Citat:
O naravi Katoličke Crkve ili ne znaš ili ne želiš znati. Crkva je tijelo Kristovo, stoga je nije moguće odvojiti od Krista samoga. A on je rekao učenicima: "Tko vas sluša, mene sluša" Dakle, postoji Učiteljstvo i u Crkvi ne "vodi" svak svoju vjeru.
Pohađala sam vjeronauk 12 godina, išla sam u Crkvu do svoje 20te, išla na crkveni zbor, sudjelovala na mnogim skupovima mladih itd. ne mogu reći, naravno, da sve znam, kao što to nitko ne može reći, jer čovjek nije savršen da sve zna, ali neke stvari sam ipak naučila. Znam da je Crkva zajednica svih vjernika, u duhovnom smislu, ali i s druge, materijalne strane je institucija, što ne možeš negirati. A ja govorim o greškama te institucije. zanemarimo sad sve grijehe koje su ljudi iz Crkve kao institucije počinili kroz prošlost i vratimo se onoj netoleranciji o kojoj cijelo vrijeme govorim, ali mi nitko ništa ne želi odgovoriti. Dakle, zašto većina svećenika i ostalih pripadnika Crkve kao institucije ima stav da su druge religije krive, manje vrijedne u odnosu na katolicizam i kršćanstvo? Zašto je toliko vezana za politiku (makar vidim da se pojedinci ipak trude da ne bude tako...)? Zašto vjernici (dakle, pripadnici Crkve u duhovnom smislu) prihvaćaju većinu stvari, dogmi itd bez da ikada o tome razmisle? Željela bih malo o tome prodiskutirati, ali bez vrijeđanja, jednostavno, razmijeniti neke informacije, možda naučiti nešto, a možda i ja nekoga potaknuti na razmišljanje. to je sve.

Citat:
Prozirna si! Stavljaš u glavu bedastoće da si ti pozvana obratiti svijet. Bilo je takvih puno pa su razbili glavu. Čuvaj se!
Joj, smješan si mi

Niti sam to rekla niti sam pozvana obratiti svijet, samo sam htjela prodiskutirati o onom za što mislim da ne valja.