sara je napisao/la:
Žao mi je ako stvari ne razumiješ, ali što ti ja mogu. Razmisli malo.
ako netko ne razumije stvari, onda si to ti.
Da ne bude da nisam pokušao objasniti, citirat ću dio priješnjeg odgovora:
Citat:
Zašto kršćani prihvaćaju grijeh kao nešto dobro?
Možda upravo leži odgovor u onome što sve samog čovjeka, kao pojedinca, i određuje: naprosto biti kršćanin nas ne određuje u svim segmentima - jer da je tako, onda bi svi kršćani npr. navijali u nogometu za isti klub. A kao što znamo, BBB katolik će nasrnuti na Torcidaša katolika iako će i jedan i drugi vikati na tribini nešto poput: "Oj Isuse na nebesu daj pomozi *umetni boju dresu!"
Mogu postaviti i neki drugi primjer za razmišljanje: kako kršćani trebaju slaviti Božić?
Iako izgleda da je odgovor jasan, ipak treba malo razmisliti. Je li treba kititi drvce (keltski poganski običaj)? Je li treba uopće darivati poklonima? Je li treba objesiti čarapu iznad kamina ili ne? Je li poklone donosi djed Mraz ili djed Božićnjak ili pak "mali Isus"?
Kako (to) onda? Pa svi ga slavimo (ipak) drugačije...zar ne?
Eto sara, vidiš koliko su ljudi drugačiji. No, ako to ne vidiš, onda
što ti ja mogu?
I da...pitao bih te za još nešto:
Citat:
Ako ne, onda je samo deklarativno katolik.
Je li katolik ili nije katolik? Kakav je to "deklaratorni"? Jel to onaj što stavlja čarapu iznad kamina ili što? Je li to osoba koja je katolik od 25%-67%? Je li to osoba koja griješi od 3 - 6 grijeha na dan a mjesečno napravi 1 teški?
S obzirom da si uvela u raspravu taj pojam koji, koliko znam nije definiran, onda ga izvoli i objasniti.