Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 23:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 189 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 09, 2009 18:13 

Mene za svaki slučaj zanima:

- budući da suvremena znanost nije baš dala neke rezultate vezano za utvrđivanje, mjerenje i usmjeravanje odnosno uporabu konkretno bioenergije, ako prihvaćamo da bi u tom slučaju jedino znanost bila mjerilo, postoji li onda bioenergija uopće i što je onda rad bioenergetičara? Znanost (čini mi se) nije utvrdila postojanje takve energije tijela, pa energija čega je onda ta pojava?
- ako je bioenergija obična životna energija koju ima svako živo biće, odnosno obična prirodna pojava, kako to da svaka zdrava osoba nema mogućnost liječenja ili samoliječenja?
- ukoliko je za kršćanina prihvatljivo koristiti usluge bioenergetičara ili prakticirati neke oblike joge, jer ga to rješava određenih tjelesnih boli, bez obzira što ta osoba (bioenergetičar ili učitelj) misli i vjeruje, da li je kršćaninu prihvatljivo i baviti se takvom praksom kao npr. bioenergetičar ili učitelj joge, a ne samo koristiti takve usluge?

Vrh

PostPostano: Sri lip 10, 2009 06:11 

Citat:
Tirsa je napisao/la:
Mene za svaki slučaj zanima:

- budući da suvremena znanost nije baš dala neke rezultate vezano za utvrđivanje, mjerenje i usmjeravanje odnosno uporabu konkretno bioenergije, ako prihvaćamo da bi u tom slučaju jedino znanost bila mjerilo, postoji li onda bioenergija uopće i što je onda rad bioenergetičara? Znanost (čini mi se) nije utvrdila postojanje takve energije tijela, pa energija čega je onda ta pojava?
- ako je bioenergija obična životna energija koju ima svako živo biće, odnosno obična prirodna pojava, kako to da svaka zdrava osoba nema mogućnost liječenja ili samoliječenja?
- ukoliko je za kršćanina prihvatljivo koristiti usluge bioenergetičara ili prakticirati neke oblike joge, jer ga to rješava određenih tjelesnih boli, bez obzira što ta osoba (bioenergetičar ili učitelj) misli i vjeruje, da li je kršćaninu prihvatljivo i baviti se takvom praksom kao npr. bioenergetičar ili učitelj joge, a ne samo koristiti takve usluge?

:wink: Sad će to tebi Tomek još jedanput pokušati objasniti.
Kao prvo ostavimo mi znanost na miru, jer večina ljudi nije niti kadra slijediti znanstvena dostignuća, jer znanost smatraju nečim konačnim kao nekada partijski aktivisti: znanost je dokazala.... Postoje znanstvene metode koje se temelje na egzaktnim pokazateljima. Sigurno da se znanost bavi i tom pojavom, no nisu mi poznati rezultati, jer životna energija nije kod svih ljudi istoga intenziteta, to i jest razlog da oni koji imaju nadprosječnu ž.energiju, mogu davati onima koji nemaju, ali ti tretmani su kratkog vijeka, jer iz energetskog akumilatora ž. energija kod bolesnih ljudi doslovce curi.
Sve ostalo je u tvojoj glavi. Ako ne možeš shvatiti da još uvijek ima puno prirodnih pojava koje nisu do kraja osvijetlene i razjašnjene i ako ih automatski trpaš u tzv. nadnaravno, a pri tome ne vjeruješ da je sve stvoreno do Boga i da nikakve mračne sile ne mogu na čovjeka djelovati bez njegova svijesnog pristanka; naš daljnji razgovor stvarno nema smisla. Jer sliči peseku koji se uhvatio za rep i vrti se u krug.
Što se pak joge tiče stvari se kompliciraju jer jogu promiču sekte, koje vješto sakrivaju onaj religijski dio te prakse, a isključivo naglašuju zdravstveni vid.
Kada bi ti naučila neke asane (vježbe), koje bi ti pomogle, recimo kod bolesti kralježnice, onda bi to mogla za sebe vježbati, jer ne vjeruješ u onaj ''mistični'' dio cijele priče, ali kad bi javno kao učiteljica joge to propagirala, ispalo bi da očito poropagiraš jednu vrstu hinduizma.
Svi znamo da su čakre snažni energetski centri, ali kada reikisti govore da tuda prolazi energija (chi) i da je to isto što i snaga Duha Svetoga kod kršćana, onda mi tu nemamo što tražiti.
Samo buđenje praničke energije i provođenje kroz energetske centre (čakre), ako stvarno do toga dođe; vrlo je opasno za psihički integritet dotične osobe. Iz toga dakako ne bi odmah trebalo izvoditi neke mitske zaključke. Radije se prisjetimo analogije, što bi recimo bilo kada bi umjesto standardne baterije u mobitel pustili struju 220w. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri lip 10, 2009 11:29 

Angelus, Tomek ili kako već, prihvaćam da je problem u mojoj glavi jer pokušavam povezati niz proturječnosti koje si na ovoj temi iznio.

Nastupaš kao osoba čiji stav je mjerodavan, a iz napisanog je jasno da ni sam o tom ne znaš više od mene ili bilo koga drugog tko se u raspravu uključio.

Po treći put ponavljam, moj stav ne potiče iz nekog imaginarnog straha od „mračnih sila“, „nadnaravnog“ isl. i tu činiš ono što si prethodno tvrdio da se čini tebi – trpaš mi svoje zaključke u usta i izvrćeš rečeno, ali neka ti bude.

Ova rasprava je doista postala besmislena, pa se prema tome i ja iz nje isključujem vodeći se zaključkom da je bolje znati kako u konkretnoj situaciji postupiti ispravno, nego općenito biti u pravu.

Vrh

PostPostano: Sri lip 10, 2009 12:49 

Citat:
Tirsa je napisao/la:
Angelus, Tomek ili kako već, prihvaćam da je problem u mojoj glavi jer pokušavam povezati niz proturječnosti koje si na ovoj temi iznio.

Nastupaš kao osoba čiji stav je mjerodavan, a iz napisanog je jasno da ni sam o tom ne znaš više od mene ili bilo koga drugog tko se u raspravu uključio.

Po treći put ponavljam, moj stav ne potiče iz nekog imaginarnog straha od „mračnih sila“, „nadnaravnog“ isl. i tu činiš ono što si prethodno tvrdio da se čini tebi – trpaš mi svoje zaključke u usta i izvrćeš rečeno, ali neka ti bude.

Ova rasprava je doista postala besmislena, pa se prema tome i ja iz nje isključujem vodeći se zaključkom da je bolje znati kako u konkretnoj situaciji postupiti ispravno, nego općenito biti u pravu.

:wink: Proturječnosti? Gdje vidiš u mojem izlaganju proturječnosti?
Ne sekiraj se. Pa ima dosta ljudi na ovom svijetu kojima logika nije jača strana.
Uostalom, ne pišem to samo zbog tebe. Volio bih da naši vjernici nauče sami donositi zdrave zaključke.....
U početku sve izgleda kao neka šuma svega i svačega, ali ako imaš jasna načela, možeš započeti s ''pospremanjem'': to ću odbaciti, to ne, za ovo mi još treba vremena da vidim kuda spada... :lol:

Vrh

PostPostano: Čet lip 11, 2009 00:17 
Administrator

Treba objektivno pogledati što je alternativna medicina i na što Crkva upozorava u vezi nje,
pa se onda lakše može razmotriti svaki pojedinačni slučaj. Stav Crkve je stav opreza i provjere o čemu se radi.

Sa znanstvenog stajališta prevladava stav da postoji medicina i ono što medicina nije. R. Dawkins, definira alternativnu medicinu kao:
"...skup postupaka koje se ne mogu ispitati, odbijaju ispitivanje, ili sustavno padaju na ispitivanjima. Ako se dokaže da određena tehnika liječenja ima ozdravljujuća svojstva u odgovarajuće kontroliranim dvostruko slijepim ispitivanjima, ona prestaje biti alternativnom. Jednostavno... postaje medicina."

Liječenje je u alternativnoj medicini gotovo uvijek vezano uz promjenu
načina življenja, duhovnosti. Velik broj praksa oslanja se na svjetonazor katakterističan za New Age.

Mijo Nikić u svom prikazu dokumenta "Isus Krist donositelj vode žive" navodi:

"New age promiče širok spektar praksa kao što su akupunktura, biofeedback, kiropraktika, kineziterapija, homeopatija, »iridologija, masaža i razne vrste 'bodywork' (primjerice ergonomija, Feldenkraisova metoda, refleksiologija, rofling, polaritetna terapija, liječenje dodirom itd.), meditacija i vizualizacija, nutricionističke terapije, psihičko iscjeljenje, razne vrste travarstva, kristaloterapija, metaloterapija, muzikoterapija i komoterapija, terapije vezane uz reinkarnaciju te, konačno, programi u dvanaest etapa i skupine samopomoći."

"New Age (...) kritizira kršćansku viziju o suradnji s božanskom milošću, a nudi razne tehnike i terapije kojima će čovjek sam svojim silama postići najviši stupanj samoostvarenja."

"Tko god pije od vode New Agea, opet će ožednjeti, a tko bude pio od vode koju će mu Isus dati, sigurno neće ožednjeti nikada. 'Štoviše, vodu koju ću mu dati postat će u njemu izvorom one vode što struji u život vječni" kaže Isus..."

Bioenergiju alternativci nazivaju životnom energijom, ali za to nemaju znanstvene osnove.
Samo za usporedbu (makar se to ni ne može uspoređivati), u liječenju bioenergijom i kada liječi Duh Sveti (koji je Životvorac) su velike razlike.
Duh Sveti nije energija, on je osoba. Duh Sveti ne liječi kada mi to želimo, nego kad on to hoće.
Isto tako ne postoje tehnike koje dovode do razvijanja moći izliječenja, već je to besplatan dar.
Jednako tako to izliječenje se ne plaća: "Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte!" (Mt 10,8)
Liječenje nije samom sebi svrha, već je uvijek vezano uz spasenje: "I posla ih propovijedati kraljevstvo Božje i liječiti bolesnike"(Lk 9,2)
(ovdje ima sličnosti sa mnogim alternativnim tehnikama koje uz ozdravljenje nude svoje, drugačije spasenje)

Treba još navesti da svaki pojedini slučaj treba posebno ispitati
kako se ne bi bez argumenata sve stavljalo u istu kategoriju.

Vrh

PostPostano: Čet lip 11, 2009 08:17 

:wink: Kao što vidite, podulji je popis ponuda alternative, a biti će sve dulji jer se konstantno vrše istraživanja, posebno u primitivnim zajednicama, do kojih, takoreči, civilizacija nije doprla.
Istražuju se vještine liječenja kod raznih šamana, vračeva…..Liječnici zapadne medicine ''putuju'' sa šamanima u druge svjetove. Klasični radovi koje je objavio Mirca Elijade tek su putokaz za daljnja praktična istraživanja i tako se ponuda upotpunjuje. Tako da će naši dobronamjerni svećenici, nažalost, biti bogatiji za sve više tehnika, a biti će sve manje onih koji će biti spremni odreči se nečega što im se eto sada tu pruža kao izvanredno sredstvo ozdravljenja.
Stoga je neophodno usvojiti neke načelne odrednice po kojima vjernik sam može razlučiti što je dobro, a što nije na tom području.
Vjerujem da i danas postoje kvalitetni profesori moralne teologije, koji svojim studentima daju jasne načelne smjernice, poput našeg genijalca prof. Jordana Kuničića, koji bi se smijao tim dugim popisima i nabrajanjima zabranjenog. Samo je izgleda problem u tome što neki studenti, budući svećenici, u isto vrijeme pohađaju i kojekakve seminare na kojima pušu prave vjetrometine zbunjola, pa nebi bilo čudno da nam u Crkvi ostane samo grupica amiša koji bi si usudili priuštiti tek čaj od kamilice.

Vrh

PostPostano: Čet lip 11, 2009 20:47 

Korijeni Altenativne medicine leze jos od postanja covjeka..Mnogi samostani i u ono vrijeme poznati lijecnici nisu imali nikakav problem s vjerom i ispravnosti..U pocetku je bila prva apoteka,biljka,(trava)..Za svaku bolest u prirodi postoji biljaka koja lijeci..Nije bilo skolske medicine..ljudi su poceli tako da je svatko imao kucnu apoteku,i ona je bila ,danas bi rekli Alternativna medicina…Takodjer su postojale razne,kupke hladne i vruce,masaze..(evo recimo sjecam se da su moji stari govorili,samo sam zaboravila o kojoj se bolesti radilo…“zatrpali golog covjeka u zemlju,glinu..i tako ga ostavili nekoliko sati na suncu da ga lijeci“)To se ponovilo nekoliko puta..i covjek je bio izljecen…

Danas je sve otrovano kemijom,danas smo svi „Otrovani,ljekovima-antibiotikom,kortisonom itd“
Danas su ljekovi totalno losi,pogotovo od kada je dosla na snagu Generika…Jeftina..
Covjek je za Bolesnicku kasu postao skup,tako su bili prinudjeni da traze lijekove koji su jeftiniji…( A nije ni Alternativna,nista jeftinija,jedino sto covjek sam placa sve)Danas bas citam u dnevnim novinama da samo 10% lijekova je u orginalu na trzistu u slobodnoj prodaji?Bezvrijedni su.?Ponovno dolazi u "modu" Alternativna medicina..
Covjek se mora da se zapita sta koristi ,i kakve „nus pojave“stvaraju ti lijekovi..Cesto ljekovi upropaste,jer oni jedno lijece a drugo oboljeva ..( i sama sam zrtva „antibiotike“)Imunitet oslabi,a kada imunitet oslabi ,nema tko da se bori u tjelu za zdravlje…
Hranu koju unosimo u tijelo je puna kemijskih preparata,pogotova kemijska spricanja truju nas..
Sve je postalo zabrinjavajuce jer dovodi u pitanje-. slabljenja imunoloskog sustava sto doprinosi brzem oboljenju;kronicne bolesti;depresija,umor,alergija,upale svih vrsta,srce-pluca-bubrezne bolesti..)Covjek se pita kako je moguce da sve to dodje.?

Medicinsko znanje recimo ; stari Grci, Perzijanci, Tibetanaca, Egipcani, Kinezi i Indijanci - znanje nasih Lijecnika Europe,Biljni kao sto su , Sveta Hildegard von Bingen,mnogi samostani nasi redovnici,i drugi.. Kneipp, Paracelsus, otac svih lijecnika, Hippocrates,i danas se sve vise tezi da se covjek vrati starom nacinu lijecenja..bas tamo gdje su ovi stali..
Velika kretanja na cistom zraku, dobro se naspavati,na vrijeme otici spavati..(dok nije bilo struje,covjek je isao rano na spavanje,sto danas nije slucaj..)Sto ispravniju hranu jesti,ukljuciti hranu sto bogatiju vitaminima,mineralima itd…a izbaciti previse masnoce i mesa,secera itd,
S malo znanja,dobrim poznavanjem biljaka,moguce je sam napraviti dosta koristnih lijekova..
Biljni ekstrakti, cajeva na osnovi ljekovitog bilja, kupke i obloge sumporski uvitci ,uvitci s alkoholom,sircetom , mogu pomoci vise nego imununistavajuce kemijske i sintetske tvari. Svakako da je sve sto je prirodno ,najbolje..Ovo sam napisala, da i covjek mora sam nesto za sebe uciniti.i tako poceti lijeciti...
Zato mislim da mnogo vise je duznost nase Crkve da se zauzme za prirodno lijecenje,i to za sve ono sto pomaze covjeku u lijecenju,pa neka to bude i neka energija,koja prolazi kroz tijelo,i preko tijela se daje drugom covjeku kako bi mu se pomoglo.Tesko ce biti uvjek dokazati znanje i ispravnost pojedinih terapija i lijecenja..Svatko bi sam morao povesti racuna,kada nesta uzima i prima da provjerava,i ako vidi da tu nema nista loseg,zasto nebi bilo prihvatljivo..!

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 06:19 

:wink: Mislim da ovo što Leja piše ne bi porekao ni sam o. Smiljan :lol: , ali kako se vjernik ili vjernica osjeća u sljedečoj situaciji:
Netko vas je za rođendan počastio pravom ajurvedskom masažom. Iz radoznalosti i da ne povrijedite darivatelja pristali ste.
Dok ugodno i opušteno ležite odjednom ugledate na povišenom mjestu porcelanskog slona ili samog Prosvijetljenog, ili još gore neko višeruko hindusko božanstvo. Ne morate se bojati njegove prisutnosti. Više vam se bojati mirišljivih štapića koji podno kipića gore, jer su ti loši sintetički mirisi poprilično štetni...
Dok vješte ruke maserke klize preko masnih naslaga vašeg grešnog života čuje se slatkasta glazba koju ne razumijete. Znajte da je to ziher hvalospjev nekom hinduskom božanstvu. Neka vas to ne uznemiruje, više obratite pozornost na mirišljavo ulje koje vam curi na čelo iznad ''trećeg oka'', ali ne zbog lokacije nego zbog jeftinoće toga mirisa i samog ulja. Dakako, rečeno vam je da je to čisto prirodno ulje neke skupocjene biljke, ali znajte da u tom slučaju ne bi platili masažu dvadesetak eura nego nekoliko stotina.
Jednako tako ulje koje curi se ne baca, premda tako izgleda. Vješto se sakuplja i samo dolijeva. Pri tome vas neka ne straši da će s one predhodne osobe koja se masirala, njezina loša ''karma'' preći na vas, nego se je za bojati kakve opake bolesti....
Stoga savjet: ako se odlučite na takvu masažu, donesite svoje ulje koje ste nabavili u specijaliziranoj trgovini u koju imate povjerenja. Zatražite da se obavezno pogase štapići, a prostorija dobro prozrači.
Znajte dobro da se iza razmetljivih hvalospjeva i cjelokupnog ambijenta koji ''obečava'' krije, doduše egzotična, ali isto tako najobičnija prijevara.

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 08:52 

Gledam, čitam i nikako se ne mogu načuditi...Zašto bi to moj milostivi Bog, Bog ljubavi i dobrote meni uskratio bioenergiju ili na hrvatskom jeziku rečeno - životnu energiju i poslao me nekom magu da mi je vrati (pa bio taj mag pravovjeran ili krivovjeran, dobronamjeran ili zlonamjeran, u to ne ulazim). Kad pogledam unatrag sve te svoje godine, silno sam zahvalna svom Bogu na svemu što mi je dao, pa i na ponekom križu koji sam morala ponijeti. Znam da me niti u mojim trpljenjima iznevjerio nije, da je samnom i da nemam Njega ta bi trpljenja bila daleko veća i teže bi ih podnosila.
I kad se udaljim od Njega grijehom i nedostatkom vjere - sve se to odražava na moje zdravlje, ali moje su metode vraćanja životne energije i sreće - molitva, Sveta ispovijed, post...
I čudno mi je kad vidim koliko ljudi danas vremena I novca rasipaju da bi odbacili svoje križeve a kao kršćani znamo da je križ bit ljubavi.
Nova sam ovdje.
Svima obilje Božjeg blagoslova!

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 15:07 
Administrator

Slažem se ruta i želim ti dobrodošlicu na forumu.

Leja je napisao/la:
Velika kretanja na cistom zraku, dobro se naspavati,na vrijeme otici spavati..(dok nije bilo struje,covjek je isao rano na spavanje,sto danas nije slucaj..)Sto ispravniju hranu jesti,ukljuciti hranu sto bogatiju vitaminima,mineralima itd…a izbaciti previse masnoce i mesa,secera itd,
S malo znanja,dobrim poznavanjem biljaka,moguce je sam napraviti dosta koristnih lijekova..

Ovo nije alternativna medicina i u skladu je sa znanošću. Doduše sve to više služi za ublažavanje i preventivu bolesti. Dok mi je žena bila trudna i imala grlobolju, u ljekarni su mi izričito rekli da ne smijem uzeti niti jedan drugi lijek, nego samo med i limun. Sve septolete i sl. su imale kontrindikacije, a med i limun imaju indikaciju ublažavanja grlobolje. Tu je sve u skladu sa znanošću i nema veze sa alternativnom medicinom.

Leja je napisao/la:
Zato mislim da mnogo vise je duznost nase Crkve da se zauzme za prirodno lijecenje,
i to za sve ono sto pomaze covjeku u lijecenju,pa neka to bude i neka energija,koja prolazi kroz tijelo,i preko tijela se daje drugom covjeku kako bi mu se pomoglo.Tesko ce biti uvjek dokazati znanje i ispravnost pojedinih terapija i lijecenja..Svatko bi sam morao povesti racuna,kada nesta uzima i prima da provjerava,i ako vidi da tu nema nista loseg,zasto nebi bilo prihvatljivo..!

Uloga Crkve nije da uzima medicini njezino područje. No kada govorimo o "energiji" koja nije fizička i koja je najčešće povezana sa duhovnošću, Crkva upozorava i objašnjava što i zašto nije prihvatljivo sa stanovišta duhovnosti.

angelus je napisao/la:
Netko vas je za rođendan počastio pravom ajurvedskom masažom. Iz radoznalosti i da ne povrijedite darivatelja pristali ste.

Ovo nikako ne bi trebao biti razlog da prihvatimo neku alternativnu metodu, već bi u toj odluci trebalo promotriti smjernice Crkve.
Mišljenje da smo tako jaki vjernici da ništa na nas ne može utjecati može biti točno, no ako znamo da nešto nije u redu, ne smijemo se svjesno uvoditi u iskušenje.

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 17:53 

Giovi je napisao/la:
Slažem se ruta i želim ti dobrodošlicu na forumu.

Leja je napisao/la:
Zato mislim da mnogo vise je duznost nase Crkve da se zauzme za prirodno lijecenje,
i to za sve ono sto pomaze covjeku u lijecenju,pa neka to bude i neka energija,koja prolazi kroz tijelo,i preko tijela se daje drugom covjeku kako bi mu se pomoglo.Tesko ce biti uvjek dokazati znanje i ispravnost pojedinih terapija i lijecenja..Svatko bi sam morao povesti racuna,kada nesta uzima i prima da provjerava,i ako vidi da tu nema nista loseg,zasto nebi bilo prihvatljivo..!

Uloga Crkve nije da uzima medicini njezino područje. No kada govorimo o "energiji" koja nije fizička i koja je najčešće povezana sa duhovnošću, Crkva upozorava i objašnjava što i zašto nije prihvatljivo sa stanovišta duhovnosti.

Nisam ni mislila da bi Crkva trebala uzeti to podrucje medicine..Bez obzira o kakvoj je "enegriji rijec" fizickoj,duhovnoj ili sasvim nekoj trecoj ,uvjek ce dolaziti do nesporazuma jer,covjek gleda kako hoce na to,a ne kako jeste...Zato ,ako je ta "energija" tu,da pomogne covjeku ne bi smjelo biti problem...Problem sto je "moda,navikala neke izljecitelje",pa tako dovodi u zabludi,a neki su zbog veceg uspjeha i vece zarade pokupili svasta...? E,tu Ckva treba biti oprezna..i ima pravo da upozorava...i ne slazem se ni ja nikako s tim...
(ovdje nije mjesto za ovo,ali samo malo za usporedbu) Karizmatik,Laik....lijeci molitvom,mnoge je vec izlijecio,takodjer moli i preko telefona i preko slike...Znaci i on ima neku "energiju",i "moc",da pomaze ljudima...A ,sta kaze Crkva na to...? Nije li duzna Crkva i to malo vise da pojasni....Problem sto Crkva u tom cijelm kosmaru,nije u stanju da kontrolise.Narod hrli,narod prihvaca i narod velica takve podhvate,a nitko od takvih nece se ni sjetiti da provjerava jer je pod kontrolom "Svecenika"i zupne zajednice...
Alternativna medicina je ogromno podrucje ,gdje mnogo toga dolazi i gdje koliko ima dobrog u njoj toliko ima i loseg...Kada bi se samo moglo ono dobro pokupiti ,a lose izostaviti onda bi bilo super..To bi bilo ono pravo..
Negdje sam citala,da Reiki sam po sebi je bio podpuno drugaciji..Da je to bila svetinja i tajna,pravila tehnike i molitve ,a sada su u medijama odkrivene "formule "(kljucevi koji otvaraju pojedine grade..i to u podpunosti,slicne su nasim Karizmatskom govoru u jezicima..)Znaci to se nije smjelo dogoditi...Mnoogo toga su nadodali,sto ne odgovara onome sto je nekada bilo....
U Austriji ima gdje i (Bolnicka) Krankkasa i Crkva prihvacaju neke od Terapija Alternativne... Medicine...

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 18:24 

Kada neki pacijent izgubi nadu u pomoc,i kada Skolska medicina digne ruke od njega ,jer mu nema pomoci..onda se covjek cesto hvata za slamku,pa tako poci ce kod svakoga ,kod kojeg je cuo da je izljecio mnoge..Ovdje nije rijec o grijehu,nego o bolesti gdje je Skolska medicina zakazala,ili gdje je nemocna...Kada ljudi nebi puno pametovali,kada bi se udruzili i zajedno radili i Skolska medicina i Alternativna medicina i kada bi jos i vjersku stranu ukljucili u to,evo Duh Sveti djeluje na sve strane ,uz pomoc Gospodina Isusa lijeci na stotine ljudi...Zasto sve to nije izvodljivo udruziti ?
Lako je zdravom i pametnom covjeku govoriti i pametovati,kada se sam nije nasao u takvoj situaciji...Uvjek iz prikrajka promatrati,i drugome davati savjete je puno lakse,nego kada je covjek sam u pitanju...I mislim da onaj tko se odlucuje za nesto ima razlog za to,jer nitko nece ciniti nesto bez razloga...E,sada je samo pitanje,zasto nije izabrao drugu verziju,jer uvjek ima vise varijanti i nacina,samo treba biti mudar i odabrati "pravo"...

Ja osobno sam od vise Svecenika trazila objasnjenje za nesto,i uvjek sam naisla na razlicita misljenja Svecenika..sto je sasvim logicno...tako i u Alternativnoj medecini,mnogi ce Svecenici gdedati na to sasvim razlicito...Bitno je sta ce odluciti Crkva....

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 18:34 

angelus je napisao/la:
:na mirišljavo ulje koje vam curi na čelo iznad ''trećeg oka'',
Slika
Jednako tako ulje koje curi se ne baca, premda tako izgleda. Vješto se sakuplja i samo dolijeva. Pri tome vas neka ne straši da će s one predhodne osobe koja se masirala, njezina loša ''karma'' preći na vas, nego se je za bojati kakve opake bolesti....
Stoga savjet: ako se odlučite na takvu masažu, donesite svoje ulje koje ste nabavili u specijaliziranoj trgovini u koju imate povjerenja. Zatražite da se obavezno pogase štapići, a prostorija dobro prozrači.
Znajte dobro da se iza razmetljivih hvalospjeva i cjelokupnog ambijenta koji ''obečava'' krije, doduše egzotična, ali isto tako najobičnija prijevara.

Slika

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 19:23 

Leja je napisao/la:
Lako je zdravom i pametnom covjeku govoriti i pametovati,kada se sam nije nasao u takvoj situaciji...Uvjek iz prikrajka promatrati,i drugome davati savjete je puno lakse,nego kada je covjek sam u pitanju...I mislim da onaj tko se odlucuje za nesto ima razlog za to,jer nitko nece ciniti nesto bez razloga...E,sada je samo pitanje,zasto nije izabrao drugu verziju,jer uvjek ima vise varijanti i nacina,samo treba biti mudar i odabrati "pravo"...

Ali ja sam recimo s 35 godina iznenada oglušila na jedno uho. Školska medicina nije mi dala ništa, ali Božjom milošću brzo sam uvidjela da neće niti alternativna. S tim iskustvom prionula sam molitvi, žarkoj molitvi da mi Bog dade ozdravljenje ili bar da mi olakša taj križ. Nisam dobila dar ozdravljenja. Ali dobila sam od Boga nešto što mi je neprocjenjivo - tako nagluha i s vrtoglavicama s 40 godina uspjela sam iznijeti trudnoću i roditi naše treće dijete. Više mi zdravstveni problemi nisu broj jedan u životu...s malim sinčićem sve je nekako sjelo na svoje mjesto.

Vrh

PostPostano: Pet lip 12, 2009 21:13 

ruta je napisao/la:
Citat:
Ali ja sam recimo s 35 godina iznenada oglušila na jedno uho. Školska medicina nije mi dala ništa, ali Božjom milošću brzo sam uvidjela da neće niti alternativna. S tim iskustvom prionula sam molitvi, žarkoj molitvi da mi Bog dade ozdravljenje ili bar da mi olakša taj križ. Nisam dobila dar ozdravljenja. Ali dobila sam od Boga nešto što mi je neprocjenjivo - tako nagluha i s vrtoglavicama s 40 godina uspjela sam iznijeti trudnoću i roditi naše treće dijete. Više mi zdravstveni problemi nisu broj jedan u životu...s malim sinčićem sve je nekako sjelo na svoje mjesto.

Ne dobiju svi takve milosti od Gospodina kao ti draga Ruta...Nismo svi isti...i nemamo svi iste bolesti,niti se svi jednako nosima s njima...ovdje je rijec ,da se pomogne onima koji zaista pomoc trebaju...Onima,koji iz ne znam kojeg razloga zele prihvatiti ,i odluciti da se ljece Alternativnom medicinom.Znaci, na prvom su mjestu oni....pa tek onda mi..Jer ono sto je dobro za mene ne mora da znaci da je dobro i za tebe...Ja od moje male noge,od kada znam za sebe bolujem,cijeli zivot nosim s lancom bolesti...(negdje na forumu,sam vec napisala .. ne znam na kojoj , svjedocanstvo o tome,o lancu mojih bolesti,ali trazim i ne mogu pronaci..)
Ja i danas zivim s njima ,a i skolska medicina nije mi pomogla mnogo,a nisam ni potrazila nikakve "Izljecitelje"...Ovdje pisemo za sve ljude,ne samo za nas pojedince ili osobno...nego uopce kako u danasnjem svijetu prihvatiti sve te ponude,i sta je ispravno a sta nije...
Cilj je da se pomogne covjeku,a u medijima nam mnogo toga nije jasno...Interesuje nas sta kaze Crkva,i kakvo misljenje ima Crkva o Alternativnoj medicini...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 189 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata