Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 09:46

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 23, 2013 10:03 

romanac je napisao/la:
Mata ti je ljepo napisao kako se katolik može ponašati! Eleazar isto može biti katolik!

O čemu ti to???

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:53 

Alan Ford je napisao/la:
Citat:
Vjera da crkva postupa ispravno? I ja sam katolik al ako uzmemo u obzir da je prije crkva pokretala ratove ili sveta inkvizicija složit češ se samnom da na temelju biblije treba provijeravati vijerovanja koja se predlažu jel tako?

pojasni ovo o ratovima i inkviziciji??
koji, kako i gdje??

Križarski ratovi npr.bilo ih je devet ,u šestom križarskom pohodu 1212g. u kojem su sudjelovali dječaci iz njemačke i francuske u nadi da če njihova nevinost postići ono što prijašnji pohodi nisu uspijevali i naravno da je to tragićno završilo dječaci su putem umirali od gladi i napada raznih pljačkaša ima još puno toga,a što se tiče inkvizicije kao što svi znamo da su se u to vrijeme nastojali suzbiti herezu u kojima su često stradavali nevini ljudi koje je okončano donošenjem zakona carice Terezije,uglavnom ne želim ocrnjavati bilo koga ali kao što znamo da nijedna crkva nije bez grijeha i zbog toga želim dobro istražiti vjerovanja koja se nude.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 16:56 

Eleazar je napisao/la:
Zanima me zašto katolička crkva dopušta krštenje djece i dali je to Biblijski ispravno jer kao što znamo da se Isus krstio sa 30 godina bar tako kažu zar ne bi trebali sljediti Isusov primjer?

Nije li TO tema, Eleazare? Vrati "vodu u njeno korito"! :)

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 17:49 

Eleazar je napisao/la:
toni1 je napisao/la:
Dj 16, 15.33 ; 18,8 ; 1 Kor 1,16

e to te pitam,to sam tražio. Hvala

Ne treba zanemariti niti Djap 2:38-39: Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one »izdaleka, koje pozove Gospodin« Bog naš." (ja podebljao).
Inače, ako imaš prigode, pokušaj pronaći knjigu Scotta i Kimberly Hahn "Naš put u Katoličku Crkvu". Oni su bivši protestanti koji su morali apsolvirati tu stvar.

Vrh

PostPostano: Sub stu 23, 2013 19:00 

zdrave je napisao/la:
Eleazar je napisao/la:
Zanima me zašto katolička crkva dopušta krštenje djece i dali je to Biblijski ispravno jer kao što znamo da se Isus krstio sa 30 godina bar tako kažu zar ne bi trebali sljediti Isusov primjer?

Nije li TO tema, Eleazare? Vrati "vodu u njeno korito"! :)

Znam da nije tema al kao što vidiš da sam citirao Alan Forda sa ciljem da pojasnim zašto ovo radim eto... :D

Vrh

PostPostano: Ned tra 06, 2014 13:43 

Tema je zamrla, ali mislim da ne škodi pojasniti tko sve krsti malu djecu: mi (katolici), pravoslavci, luterani, reformirani-kalvinisti i prezbiterijanci, anglikanci (i njihovi ogranci u svijetu), metodisti, te neke lokalne ili nacionalne protestantske zajednice. Pri nastanku protestantizma Luther, Zwingli, i kasnije Kalvin nisu oko toga imali nikakve dvojbe oko bibličnosti toga čina i krstili su malu djecu kao i svo kršćanstvo stoljećima do tada. Anabaptisti su bili ti koji su krstili odrasle i odbacivali krštenje male djece, a za njima i drugi koji su protekli iz toga pravca.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata