Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 22:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 07, 2010 18:30 

Barnaba je napisao/la:
Čini mi se kako Dina primjenjuje taktiku ocrnjivanja svih koji su imali veze s adventizmom i razočarali se, pa o tome svjedoče. Mogu mirne duše reći kako sam i sam verbalna žrtva njenih fiksacija te sam u više navrata od nje tražio da da neke dokaze za svoje nebulozne tvrdnje, no to nikada ne napravi već i dalje samo ponavlja da ju netko progoni i što ja znam što. Tako da mislim kako su te optužbe same sebi svrha.

Tako je. Adventisti su žrtve manije proganjanja i svih mogućih teorija zavjere. Stvar je jednostavna, da bi ovce bile pokorne vođe ih moraju držati u strahu i neznanju. Zato se nemoj čuditi Dini, njezina paranoja i mržnja posljedica su dogogodišnjeg ispiranja mozga, straha i neznanja (koliko sam shvatio Dina je imala nesreću da se rodi u adventističkoj sekti). Kolika je njihova paranoja ilustrirat ću na dva primjera:

Postoji jedna adventistička "proročica" koja tvrdi da joj je Bog pokazao da ljudi nikad nisu bili na mjesecu. :mrgreen:

Adventisti vjeruju da jezuiti kako zovu isusovce vladaju svijetom. Bio sam na jednom ručku kod adventista (često organiziraju ručkove gdje vrbuju) a tu se našao i jedan katolik, apsolvent teologije. Čovjek je radio u Eurpskom domu gdje adventisti imaju "centar za vrbovanje" pa su ga pozvali na ručak. U jednom trenutku pitali su ga o "jezuitima", a on im je odgovorio: "Mislite li na isusovce? Ne znam puno o njima". Interesantno je da ni taj katolik, ni ja (tada student teologije) nismo znali ime trenutnog "vođe" isusovačkog reda, a svi adventisti su znali ime i prošlog i sadašnjeg. :mrgreen:

Citat:
Dakle baš zbog takvog njenog ponašanja mislim da je autor teksta http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedoca ... adventizma iznio istinu ikao se ne slažem baš sa svim terminima i atributima koje koristi.

Da si čitao patristiku znao bi da su mojo atributi i termini umjereni prema onima koje crkveni oci koriste za recimo pojedine poganske filozofe. Ja mogu adventiste nazivati i denominacijom i crkvom, ali to neće promjeniti činjenicu da je riječ o sekti.

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 19:03 

Silas je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Čini mi se kako Dina primjenjuje taktiku ocrnjivanja svih koji su imali veze s adventizmom i razočarali se, pa o tome svjedoče. Mogu mirne duše reći kako sam i sam verbalna žrtva njenih fiksacija te sam u više navrata od nje tražio da da neke dokaze za svoje nebulozne tvrdnje, no to nikada ne napravi već i dalje samo ponavlja da ju netko progoni i što ja znam što. Tako da mislim kako su te optužbe same sebi svrha.

Tako je. Adventisti su žrtve manije proganjanja i svih mogućih teorija zavjere. Stvar je jednostavna, da bi ovce bile pokorne vođe ih moraju držati u strahu i neznanju. Zato se nemoj čuditi Dini, njezina paranoja i mržnja posljedica su dogogodišnjeg ispiranja mozga, straha i neznanja (koliko sam shvatio Dina je imala nesreću da se rodi u adventističkoj sekti). Kolika je njihova paranoja ilustrirat ću na dva primjera:

Postoji jedna adventistička "proročica" koja tvrdi da joj je Bog pokazao da ljudi nikad nisu bili na mjesecu. :mrgreen:

Adventisti vjeruju da jezuiti kako zovu isusovce vladaju svijetom. Bio sam na jednom ručku kod adventista (često organiziraju ručkove gdje vrbuju) a tu se našao i jedan katolik, apsolvent teologije. Čovjek je radio u Eurpskom domu gdje adventisti imaju "centar za vrbovanje" pa su ga pozvali na ručak. U jednom trenutku pitali su ga o "jezuitima", a on im je odgovorio: "Mislite li na isusovce? Ne znam puno o njima". Interesantno je da ni taj katolik, ni ja (tada student teologije) nismo znali ime trenutnog "vođe" isusovačkog reda, a svi adventisti su znali ime i prošlog i sadašnjeg. :mrgreen:

Citat:
Dakle baš zbog takvog njenog ponašanja mislim da je autor teksta http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedoca ... adventizma iznio istinu ikao se ne slažem baš sa svim terminima i atributima koje koristi.

Da si čitao patristiku znao bi da su mojo atributi i termini umjereni prema onima koje crkveni oci koriste za recimo pojedine poganske filozofe. Ja mogu adventiste nazivati i denominacijom i crkvom, ali to neće promjeniti činjenicu da je riječ o sekti.

Citat:
Da si čitao patristiku znao bi da su mojo atributi i termini umjereni prema onima koje crkveni oci koriste za recimo pojedine poganske filozofe. Ja mogu adventiste nazivati i denominacijom i crkvom, ali to neće promjeniti činjenicu da je riječ o sekti.[/

Svatko,tko je imalo pametan,vidi da ova i ovakva pisanja ne bi mogao napisati TRJEZNI covjek.Razuma bas nema. a iz postivanja koje uzivaju katolici, moji bliski i prijatelji,ne zelim odgovoriti istom mjerom.Za sve sto cinis,dat ces odgovor Bogu pa i za rijeci koje govoris nabijene mrznjom.Samo kao intelektualni krscanin,a ne i prakticni, sve jedno koje crkve ucenje imas. ne odgovara moralnom kodeksu Kristova sljedbenika.
Citat:
Ti sve znaš samo ne znaš odgovoriti na ova pitanja već 6 mjeseci. Usput puna je psihijatrija takvih koji sve znaju.

Citat:
Usput puna je psihijatrija takvih koji sve znaju

Vjerojatno je ovo tvoje iskustvo,vidi samo kako i sve znas o adventistima,ali eto Krist je ponudio spasenje i onima koji se obmanjuju svojim umovima:Rim.1,22-25

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 19:15 

Dina je napisao/la:
Vjerojatno je ovo tvoje iskustvo,vidi samo kako i sve znas o adventistima,ali eto Krist je ponudio spasenje i onima koji se obmanjuju svojim umovima:Rim.1,22-25

Sve što sam iznio o adventistima sam potkrijepio referencama iz adventističke literature, dio tih stvari je već objavljena od strane bivših adventističkih pastora i teologa (postoji lista preko 100 pastora i teologa koji su napustili adventizam) i dostupna je u knjigama i internetu.

Sa druge strane ti nisi pružila niti jedan citat već samo optužbe i urlanje. Valjda ti je lakše u srcu kad lažeš za sektu. Sad svi vide koji si trol.

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 19:25 

Sam nauk da je papa antikrist a Katolicka Crkva babilonska bludnica je cisti sotonski nauk, i samo iz toga je ocito tko stoji iza adventizma.

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 19:45 

Dina, jos uvijek nisi dala odgovore na postavljena pitanja. Nit bilo kakve relevantne protuargumente. Ispoljavanjem emocija neces nikog ubijedit nista. Vise otkrivas svoju nesigurnost i nitko te nece saslusati zaozbiljno.
Zasto si ne uzmes vremena pa dobro razmislis da li si na pravom putu. Ja sam prosla dalek put dok nisam dosla tu di jesam. Probaj procitati knjigu dr Herberta Madingera: "Temelji vjere". Meni je ona promijenila zivot. Pozdrav od srca! ;)

A Silas, razumijem tvoju silinu, slicnog sam karaktera, ali ne zvuci lijepo. Za sve postoji dobar i los nacin, cak i ako se argumenti cine na tvojoj strani. Kad se hladne glave iznose informacije, onda Duh Sveti ima kako djelovati, ovako se samo zamjecuje tvoja silina. Razmisli malo o tome, i ja zapravo imam iste poteskoce u konverzaciji. Mudro je biti miran i hladan i pustit argumente da budu nepobjedivi, u prvi plan rasprave. Ne nase emocije. :)

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 19:55 

purple je napisao/la:
A Silas, razumijem tvoju silinu, slicnog sam karaktera, ali ne zvuci lijepo. Za sve postoji dobar i los nacin, cak i ako se argumenti cine na tvojoj strani. Kad se hladne glave iznose informacije, onda Duh Sveti ima kako djelovati, ovako se samo zamjecuje tvoja silina. Razmisli malo o tome, i ja zapravo imam iste poteskoce u konverzaciji. Mudro je biti miran i hladan i pustit argumente da budu nepobjedivi, u prvi plan rasprave. Ne nase emocije. :)

"Nekad je potrebno dramatizirati da bi ljudi uopće nešto shvatili." :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 20:14 

Hm, ne znam bas. Hehe :)

Tiha voda brege dere...tako nekako. ;)

Vrh

PostPostano: Pet svi 07, 2010 22:54 
Zar je kršćanski vrijeđati druge religije, denominacije i sl.?
Zašto se stalno vodi neka prepirka oko toga što je ispravno, čija je vjera prava ili ne prava, poganska ili ne znam što!?

Stalno na svim forumima isto, prepucavanje, prepiranje.

Tužno.

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 00:44 

Mariamne je napisao/la:
Zašto se stalno vodi neka prepirka oko toga što je ispravno, čija je vjera prava ili ne prava, poganska ili ne znam što!?

Tužno.

Kršćanski je govoriti istinu, a ne škakljati uši, ako je netko sekta, sekta je. Tužno je što se petljaš u nešto o čemu nemaš pojma (ili se praviš naivna).

Postoji nekoliko religija i njih treba poštovati. Ali postoji jedna prava Crkva - Katolička, ona koju je utemeljio Isus, ona koja ima apostolsku sukcesiju (imaju je i pravoslavna crkva, anglikanska, etiopska, armenska i još neke manje i njih treba priznavati). Sve ostalo su sekte (mada se nađe tu i tamo poneka polunormalna protestanska organizacija). Ovo što nazivaš denominacije su sekte. Sekte su po naravi totalitarne organizacije.

Kako i zašto prepoznati sektu: http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 00:50 
Silas je napisao/la:
Mariamne je napisao/la:

Tužno.

Kršćanski je govoriti istinu, a ne škakljati uši, ako je netko sekta, sekta je. Tužno je što se petljaš u nešto o čemu nemaš pojma (ili se praviš naivna).

Postoji nekoliko religija i njih treba poštovati. Ali postoji jedna prava Crkva - Katolička, ona koju je utemeljio Isus, ona koja ima apostolsku sukcesiju (imaju je i pravoslavna crkva, anglikanska, etiopska, armenska i još neke manje i njih treba priznavati). Sve ostalo su sekte (mada se nađe tu i tamo poneka polunormalna protestanska organizacija). Ovo što nazivaš denominacije su sekte. Sekte su po naravi totalitarne organizacije.

Kako i zašto prepoznati sektu: http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#

Ne znam čemu ovakava nastup.
Ne znam zašto ste tako sigurni da li išta znam ili ne znam ili kako Vi kažete nemam pojma..no, dobro...svatko misli što želi.

Ja poštujem čovjeka zato što je čovjek, a ne zato što je katolik, pravoslavac, anglikanac i ostale koje si naveo.

I na kraju kako ste sigurni da se moj komentar odnosio na katolike, a ne na adventiste ili na oboje?

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 07:27 

Mariamne je napisao/la:
Silas je napisao/la:
Mariamne je napisao/la:

Tužno.

Ne znam čemu ovakava nastup.
Ne znam zašto ste tako sigurni da li išta znam ili ne znam ili kako Vi kažete nemam pojma..no, dobro...svatko misli što želi.

Ja poštujem čovjeka zato što je čovjek, a ne zato što je katolik, pravoslavac, anglikanac i ostale koje si naveo.

I na kraju kako ste sigurni da se moj komentar odnosio na katolike, a ne na adventiste ili na oboje?

Jedna stvar je poštovanje prema čovjeku u tu smo svi pozvani na poštovanje no po naravi stvari ako se govori o raznim kršćanskim vjerskim zajednicama, sasvim je normalana stvar reći istinu o njihovom nastanku i djelovanju.
Doduše Silasov nastup je vjerojatno grub zbog osobne povrijeđenosti, kad bi se toga uspio rješiti njegovo svjedočanstvo bi bilo puno prihvatljivije širem krugu ljudi.

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 08:15 
Naravno da se može reći istina o nastanku nekih religija. To je jedno, ali drugo je reći da je nečija vjera babilonska bludnica, da je papa antikrist, da Elen White ima 666 u imenu, da su nečiji običaji poganski, da je islam Zvijer iz otkrivenja itd.
Takvi kometari nisu poštivanje čovjeka jer je to i vrijeđanje čovjeka koji je pripadnik te religije.

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 13:52 

Barnaba je napisao/la:
Jedna stvar je poštovanje prema čovjeku u tu smo svi pozvani na poštovanje no po naravi stvari ako se govori o raznim kršćanskim vjerskim zajednicama, sasvim je normalana stvar reći istinu o njihovom nastanku i djelovanju.
Doduše Silasov nastup je vjerojatno grub zbog osobne povrijeđenosti, kad bi se toga uspio rješiti njegovo svjedočanstvo bi bilo puno prihvatljivije širem krugu ljudi.

Ne radi se o nikakvoj "osobnoj povrijeđenosti", ne znam zašto su ti potrebna ta nagađanja o meni i k tome još kriva. Radi se o tome da adventiste poznajem iznutra, znam koliko su bezobrazni, drski, potkupljivi i nemoralni, pa kad počnu mudrovati - želudac me zaboli!

Stvari treba nazvati pravim imenom, ako je nešto sekta - onda je sekta i gotovo. Ne radi se o nimalo bezazlenoj stvari:

http://video.google.com/videoplay?docid ... i+&view=2#

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:02 

Barnaba je napisao/la:

Protestantizam kao pokret bio je direktno usmjeren protiv Katoličke Crkve, a time i protiv Krista samoga. On je prvi korak u otpad od Boga, liberalizam, pederske i feminističke udruge i na koncu ateizam. I jos važnije on je – kršćanstvo za glupe zbog banaliziranja i pojednostavljivanja i naivnog pristup Bibliji kojeg je prvotni protestantizam njegovao. I kojeg danas njeguju brojne i više milijunske protestanske sekte.To je ono kreacionističko “Bog je postavio fosile prijelaznih oblika da testira našu vjeru”. To je banaliziranje Biblije i Kristove poruke, to je ono što je Luther “ostavio svijetu” – put nerazuma.

Upravo je protestantizam temelj SAD-a, te babilonske kurve, tog legla opačine i kolovođe svega anitbožjeg, antikulturnog i antirazumnog. Primjećuješ li jednu dozu gluposti ili bolje naivnosti u knjigama i razmišljanima američkih publicista, pa bili oni i znanstvenici, čak i katolički intelektualci. Osjećaš li tu plitkost čak i kada su inteligentni ili kada napišu dobre knjige. Uvjek je u njihovim razmišljanima ta američka, protestanska nit, ta naivnost, to kršćanstvo za glupe.

O tome govori naslov “protestantizam kršćanstvo za glupe”, o amerikanizaciji (zaglupljivanju) cijelog svijet, ponajprije preko Hollywooda, kad sve češće na ulicama čujem – “helloooou” – tu glupu američku poštapalicu.

Uopće nije riječ o mrziteljima Katoličke Crkve, to je sekundarno, ne proizlazi njihova glupost iz mržnje, nego iz mržnje proizlazi glupost! Uzrok njihovog fundamentalizma je glupost, a zapamti, pravi protestantizam je ništa drugo nego vjerski fundamentalizam.

Sa druge strane, imaš Motltamnna, Bultmanna, Bartha i druge, koji jesu pravi intelektualci i pravi teolozi, ali nisu pravi protestanti, jer: ne drže se načela sola scriptura, nego sola moja pamet+utjecaj sadašnjeg vremena, pa onda tumače Isusa kao čovjeka koji nije bio ni svijestan da je Božji Sin, zalažu se za ređenje žena, vjenčavanja pedera i slično. Dalje, takvi teolozi ne prosvjeduju protiv pape, pa i nisu protestanti, oni bi sutra mogli biti u Katoličkoj Crkvi jer njima i onako sve paše, jedino im je Biblija puna laži, krivotvorenja, prepisivanja koje oni uvijeno zovu “teologija susreta” i “teorija redakcija” i kao takvi se odlično uklapaju u današnju Katoličku Crkvu, u današnje katoličke bibličare i teologe koji misle da je svijet počeo sa njima i da su svu pamet svijeta popili, a da je 2 000 godina Crkve i kršćanstva povijest neznanja, jer eto jadni pape i sveci prošlih vremena nisu znali da je Bibliju pisalo stotine redaktora, da su se služili poganskim mitovima, nisu znali za “ljudska prava” (to je nekršćanski i nebiblijski pojam, to je izmišljotina našeg vremena) pa su “diskriminirali” pedere i žene.

Teologija Motlmanna i sličnih autora svakako nije kršćanstvo za glupe, ali nije ni protestantizam. Ja te teologe cijenim i čitam, mada se sa njihovim pogledoma na nastanak, autentičnost i autorstvo Biblije ne slažem (najvećim djelom se ne slažem, ali nisam ni protestant da vjerujem da je Bog diktirao biblijskom piscu na uvce).

Katoličanstvo mora biti iskreno, činjenice koje iznosimo moraju biti točne (zato sam se ubio danima vadeći reference za svjedočanstvo), to je između ostalog ono što me ponukalo da odbacim protestantizam i vratim se u Crkvu, (jer mi nemamo lažjlivaca, zaista se katoličkoj literaturi i autorima može vjerovati i na to sam ponosan), ali to ne znači da ne smijemo pisati u polemičkom i oštrom tonu. ISTINA NIJE TOLERANTNA! TOLERANCIJA JE NEZAINTERESIRANOST ZA ISTINU!

Ovo su riječi jednog bivšeg adventista, Ivana Lukića, koji je i danas sektaš i izrazito antikatolički nastrojen, ali nije bitan on, već njegove, usudio bih se reći nadahnute i proročke riječi, njegov odgovor na pitanje zašto katolici ne brane svoju vjeru po forumima:

Citat:
A i činjenica da je rimokatolicizam danas - folklor... bez duha, bez snage... bez ikakve istinske vjere i odnosa prem Isusu. Rimokatolička crkva je postala jedno veliko narodno folklorno društvo. I bilo koji rimokatolik, NE ZNA što bi uopće branio na forumu... kad uopće i NE POZNAJE što vjeruje... nego samo izvršava isprazne obrede... i to je to... računa on... u raj će "sigurno"!

Rimokatolicizam je danas - svjetina.

Zašto na sve to šute - rimokatolici? Da se ne zamjere... kome...?

Od II Vatikanskog blabetanja... Crkva više nije ona ista koja je bila. ...Uzmi i pročitaj knjige koje je crkva tiskala do drugog svjetskog rata. Potom uzmi knjižice i knjige od kraja rata do početka 60-tih godina. Vidjet ćeš kako se NAMJERNO otupljivala oštrica kritike za račun... crnog saveza.

Zato se u crkvi, diferencirala tradicionalistička struja... i ultrakonzervativci (kojima pripadaju i mnogi istaknuti bivši i sadašnji biskupi i teolozi RC) među te ultrakonzervativce (koji se javno kao takvi i postavljaju) imamo i slavnog glumca Mela Gibsona... nije slučajno sad snimio film "Muka"! jer je to u stvari priča... (onako na kristovski način - parabola) o MUCI CRKVE KOJU RAZAPINJU VUCI...

Svatko tko ima oči vidjet će i tko ima uši - čut će!

Svakako, na rimsku crkvu dolazi veliki potres... to ogromno stablo će se tresti kao trska na vjetru... kao... drevni hrast u oluji... hoće li opstati? Ja ne mogu reći... to ovisi od svih onih koji su u toj lađi! Ako tzv. "katolici" budu šutjeli, kao što šute u Hrvatskoj... kao što nitko od njih ne podiže glas protiv parade SODOMISTA u sred "katoličkog" Zagreba... onda, masoni će ipak izvaliti iz zemlje (povijesti) to golemo stablo... (RC) i ... stušiti ga...

Ovoga se boje i pripadnici Opus Dei-a... zato rade tajno... da se makar sačuva - papstvo - kao duhovni svjetski autoritet.

Rimokatolici su izgubili snagu svjedočenja vjere! Oni su svjetina (čast izuzetcima) kao i ostali... šute pred zlosilom... ne podižu 'glasa svojega' protiv grijeha 'doma Jakovljeva'!

U Hrvatskoj se na SILU donose rasistički feministički zakoni... RC šuti... na sred Hrvatske... na Trgu... Jelačić placu, 'vrti' se reklama koja ponižava muškarca i SVE muškarce naziva NASILNICIMA! Na sve to šuti vlada... šuti Kaptol... šute sekte... čavka im, izgleda... mozak popila...

Ekstremne feminističke organizacije, pokazuju ženama broj 92 što znači - ZOVI POLICIJU protiv muža... a "pobožni" "kršćani" šute... Zlo se sveudilj širi! Osjeća se u zraku...

Kršćani - ma kojoj denominaciji pripadali, pozvani su svjedočiti Riječ!

"Bila sezona ili ne..." ! Kako bi se izvorno mogle prevesti riječi Sv. Pavla. Tj. "bilo pogodno ili ne..."!

Ako kršćani šute pred zlom koje iznutra rastače društvo i sve njegove vrednote baca u prah i poticaje ljubavi gazi u blatu... onda takvo društvo samo sebi kuje okove propasti!

Grješnici žele slušati laskanje! Smije li Crkva laskati?

Može li kršćanin (koji svim ljudima želi dobro) bližnjemu koji je u zabludi govoriti da je - 'na pravom putu'? Smije li kršćanin podržavati pedere i lezbijke, znajući da idu u vječnu propast?

Smije li kršćanin šutjeti pred pokušajem pedera da svoj način života NAMETNU društvu...? Da sutra našu dječicu u školama uče kako je to "normalno"! I da time našu djecu čine novacima perverzije?

Odgovornost Crkve je golema. Malo njih, čak i na biskupskim pozicijama to shvaća i valorizira na ispravan način. Crkva je dužna podizati glas protiv zla. Time stječe vjerodostojnost svjedočenja evanđelja razapetog Gospodina!

Ako crkva šuti, odriče se Krista i ponovno ga razapinje na križ srama - šutnje pred grijehom - koji je razapeo Sina Božjega!

Veliko stablo Crkve iznutra je izjedeno masonskim elementima... tradicionalisti znaju da mora doći - katarza, radi opstanka kakvog -takvog znaka kršćanstva na čelu crkve! Inače će veliko stablo biti satrveno u pokušaju nove revolucije poganskih elemenata, koji smatraju da je - kucnuo njihov čas!

Nakon dvije tisuće godina bitisanja, ne samo Crkva iz Rima, nego sve crkve i samo kršćanstvo, našli su se pred posljednjom kapijom sudbine!

Zadnja izmjena: Silas; Sub svi 08, 2010 14:05; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub svi 08, 2010 14:05 
Nikada ne generaliziram ljude.
U svakoj religiji ima boljih ili lošijih ljudi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata