|
"da je /ga/ boli glava, da nije spava /o/la, da ... nemam ništa osjećaja..
Evo takvima posvećujem ovu pjesmu
Noć suza
Moj Isuse, ti brate u trpljenju, Uskrsnuli Gospodine,
Ti moja čežnjo i moja nado.
Molim te za tvoj smiješak, danas, kad u meni sve plače.
Strah i bolovi me potresaju a moj krik se guši u suzama. Svaki dio mog izmučenog tijela se grči. Duša mi želi pobjeći, a misli mi se hvataju slika u snu.
Noć je tamna i osamljena i smrzavajuće hladna. Znoj ognjice muti mi oči, more ističe iz mene. Žedna sam. Zima mi je.
Moj Bože, moj ljubljeni, jedini Gospodine! nemoj šutjeti ovoga časa. Jer tišina mi raskida srce glasno i prijeteće. Puls mi hoće iskočiti.
Moj Bože, gledaj, evo ležim ovdje- sasvim u tvojoj ruci. Drži me čvrsto, ti moje sve. Drži me čvrsto u ovoj noći suza. Želim je podnijeti preživjeti, podnijeti u spoznaji da si ti kod mene.
Samo ovaj čas patnje mogu podnijeti u božjem pogledu. Njemu jedinom želim pokloniti svoje suze da ih on sakupi i dalje pokloni.
Svako svjetlo bit će tada svjetlo kad se odupre tami. Svaka radost oslobodit će se od plača i ljubav će pobijediti sve napasti.
Moj Bože, evo, ležim ovdje – sva u tvojoj ruci. Ti me ne ćeš ostaviti u ovoj nevolji Tvoja riječ će utišati moj vapaj Tvoja riječ Gospodine, tvoja riječ.
Molim te, moj Kriste daj da utonem u tebe! Daj mi snage u tebi i u radosti tvoga križa koji pleše.
Ali tvoja volja, Gospodine, tvoja volja neka bude u svemu i uvijek i sada u meni.
Moja duša leti k tebi moj Bože, jer samo tako može se ne slomiti u ovom času.
Pružaš mi kalež iz kojeg si ti pio Da, Gospodine, slijedim te jer si me ti pozvao na tvoj put.
Oči su mi slijepe od suza, a ti me vodiš korak po korak. Žedan sam, ti si moj izvor, moja snaga moj život. Zima mi je Ti si moja ljubav sigurnost i toplina.
Noć je tamna ti si moje svjetlo.
Ti si stablo mog života daj da pod tvojom krošnjom nađem utjehu kad me patnja razdire.
Isuse, moj Isuse, ne dopusti da mi srce dođe u napast. Svaki komadić mojih grudi pripada tebi.
Gledaj, Bože, evo ovdje ležim na tvom nakovnju. Udaraj, da me oblikuješ da postanem samo jedno: svjedok i oruđe tvoje radosti. I moje tijelo je poput ognja a moje lice puno boli.. a ja pjevam tebi Aleluja za ovaj čas sada i ovdje. Nek se tvoja volja ispuni na meni, i moja duša tebe hvali, moj Bože.
Ti si kovač na nakovnju ljubavi tebi se povjeravam.
I molim te za tvoj smiješak danas kad u meni sve plače.
Nek se tvoja volja ispuni na meni, i moja duša tebe hvali, moj Bože.
Pjesmu napisala K. Leitner u knjizi "Tanzenedes Kreuz"
|