nije cool, fora i ne znam kako hrabro XXX po onome što ti neće vratiti istom mjerom i što je već toliko izkritizirano i pljuvano da ga više ništa ne boli. Svaka budala napravi bogohulnu sliku, performans, knjigu, izjavljuje ne znam što i samo čeka da neki Kačunko (meni inače drag svećenik) Kaže nešto protiv, pa onda ajmo svi skupa opet glođat tu Crkvu jer je ovaj jadan napadnut, cenzuriran i sasvim sigurno na piku reda časnih sestra ubojica. Bilo bi mi zanimljivo vidjeti tu hrabricu među njima koja će se usudit XXX po ovoj demokraciji, kontroli rađanja, udrugama homoseksualaca, antifašizmu i ostalim tisučljetnim stupovima hrvatske državotvornisti.
XXX - neprimjerene riječi
_________________ Gospodin s nebesa gleda na sinove ljudske da vidi ima li tko razuman Boga da traži. (Ps 14,2)
|