adrijana je napisao/la:
Prvi dani i tjedni pape Franje pokazali su točnim nagovještaje da će se njegovo vrijeme razlikovati od vremena pape Benedikta. Ali mislim da nisu u pravu oni koji pontifikat pape Benedikta nazivaju tek "prijelaznim". Taj je papa iza sebe ostavio poravnate staze istinskog puta u traženju vjere, mnoštvo sustavno organiziranih kateheza o Apostolskoj Predaji, molitvi, Crkvi, teološki lik Isusov očišćen od različitih suvremenih zabluda i njegov je pontifikat odražavao (više nego ičiji drugi) kontinuitet Katoličke crkve koji je bio doveden u pitanje. Najviše me se dojmilo kad je rekao da Predaja apostolska od najranijih vremena nije samo nauk niti skup pravila nego je ona zapravo prisutnost Kristova, prisutnost Božja koja je eto 2 tisućljeća među nama i prenosi se bez prestanka, s koljena na koljeno snagom Kristovih sakramenata.
U toj Prisutnosti više ne žive mnogi kršćani, ni mnogi katolici ne mare za tu duhovnu stvarnost, koja je u biti jedina prava stvarnost. Papa je započeo Godinu vjere, a sada se moli zajedno s nama da Božja milost ispuni srca svih ljudi, osobito katolika, jer bez milosti odozgor nitko se ne može obratiti...
Jedaan od boljih najboljih postova koje sam pročitao na ovom forumu!

Totalna istina!! Bravo!!