E Ane, a jesi simpatična, iako si malo ovak.. ćoškasta.. no i ja sam.. a i ovi drugi koji neće priznat, ko recimo.... recimo... hh.. recimoo.. Adrijana! ne ne Sara!, ne pardon.. htio sam reć Dina.., ovaj zapravo Sneni! hh mhh ooovaj, ma mislio sam svi!
Dobro, dosta šale, ipak da prođem par tvojih stvari:
Citat:
da se čita zavjet znalo bi se je li reko..
Pa mislim da znam. A mislim i da ti ne znaš iako možda čitaš NZ. Ali mogu te naučit: nije rekao Isus već sv. Pavao. Nadam se da nisi od onih koji mahnu rukom i kažu "Ma šta ima veze, Isus il Pavao, bitno da je 'neko reka'
Citat:
144 tisuće je simboličan broj je li tako?
pa očito je onda da oću reć kako Bogu nije ništa slučajno...zašto nije 135 tisuća... nego 12 puta 12...
mala obična ja ne zna ništa... samo primjećujem da to s brojevima nije slučajnost..
Točno. Simboličan broj. I što sad s tim simbolom, kako ga protumačiti? 12 je broj izraelovih plemena. Još puta toliko je simbol punine - novog Izraela, Crkve, u koju će ući otkupljenici iz "svakog plemena, puka, i jezika". - ovo pišem samo po sjećanju, no ne mora biti i točno. Točnije, priznajem lijenost da ovaj čas zavirim u biblijski komentar. Inače, tebi za informaciju postoji znanost, biblijska znanost, egezegeza koja se bavi proučavanjem ovih stvari koje zoveš sa "očito"..
Citat:
malo mi naginjete na protestante..
I ti meni. Na drugoj temi, mislim da je ona o Božjem milosrđu si imala dvije tipično protestantske burleske - o inkviziciji i prodaji oprosta.
Citat:
je li vi u išta virujete osim sami u sebe?! ( sad će opet to neko doslovno protumačit...)
EEEE iako preizričito, ovo je oodlično postavljeno pitanje! Odlično Ane! Sjedi 5! Imamo skriven, točnije prikrivajući ali postojeći problem taštine, oholosti i samodopadnosti na ovom forumu. U njega je uključen i autor ovih slova, ne brinite se.
Citat:
govorim vam od srca s ljubavlju i mirom... neke stvari valja proučit i bar razmislit o njima prije nego se upusti u raspravu ...
i valja iznit argumente VALJANE ili konkretno odgovorit
Ja ti ovo za ljubav i mir vjerujem, a vjeruj i ti meni da ti vjerujem. Ali ti ipak ne pišem ili / ili. Ili samo u ljubavi i bez kritike, ili samo kritizerski, već i / i, i jedno i drugo, prema prilikama. Naime, baš su tvoji neki argumenti nedostatni i nabadajući, pa zbog toga.
Laku noć