Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 18:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Ned pro 13, 2009 08:17 

ane je napisao/la:
Simpatično je kako izbjegavaš odgovor.

al eto, ja ću tebi odgovorit: Bogu hvala varaš se.

Kako to misliš pa smisao molitve nije u tome da se nešto od Boga dobije npr zdravlje. Takav pristup je bliže magiji nego vjeri!

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 10:37 

Pa Bogu hvala.. iskorištavanju je to još bliže. .. oću ti reć da se varaš šta misliš da se ja molim samo zato..
Moram priznat da mi je drag ovaj forum jer možeš malo i otić s teme na drugima ne smiš pogledat ni livo ni desno.

Ugl evo zašto ja tj kako vjerujem privatnim objavama ( naravno ne svim )
1. ne suprotstavlja se Isusovom nauku
2. ide na korist našim dušama

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 12:41 

Saro, fališ mi na ovoj temi. Mislim da su za nju tvoje performanse najkompatibilnije. Je li tako Adrijana? (Nije ironija, ozbiljno je)
Pozdrav

Citat:
Moram priznat da mi je drag ovaj forum jer možeš malo i otić s teme na drugima ne smiš pogledat ni livo ni desno.

Na ovom forumu cvate i groteska, haha hhha hahha

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 13:17 

Sad ste me zbunili sa svim......eto sad sam bas dosao sa MISE iz SV. Mihovila ARKANDELA....molitva za zdravlje je ( po meni ) definitivno, potrebno ne samo za sebe nego i za druge...npr, moja jutarnja i vecernja molitva zavrsava BOZE MOLIM TE POSALJI SVOJE ARKANDELE I ANDELE NA ZEMLJU ; ZASTITI NEZASTICENE ; POLJUBI NEPOLJUBLJENE ; NAHRANI NENAHRANJENE ; OZDRAV BOLESNE.....uslisi moje MOLITVE MOLIM TE !! Zasto ovo pisem...inace sam invalid Domovinskog rata 80% imao sam 64 operacije i molio sam se za svoje zdravlje ali eto nakon svih mojih molitvi nekada mogu i citavu misu stojati na svojim nogama :) ali vecinom sijedim. Ovo nisam napisao da bi me netko sazaljavao nego sam samo napisao da sam molio za svoje zdravlje i dobio sam ga.....da trajalo je to nesto vise od 3 godine ali je doslo i neznam sata sam sad pogresio i sta gresim jer se i dan danas molim za zdravlje kako svoje tako i tude......inace se molim Sv. Rafaelu ARKANDELU tj molim devetnicu za zdravlje jer ON i je LJEK BOŽJI. E sad pitanje dali sam ja nacinio grijeh sve ove dane, sate....da neidem dalje!? Molim odgovor jer mi sad niste bas najjasniji.

Pozdrav od Željka

utjeha su meni.

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 16:19 

Želja, čini mi se da poanta nije u tome kako si to protumačio. Pa svake nedjelje na sv. misi u Molitvi vjernika molimo za sve naše potrebe, zašto onda ne bi i sami predali Bogu sve svoje, i zdravlje, i obitelj, posao i ostalo... Ljudi mole na razne načine: nekad čitaju, ili mole svojim riječima, nekad razmatraju (misaona molitva), nekad kontempliraju...

Kvaka je bila u ovoj Aninoj rečenici:
Citat:
A šta ako ja kažem da je nakon isključivo tih molitava netko ozdravio? tj. šta onda imate reć...

U takvom stavu nije najjasnije kako je ozdravitelj zapravo sam Bog, a ne određeni molitveni obrazac... Molitvi ima puno, ali je uvijek važniji stav onoga koji moli i njegove ispravne nakane, nego same riječi koje koristimo...

Ono što je meni čudno u prvom postu na ovoj temi i što sam pitala prije jest: otkuda ove molitve? Ako se pripisuju Isusu, kome i kada su one objavljene? Htjela sam čuti okolnosti, a Ane eto veli da ona ne zna, pa pitam ponovno: možda netko od vas zna?

Zanima me jer vidim da su ove kratke molitvice kao sakupljene iz različitih drugih pobožnosti, a uza se nose obećanja i poruku od Isusa...?

Ne mislim ništa loše, samo želim provjeriti želi li to netko svojim vlastitim molitvama pripisati "nadnaravni" značaj, umjesto da uza njih stavi samo svoj potpis, ako želi... to je barem dozvoljeno... Srela sam već neke takve, pa sam samo oprezna...

Pozdrav svima

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 17:35 

Ane par pitanja i komentar za tebe:
Citat:
A Isusova ona: opasajte se oružjem ne tjelesnim nego duhovnim...

Da li je ovo Isus uopće rekao i gdje?

Citat:
često se između Božjeg „brojevnog sustava“ i našega ne može staviti znak jednakosti. Ipak, u skladu s navedenim poučkom važno je s uma nikada ne smetnuti barem početak i završetak ove brojevne crte:

Pitam se da li je stvarno važno kako prenosiš ili pišeš nikada ne smetnuti s uma ove stvari:

5
Citat:
- glatkih kamenova izabrao je David u potoku kad se spremao na obračun s Golijatom

7
Citat:
- trubalja navješta sedam zala koja će zadesiti zemlju na Posljednjem sudu

8
Citat:
8 - maslina iz Getsemanskog vrta preživjelo je stoljeća i stoljeća te su danas jedini živi svjedoci Kristove agonije

Citat:
42
- koljena rodoslovlja od Abrahama preko Davida do Isusa Krista

ima i posebnih bisera:
Citat:
490 (70x7)
- puta trebamo oprostiti svom bližnjem ako se ogriješi o nas

to je matematičko kršćanstvo ili?

Citat:
5480
- udaraca primio je Isus tijekom svoje muke

Ovo je enormno važno za kršćanstvo.

Citat:
144000 (12*12*1000)
- opečaćenih iz plemena Izraelova bit će pošteđeno gnjeva Božjeg u dan njegova ponovna dolaska, prema knjizi Otkrivenja

Ti si Jehovka ili?

:|

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 17:39 

Ma Adrijana........ :D ........Hvala na objesnjenju

utjeha su meni.

Vrh

PostPostano: Ned pro 13, 2009 23:52 

da se čita zavjet znalo bi se je li reko..

144 tisuće je simboličan broj je li tako?
pa očito je onda da oću reć kako Bogu nije ništa slučajno...zašto nije 135 tisuća... nego 12 puta 12...
mala obična ja ne zna ništa... samo primjećujem da to s brojevima nije slučajnost..

Želja najvažnije je da se molite od srca .. ja sam se isto molila sv Rafaelu kad me strašno bolilo i on tj. BOg je po njemu uslišio moje molitve i ozdravio me.

Adrijana kako ti znaš da ja te molitve nisam molila sa srcem...
ti to ne samo da ne znaš nego nisi imala na temelju čega donit taj veoma glupast zaključak.

ja ću vas sve lipo pozdravit jer uistinu ste zbunjujući i na sve ono šta sam rekla niste mi "odgovorili" .. a pogotovo ne konkretno nego neke stvari koje nemaju veze sa tim.

malo mi naginjete na protestante..

je li vi u išta virujete osim sami u sebe?! ( sad će opet to neko doslovno protumačit...)

Isus se na toliko načina trsi da nam pomogne, da nam da poticaj...
ne razumin..

šta bi neki htjeli da im se Isus dođe osobno ukazat?!

govorim vam od srca s ljubavlju i mirom... neke stvari valja proučit i bar razmislit o njima prije nego se upusti u raspravu ...
i valja iznit argumente VALJANE ili konkretno odgovorit .. a sa muljanjima .."nema tu kruha".

ako nađem nešto više o molitvi stavit ću.

pozz :)

Vrh

PostPostano: Pon pro 14, 2009 00:56 

E Ane, a jesi simpatična, iako si malo ovak.. ćoškasta.. no i ja sam.. a i ovi drugi koji neće priznat, ko recimo.... recimo... hh.. recimoo.. Adrijana! ne ne Sara!, ne pardon.. htio sam reć Dina.., ovaj zapravo Sneni! hh mhh ooovaj, ma mislio sam svi!

Dobro, dosta šale, ipak da prođem par tvojih stvari:
Citat:
da se čita zavjet znalo bi se je li reko..

Pa mislim da znam. A mislim i da ti ne znaš iako možda čitaš NZ. Ali mogu te naučit: nije rekao Isus već sv. Pavao. Nadam se da nisi od onih koji mahnu rukom i kažu "Ma šta ima veze, Isus il Pavao, bitno da je 'neko reka'

Citat:
144 tisuće je simboličan broj je li tako?
pa očito je onda da oću reć kako Bogu nije ništa slučajno...zašto nije 135 tisuća... nego 12 puta 12...
mala obična ja ne zna ništa... samo primjećujem da to s brojevima nije slučajnost..

Točno. Simboličan broj. I što sad s tim simbolom, kako ga protumačiti? 12 je broj izraelovih plemena. Još puta toliko je simbol punine - novog Izraela, Crkve, u koju će ući otkupljenici iz "svakog plemena, puka, i jezika". - ovo pišem samo po sjećanju, no ne mora biti i točno. Točnije, priznajem lijenost da ovaj čas zavirim u biblijski komentar. Inače, tebi za informaciju postoji znanost, biblijska znanost, egezegeza koja se bavi proučavanjem ovih stvari koje zoveš sa "očito"..

Citat:
malo mi naginjete na protestante..

I ti meni. Na drugoj temi, mislim da je ona o Božjem milosrđu si imala dvije tipično protestantske burleske - o inkviziciji i prodaji oprosta.

Citat:
je li vi u išta virujete osim sami u sebe?! ( sad će opet to neko doslovno protumačit...)

EEEE iako preizričito, ovo je oodlično postavljeno pitanje! Odlično Ane! Sjedi 5! Imamo skriven, točnije prikrivajući ali postojeći problem taštine, oholosti i samodopadnosti na ovom forumu. U njega je uključen i autor ovih slova, ne brinite se.

Citat:
govorim vam od srca s ljubavlju i mirom... neke stvari valja proučit i bar razmislit o njima prije nego se upusti u raspravu ...
i valja iznit argumente VALJANE ili konkretno odgovorit

Ja ti ovo za ljubav i mir vjerujem, a vjeruj i ti meni da ti vjerujem. Ali ti ipak ne pišem ili / ili. Ili samo u ljubavi i bez kritike, ili samo kritizerski, već i / i, i jedno i drugo, prema prilikama. Naime, baš su tvoji neki argumenti nedostatni i nabadajući, pa zbog toga.

Laku noć

Vrh

PostPostano: Pon pro 14, 2009 14:02 

ane je napisao/la:
Adrijana kako ti znaš da ja te molitve nisam molila sa srcem...
ti to ne samo da ne znaš nego nisi imala na temelju čega donit taj veoma glupast zaključak.

Ane, Ane, a gdje sam ja to napisala? Pokaži mi.
Iz one tvoje rečenice (koju sam ja komentirala) uopće se ne vidi da se radi o tebi osobno, a niti moja poruka nije bila osobna.
Ti si napisala generalno - netko je ozdravio... a sad tek spominješ da si to bila ti. A ja sam komentirala "isključivost" u molitvi, a ne nečiju molitvu...

Vidiš kako je nakon toga rasprava krenula u krivom smjeru...

Moj stil pisanja nije kritizirati druge kroz neke općenite fraze, nego samo želim pojasniti temu da bude svima razumljivo i da ne dođe do pogrešnih zaključaka, tipa "tko je nešto mislio reći", i inače čitam i komentiram ono što je netko napisao, a ne ono što je mislio napisati.

Stoga moj komentar ne moraš shvaćati toliko osobno, nego ako sam nešto pogrešno napisala slobodno me ispravi. pa zato smo tu...

Pozdrav, Ane...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata