Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 22:39

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri kol 11, 2010 19:27 

Pozdrav svim vjernicima i čitiateljima foruma.

Htio bih napomenuti kako mi mrak pada pred oči dok u crkvi za vrijeme svete mise 99% od vjernika dođe mehanički na svetu misu, izgovaraju molitve poput programiranog sata, i tako čine svaki dan iznova. To se može reći za mase ljudi, al ne može jedan velečasni smatrati uvijek tu masu kao nesvjesno uvjetovano stado.
Naprotiv, u nekoliko navrata primjetio sam isto kod pojedinih svećenika de se gube za vrijeme služenja sv.mise i to pod najjednostavnijim dijelovima poput „Uistinu je dostojno i pravedno..“
Nije bilo zgoreg za doživjeti kad je svećenik na kraju mise zablokirao moleći „Anđeo Gospodnji“. Sasvim trijezan, i nije znao po redu što mu dolazi.
Nikakve druge stvari nebi se smjele izjaloviti i priječiti bogoslužje nikoga u tih sat vremena pri svetoj misi.

Vrh

PostPostano: Čet kol 12, 2010 11:10 

Ne znam kako ti znaš da je 99% ljudi na misi mehanički. A svećenici su ljudi i mogu imati i svojih muka i zdravstvenih problema.

Vrh

PostPostano: Pet kol 13, 2010 14:24 

crusader je napisao/la:
Pozdrav svim vjernicima i čitiateljima foruma.

Htio bih napomenuti kako mi mrak pada pred oči dok u crkvi za vrijeme svete mise 99% od vjernika dođe mehanički na svetu misu, izgovaraju molitve poput programiranog sata, i tako čine svaki dan iznova. To se može reći za mase ljudi, al ne može jedan velečasni smatrati uvijek tu masu kao nesvjesno uvjetovano stado.
Naprotiv, u nekoliko navrata primjetio sam isto kod pojedinih svećenika de se gube za vrijeme služenja sv.mise i to pod najjednostavnijim dijelovima poput „Uistinu je dostojno i pravedno..“
Nije bilo zgoreg za doživjeti kad je svećenik na kraju mise zablokirao moleći „Anđeo Gospodnji“. Sasvim trijezan, i nije znao po redu što mu dolazi.
Nikakve druge stvari nebi se smjele izjaloviti i priječiti bogoslužje nikoga u tih sat vremena pri svetoj misi.

A mene veoma interesira, kako si to sve uspio vidjeti i pratiti,
a ujedno biti duboko sabran na Svetoj Misi :?

Vrh

PostPostano: Sub kol 14, 2010 18:22 

Domenika je napisao/la:
crusader je napisao/la:

Znaš, ja ti sve vidim.

Vrh

PostPostano: Ned kol 15, 2010 14:14 

crusader je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
crusader je napisao/la:

Znaš, ja ti sve vidim.

Blago tebi ,ako tako uvjek vidis ,kako drugog tako i sebe..

Svi mi vidimo,onako kako hocemo da vidimo,a ne kako jest...bolje bi bilo da se zapitamo, zasto mi tako gledamo..?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata