Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 16:55

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon vel 11, 2013 12:30 

http://en.radiovaticana.va/news/2013/02 ... en1-663815

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 12:38 

Barnaba je napisao/la:
http://en.radiovaticana.va/news/2013/02/11/pope_benedict_xvi_announces_his_resignation_at_end_of_month/en1-663815

Osobno, baš u to i ne vjerujem... :|

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 13:11 

Vijest je prenjela i IKA http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=148290 sa nešto više detalja.

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 14:58 

Barnaba je napisao/la:
Vijest je prenjela i IKA http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=148290 sa nešto više detalja.

Ako je vjerovati proročanstvu sv. Malachya, iza Pape Benedikta XVI će doći još samo još jedan papa, a onda kraj vremena!

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 15:07 

sir.oliver je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Ako je vjerovati proročanstvu sv. Malachya, iza Pape Benedikta XVI će doći još samo još jedan papa, a onda kraj vremena!

Je, reče Jedan da nitko ne zna ni dana ni časa!

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 15:57 

Raspisali se o tome svi mediji, Večernji je citirao papinu izjavu i izjave kardinala, Italija i Njemačka zaprepaštene.
Izgleda da zaista više ne može podnositi napore službe. Molimo se za novoga papu. Da nam Bog da pravoga čovjeka na pravome mjestu.

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 16:45 

sir.oliver je napisao/la:

Na sreću, Proročanstvo sv. Malahije je krivotvorina iz 16. stoljeća. Sveti Malahija je živio četiri stoljeća ranije, pa zato velik dio Proročanstva izgleda vjerodostojan i s konkretnim detaljima, ali nakon toga je prilično neodređeno.

Inače, poznajem jednog američkog teologa koji je istraživao sve katoličke privatne objave i biblijska proročanstva pa je došao do otkrića da će sljedeći papa biti vlč. Zlatko Sudac. :o

Ovaj je Papa od početka nosio težak križ i bio iznimno osjetljiv prema propustima i nevoljama u samoj Crkvi, a sada nam je da molimo i za njega i njegovog nasljednika.

Nisam mogla vjerovati da je to istina, jer smo baš usred Godine vjere i mislila sam da će ju Benedikt XVI. i privesti kraju, ali ovaj korak možda potakne ljude da više čitaju njegova djela, propovijedi i enciklike koje su uistinu sjajne. Teško će ga netko moći nadmašiti. Naukom vratio je Crkvu na sam početak, na učenje apostola i crkvenih otaca, iako mu neki zamjeraju da je liturgijska ruha vadio iz srednjega vijeka.

Vrh

PostPostano: Pon vel 11, 2013 23:31 

Da, papa je i službeno abdicirao. Već su počele kao naručeno teorije o crnom papi koji će pripraviti put Antikristu. Na netu imaju i vijesti o mogućim kandidatima, a među njima je i kardinal iz Gane kao najizgledniji.

Budući da sam ovog papu volio zbog nesklonosti prema liberalnim strujama i odanosti prema tradiciji, nekako mi je grozno pomisliti da bi mogao uslijediti nekakav liberalan papa koji će okrenuti Crkvu onim putem kojim se nadaju i masoni - najveći protivnici Crkve, a i mnogi katolici liberalniji nazora koji su podlegli kroz medijsko kreiranje javnog mnijenja.

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 00:39 

Citadel je napisao/la:
Da, papa je i službeno abdicirao. Već su počele kao naručeno teorije o crnom papi koji će pripraviti put Antikristu. Na netu imaju i vijesti o mogućim kandidatima, a među njima je i kardinal iz Gane kao najizgledniji.

Budući da sam ovog papu volio zbog nesklonosti prema liberalnim strujama i odanosti prema tradiciji, nekako mi je grozno pomisliti da bi mogao uslijediti nekakav liberalan papa koji će okrenuti Crkvu onim putem kojim se nadaju i masoni - najveći protivnici Crkve, a i mnogi katolici liberalniji nazora koji su podlegli kroz medijsko kreiranje javnog mnijenja.

Kakav god da dođe treba ga slušati i poštivati jer nam drugo ne preostaje

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 07:43 

Citadel je napisao/la:

Stara je priča da tko kao papabile uđe u konklave, izlazi kao kardinal. Rijetko se događaju iznimke. Osim toga, Duh Sveti vodi Crkvu pa ima i brigu na papu. Ne vidim nikakvih veza između pape iz Afrike i antikrista. Sve u svemu ne vidim neke razloge za osobito "razbijanje glave"

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 11:36 
Administrator

Citadel je napisao/la:
Budući da sam ovog papu volio zbog nesklonosti prema liberalnim strujama i odanosti prema tradiciji, nekako mi je grozno pomisliti da bi mogao uslijediti nekakav liberalan papa

Nije dobar papa onaj koji sve čini kako bi ja htio, zato postoji Crkva da me usmjeruje. Ne treba se brinuti tko će biti slijedeći papa jer Duh Sveti vodi Crkvu.
Evo čitam neki homoseksualci u Nizozemskoj se raduju što je papa odstupio jer im kao nije bio sklon.
A ne znaju tko će doći poslije njega, po svemu sudeći novi papa će biti još konkretniji. Zato je i Benedikt XVI odstupio, jer današnja vremena traže još konkretniju akciju u navještanju evanđelja i vođenju Crkve, a on je procijenio da je prestar i prepustit će to novome papi koji će biti mlađi i aktivniji.

U vezi proročanstva sv. Malahije i sl., treba se prisjetiti proroka Jone i njegovog prorokovanja uništenja Ninive za 40 dana, da bi se na kraju Bog smilovao - jer su se Ninivljani obratili.

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 14:53 

Vjerojatno je Benedikt procijenio da je za ono što Crkvu čeka u skoroj budućnosti potreban drukčije profiliran papa, možda netko energičniji. Ja sam inače velik Benediktov fan, imam puno njegovih knjiga, ali čini se da ga njegovi suradnici nisu uvijek najbolje podržavali, i da je imao nezgodnu oporbu. Ne vjerujem da bi dokumenti iz njegova ureda procurili u javnost tek tako zbog običnoga sobara. Tu i tamo je znao izbiti neobičan početnički metež. Vjerujem da će novi papa možda biti manje poznat teolog, ali jači organizator i lider. Mislim da se neki koji najavljuju papu progresivca uzalud nadaju da će doći do promjena u nauku; nema šanse da se to dogodi. Sigurno će doći do promjene u stilu vođenja Crkve.

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 17:35 

Barnaba, u vezi glede naslova, može li Papa podnijeti ostavku?!

Vrh

PostPostano: Uto vel 12, 2013 22:14 

http://danas.net.hr/svijet/ovo-je-14-mo ... edikta-xvi

Navodno bi Peter Turkson mogao postati prvi crna papa u povijesti. Po meni, volio bih da bude onaj tko će ići Ratzingerovim koracima i da bude mlađi i agilniji.

Vrh

PostPostano: Sri vel 13, 2013 07:11 

adrijana je napisao/la:
Barnaba, u vezi glede naslova, može li Papa podnijeti ostavku?!

Strogo gledano ne može. Kao monarh vatikanske države on zapravo abdicira, a kao vjerski poglavar on čini odreknuće od službe. Budući da su oba izraza kod nas neuobičajena (pogotovo drugi) izraz ostavka može donekle pojmovno pokriti situaciju koja je nastala. Znam da se s time neće mnogi složiti, ali u naslov sam stavio prijevod engleske riječi "resignation" koja se nalazi u naslovu vijesti s Radio Vatikana kako se to može i vidjeti na linku iz uvodnog posta.

Biskup Uzinić je pozvao vjernike svoje biskupije na prihvaćanje ove papine odluke u duhu vjerničke odanosti Petrovom nasljedniku i s neizmjernim povjerenjem u Božju providnost, te pozvao na molitvu.
http://www.laudato.hr/Vijesti/Hrvatska/ ... -Bene.aspx

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata