Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 09:01

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto ruj 21, 2010 19:12 

Zoran Vukman donosi osvrt na otvorenje izložbe slikara Dimitrija Popovića http://www.velecasnisudac.com/hr/clanak ... a-da-raste

Ovaj slikar je nekada svoje slike darovao papi a danas ih očito planira darovati ili prodavati osobama drugog svjetonazora.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 22, 2010 07:19 

Nisam neki stručnjak za umjetnost, no redovito posječujem izložbe po Zagrebu pa sam i njegovu "Mariju Magdalenu" uspio vidjeti. Dojam: prosječan umjetnik. Prije stripocrtač nego slikar koji, kao većina modernih umjetnika u domovini nema neki talent, iskrenost, nadahnuće nego radi na principu šoka što je jadno i pretenciozno.
Općenito u zadnjih dosta godina svaka osoba željna pozornosti skida gače i XXX po Crkvi i kršćanskim vrjednostima. Još bolje rimokatoličkim, to je plus više. Ne znam kad će netko skužiti da nije cool, fora i ne znam kako hrabro XXX po onome što ti neće vratiti istom mjerom i što je već toliko izkritizirano i pljuvano da ga više ništa ne boli.
Svaka budala napravi bogohulnu sliku, performans, knjigu, izjavljuje ne znam što i samo čeka da neki Kačunko (meni inače drag svećenik) Kaže nešto protiv, pa onda ajmo svi skupa opet glođat tu Crkvu jer je ovaj jadan napadnut, cenzuriran i sasvim sigurno na piku reda časnih sestra ubojica.
Bilo bi mi zanimljivo vidjeti tu hrabricu među njima koja će se usudit XXX po ovoj demokraciji, kontroli rađanja, udrugama homoseksualaca, antifašizmu i ostalim tisučljetnim stupovima hrvatske državotvornisti.

XXX - neprimjerene riječi

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata