atheos je napisao/la:
U ovoj raspravi ne sudjelujem kao ateist, nego kao liječnik
Naprotiv, pokazao si da ipak stavljaš propagandu ispred znanosti i razuma. Čak i u tom linku piše "Unatoč tom uvjerenju, moramo i dalje biti oprezni pri promicanju uporabe kondoma kako bi izbjegli davati korisnicima lažni osjećaj sigurnosti, trebali bi referirati npr., na "sigurniji seks" (safer sex) radije nego "siguran seks" (safe sex)".
Nasuprot tome tvoj govor je suprotan, o gotovo sigurnom seksu, da je zapravo mogućnost zaraze i kod nezaštićenog odnosa mala, pa je onda svejedno koliki je rizik prezervativa, što je potpuna besmislica. Zatim da je kod 1 od 10 nezaštićenih odnosa mala mogućnost zaraze te takvu statističku vjerojatnost ne možeš usporediti sa "ruskim ruletom" (iako ima istu vjerojatnost).
Ovdje bih napomenuo da sam svugdje kao primjer navodio i više nego poštenih 90%, odnosno 1/10. Naime, ne može se reći točno koliku zaštitu daje prezervativ, u tvom linku se navodi 80-90%, a ti si u jednom postu spomenuo 98% (bez naznake da li se radi o nekim laboratorijskim uvijetima), što se opet može smatrati manipulacijom podacima.
Nakon svega, nazivanja specijalista urologije "specijalistom", pod navodnicima, i čuđenja kako on govori da prezervativ nije potpuno siguran za prolazak virusa, itd, očito nema smisla gubiti vrijeme stalno ponavljajući isto i slušati stalno istu propagandu o "safe sexu".
Što se ljudske strane tiče, kako sam i sam iz liječničke obitelji, znam i vjerujem da liječnički posao nosi teške odluke. Odgovor na pitanje koje si mi postavio jest da bi stručnjak pacijentu trebao reći istinu, a ne propagandu o "sigurnom" prezervativu, pa da onda, kada je ispravno informiran i upoznat, sam može odlučiti koliki će rizik preuzeti. To je moralna obaveza na koju je upozorila i Crkva.