Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 10:32

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:10 

Zamolila bih te da mi navedeš točne riječi kojima izražavam netoleranciju, a ako sam nekoga slučajno uvrijedila, ispričavam se. No, kaže se, istina najviše boli.
Stvarno mi se neda stalno ponavljati jedno te isto...
Ne opovrgavam ono što je Crkva dobro učinila, ne govorim ništa protiv bilo koje religije i protiv Boga, ti to radiš...
Nisam došla ovdje kako bih provocirala, nego diskutirala na jednom kulturnom nivou. što je ovdje očito nemoguće.

Ovaj citat koji si naveo, ne razumijem što želiš reći s tim da to govori o mojoj netoleranciji?!?! Nisi mi da NITI JEDAN ARGUMENT NEGO SAMO VRIJEĐAŠ!!!! Za to što sam navela da su ubojstva koja je počinila Crkva zlo ti kažeš da je izraz netolarencije, pa o kojoj mi to crkvi onda pričamo? Sotonističkoj? Pa sama Katolička Crkva tj. Papa Ivan Pavao II., točnije, se javno ispričao zbog inkvizicije, a ti ju odobravaš? Ili si lud ili si demonska osoba onda.

Da se vratim, ja nisam tu došla da pljujem po Katoličkoj Crkvi, nego da progovorim o stvarima koje očigledno ne valjaju i koje treba mijenjati ako Crkva želi opstati u daljim generacijama. Svatko tko imalo logički razmišlja toga je svjestan.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:20 

@Adrijana, s tobom se slažem da postoji sličan problem u svim "Crkvama". Ali, zar ne misliš da bi se to napokon trebalo priznati, i što je najvažnije mijenjati? Ja ne znam zašto ste me napali na ovom forumu. Da li je to zato što nisam Katolik ili? Ne razumijem, samo me vrijeđate, a ne dajete nikakve argumente, osim @Adrijana i s tobom bih rado prodiskutirala, ali vidim da ni ti ne možeš baš suzdržat riječi...
Suzdržavala sam se dugo, ali što reći ako je već prvi komentar uvreda?

I zašto mi nitko nije objasnio koji je izvor netolerancije u KC, zašto je to tako i zašto se druge religije osim kršćanstva smatra manje vrijednima. Možda se na početku nisam razumljivo izrazila, ali mislila sam da je to očito i razumljivo što me zanima.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:24 

emma je napisao/la:
Zamolila bih te da mi navedeš točne riječi kojima izražavam netoleranciju, a ako sam nekoga slučajno uvrijedila, ispričavam se. No, kaže se, istina najviše boli.
Stvarno mi se neda stalno ponavljati jedno te isto...
Ne opovrgavam ono što je Crkva dobro učinila, ne govorim ništa protiv bilo koje religije i protiv Boga, ti to radiš...
Nisam došla ovdje kako bih provocirala, nego diskutirala na jednom kulturnom nivou. što je ovdje očito nemoguće.

Ovaj citat koji si naveo, ne razumijem što želiš reći s tim da to govori o mojoj netoleranciji?!?! Nisi mi da NITI JEDAN ARGUMENT NEGO SAMO VRIJEĐAŠ!!!! Za to što sam navela da su ubojstva koja je počinila Crkva zlo ti kažeš da je izraz netolarencije, pa o kojoj mi to crkvi onda pričamo? Sotonističkoj? Pa sama Katolička Crkva tj. Papa Ivan Pavao II., točnije, se javno ispričao zbog inkvizicije, a ti ju odobravaš? Ili si lud ili si demonska osoba onda.

Da se vratim, ja nisam tu došla da pljujem po Katoličkoj Crkvi, nego da progovorim o stvarima koje očigledno ne valjaju i koje treba mijenjati ako Crkva želi opstati u daljim generacijama. Svatko tko imalo logički razmišlja toga je svjestan.

Nemaš argumente koji iole drže vodu i kušaš izbjegavati temeljenje u stvarnosti. O naravi Katoličke Crkve ili ne znaš ili ne želiš znati. Crkva je tijelo Kristovo, stoga je nije moguće odvojiti od Krista samoga. A on je rekao učenicima: "Tko vas sluša, mene sluša" Dakle, postoji Učiteljstvo i u Crkvi ne "vodi" svak svoju vjeru.
Prigovarati i držati lekcije u nečemu što očito nedovoljno poznaješ nije ni malo pamet, a još manje svrhovito.
Što se pak živih bića tiče, kreni onda s biljkama i u njima struji neki život. A Crkva će biti i ostati, draga moja i kad ti prođeš.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:25 

emma napisa:
Citat:
točnije, se javno ispričao zbog inkvizicije, a ti ju odobravaš? Ili si lud ili si demonska osoba onda.

gdje ja odobravam zlo? I nazivaš me demonskom oosbom zato što se suprotstavljam tvojim glupostima.

Ti si napustila Crkvu pa što te briga njezin opstanak. Ne brini Crkva ima dovoljno energije, dovoljno pametnih ljudi, a i sasvim sigurno Kristovu asistenciju po Duhu Svetom - pa nam ti ne trebaš govoriti.
Prozirna si! Stavljaš u glavu bedastoće da si ti pozvana obratiti svijet. Bilo je takvih puno pa su razbili glavu. Čuvaj se!

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:33 
Administrator

Emma, po svim ovim postovima koje si napisala ispada da si ovdje došla nametati svoje teze a ne komunicirati, raspravljati, željeti čuti drugo mišljenje.
Također ovdje se ne dozvoljava neargumentirana rasprava koja samo potiče svađu, molim te da pročitaš pravila foruma (viewtopic.php?f=2&t=64) i da pokušaš smireno, argumentirano komunicirati:

Admin

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:45 

Citat:
O naravi Katoličke Crkve ili ne znaš ili ne želiš znati. Crkva je tijelo Kristovo, stoga je nije moguće odvojiti od Krista samoga. A on je rekao učenicima: "Tko vas sluša, mene sluša" Dakle, postoji Učiteljstvo i u Crkvi ne "vodi" svak svoju vjeru.

Pohađala sam vjeronauk 12 godina, išla sam u Crkvu do svoje 20te, išla na crkveni zbor, sudjelovala na mnogim skupovima mladih itd. ne mogu reći, naravno, da sve znam, kao što to nitko ne može reći, jer čovjek nije savršen da sve zna, ali neke stvari sam ipak naučila. Znam da je Crkva zajednica svih vjernika, u duhovnom smislu, ali i s druge, materijalne strane je institucija, što ne možeš negirati. A ja govorim o greškama te institucije. zanemarimo sad sve grijehe koje su ljudi iz Crkve kao institucije počinili kroz prošlost i vratimo se onoj netoleranciji o kojoj cijelo vrijeme govorim, ali mi nitko ništa ne želi odgovoriti. Dakle, zašto većina svećenika i ostalih pripadnika Crkve kao institucije ima stav da su druge religije krive, manje vrijedne u odnosu na katolicizam i kršćanstvo? Zašto je toliko vezana za politiku (makar vidim da se pojedinci ipak trude da ne bude tako...)? Zašto vjernici (dakle, pripadnici Crkve u duhovnom smislu) prihvaćaju većinu stvari, dogmi itd bez da ikada o tome razmisle? Željela bih malo o tome prodiskutirati, ali bez vrijeđanja, jednostavno, razmijeniti neke informacije, možda naučiti nešto, a možda i ja nekoga potaknuti na razmišljanje. to je sve. :)

Citat:
Prozirna si! Stavljaš u glavu bedastoće da si ti pozvana obratiti svijet. Bilo je takvih puno pa su razbili glavu. Čuvaj se!

Joj, smješan si mi ;) Niti sam to rekla niti sam pozvana obratiti svijet, samo sam htjela prodiskutirati o onom za što mislim da ne valja.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 20:50 

Citat:
Emma, po svim ovim postovima koje si napisala ispada da si ovdje došla nametati svoje teze a ne komunicirati, raspravljati, željeti čuti drugo mišljenje.
Također ovdje se ne dozvoljava neargumentirana rasprava koja samo potiče svađu, molim te da pročitaš pravila foruma (viewtopic.php?f=2&t=64) i da pokušaš smireno, argumentirano komunicirati:

Hvala, nisam željela poticati svađu, možda sam došla na krivo mjesto. Po svim forumima sam dosada vidjela tu svađu i pošto sam ju željela izbjeći, došla sam ovdje jer mi se činilo da bih mogla argumentirano komunicirati. Pokušala sam smireno, ali i mene su mnogi ovdje uvrijedili, a razgovarati nije nitko htio. Ispričavam se, u jednom trenutku jednostavno nisam mogla obuzdati bijes. No mislim da sam ipak dala nekakve argumente, jedino je problem što su to bili odgovori na uvrede.. :/

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 21:07 

Pa nemamo što diskutirati što ne valja. Kakva korist..Papa Benedikt je hrabro rekao "da brod propušta vodu na sve strane!" nemamo što diskutirati.
Govoriš o toleranciji - ne dopuštaš da drugi ima drukčije mišljenje - nazvala si me sotonskom osobom.
Govoriš o poznavanju Biblije - meni (koji sam studirao Bibliju) ne dopuštaš nešto znati i to javno reći.
Govoriš da si napustila Crkvu - brineš se iznijeti njezine mane (to u normalnom životu čine ljudi koji drugome hoće zlo) - vidiš meni ne pada na pamet otići na neki pravoslavni forum ili muslimanski ili protestantski i govoriti kako njihova vjera ne vrijedi.
A tebi koja si, kako si navela, spadala u nekakvu elitu vjernika tumačiti zašto je Crkva jedini posrednik spasenja, zašto je Biblija uzvišenija od Veda ili Kurana nema smisla govoriti jer nisi naučila (ili htjela naučiti) onda kad je to trerbalo naučiti. Prema tome nakana ti nije dobra. Način pisanja također. Pa ne očekuj ništa nježnije, barem ne sa moje strane!

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 21:21 

Citat:
Pa nemamo što diskutirati što ne valja. Kakva korist..Papa Benedikt je hrabro rekao "da brod propušta vodu na sve strane!" nemamo što diskutirati.
Govoriš o toleranciji - ne dopuštaš da drugi ima drukčije mišljenje - nazvala si me sotonskom osobom.
Govoriš o poznavanju Biblije - meni (koji sam studirao Bibliju) ne dopuštaš nešto znati i to javno reći.
Govoriš da si napustila Crkvu - brineš se iznijeti njezine mane (to u normalnom životu čine ljudi koji drugome hoće zlo) - vidiš meni ne pada na pamet otići na neki pravoslavni forum ili muslimanski ili protestantski i govoriti kako njihova vjera ne vrijedi.
A tebi koja si, kako si navela, spadala u nekakvu elitu vjernika tumačiti zašto je Crkva jedini posrednik spasenja, zašto je Biblija uzvišenija od Veda ili Kurana nema smisla govoriti jer nisi naučila (ili htjela naučiti) onda kad je to trerbalo naučiti. Prema tome nakana ti nije dobra. Način pisanja također. Pa ne očekuj ništa nježnije, barem ne sa moje strane!

1. Nisi pokušao sa mnom razgovarati, nego si me odmah, prvim odgovorom krenuo vrijeđati. Nisi mi dao nikakav odgovor na pitanje osim "nije kako ti kažeš nego drugačije"-a nisi rekao što je to drugo, dakle nisi rekao svoj stav ni o čemu.
2. Jedino si me pokušao pobiti citiranjem te iste Biblije koju si studirao i uvredama. Zašto mi nisi npr. objasnio onaj citat iz Biblije iz Knjige postanka? Nego si išao to pobiti drugim citatom.
3. Nisam došla iznijeti mane KC nego pitati zašto one postoje i što vi na forumu mislite o njima.
4. Jesi li čitao Vede i Kuran? (molim te da mi odgovoriš) Mislim da sve treba prvo pročitati, onda o tome razmisliti i pokušati shvatiti neke stvari, a ako nešto ne razumiješ-onda je tu diskusija. Ne očekujem ništa nježnije, nisam se tome ni nadala. Makar ja to, vidiš, nikad ne bih rekla. Trudim se biti što tolerantnija, ali vi na ovom forumu neke stvari koje uopće ne bi trebale biti uvreda, to tako shvaćate i onda odmah napadate trostrukom mjerom. Žao mi je zbog toga, i žao mi je što ni ja nisam na kaju uspjela obuzdati bijes.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 14, 2010 21:23 

Ti Emma opet po starom unatoč upozorenju admina. Stoga ovdje ide ključ.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata