Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 18:31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Davor Denac
PostPostano: Uto kol 12, 2014 19:28 

Zanima me da li tko poznaju ovog laika koji navodno moli neke molive otklinjanja, polaže ruke i slične stvari. A čuo sam još prije da nema dozvolu od biskupa, ako je uopće potrebna!! Pa ako netko zna ili je imao iskustva, zanimalo bi me! Hvala!

Vrh

Naslov: Re: Davor Denac
PostPostano: Uto kol 12, 2014 22:52 

Alan Ford je napisao/la:
Zanima me da li tko poznaju ovog laika koji navodno moli neke molive otklinjanja, polaže ruke i slične stvari. A čuo sam još prije da nema dozvolu od biskupa, ako je uopće potrebna!! Pa ako netko zna ili je imao iskustva, zanimalo bi me! Hvala!

Sto je to u ljudskoj prirodi da uvijek mora zadovoljiti svoju znatizelju i konstantno traziti nesto" vise", iako smo dobili SVE.

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem
odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete
ih plodovima prepoznati.

---Ime Davora Denca spominje se na raznim forumima, o
njemu se govori kao o iscjelitelju i Božjem "poslaniku" , ali fra Smiljan Kožul prozvao ga je varalicom ."

Vrh

PostPostano: Uto kol 12, 2014 23:50 

SlijepiPutnik je napisao/la:
Alan Ford je napisao/la:

Sto je to u ljudskoj prirodi da uvijek mora zadovoljiti svoju znatizelju i konstantno traziti nesto" vise", iako smo dobili SVE.

Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem
odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. Po njihovim ćete
ih plodovima prepoznati.

---Ime Davora Denca spominje se na raznim forumima, o
njemu se govori kao o iscjelitelju i Božjem "poslaniku" , ali fra Smiljan Kožul prozvao ga je varalicom ."

Hvala, iako ne treba meni, nego su neke moje prjateljice išle k njemu, i ne mogu ih uvjeriti da on ima veze s poslušnošću Crkvi, jer je to sve što znam, a ne mogu ništa posebno naći o njemu.
Pa ako ima tko što neka mi stavi ovdje!! Hvala još jednom!!

Vrh

PostPostano: Sri kol 13, 2014 20:23 

Laik koji moli otklinjanje? Vjerojatno i naplaćuje.

Vrh

PostPostano: Čet kol 14, 2014 18:12 

ruta je napisao/la:
Laik koji moli otklinjanje? Vjerojatno i naplaćuje.

Ne sviđa mi se taj Denac, naporan je! Mene jedana Mario progoni i želi moliti otklinjanje ali mu se ne dam

Vrh

PostPostano: Pet kol 15, 2014 17:07 

Ne razumijem te, Romanac? Tko te progoni? Jel ikada ijedan svećenik RKC progonio vjernika radi otklinjanja? Osim toga, otklinjanje svećenici mole u okviru sakramenta Ispovijedi, nakon kajanja vjernika...

Vrh

PostPostano: Pet kol 15, 2014 17:20 

Ja sa čuo da taj Denac moli neka otklinjanja i vrši neke stvari za koje nije dobio dozvolu, inače je laik i kažeu da nije poslušan nikome. Kažu da je i Smiljan Kožul rekao vjernicama da se sklonu od njega, ali oni koji su mu išli (ne svi) su totalno navezani, i brane kao da nisu normalni!!

Vrh

PostPostano: Pet kol 15, 2014 17:30 

Hajde ispravi me ako griješim: za molitve otklinjanja ima dozvolu svaki svećenik već po svojoj dužnosti. Svećenici ih mole za vrijeme Ispovijedi. Laik ne može ispovijediti vjernika, nema šanse da za to dobije dozvolu, kao niti za otklinjanje. Uputi te "zaluđene" na Katekizam katoličke crkve, sigurna sam da bi ih prosvijetlio. I moli se za njih. Nije za osudu, lako čovjek pogriješi iz neznanja.

Vrh

PostPostano: Pet kol 15, 2014 17:55 

Alan Ford je napisao/la:
Ja sa čuo da taj Denac moli neka otklinjanja i vrši neke stvari za koje nije dobio dozvolu, inače je laik i kažeu da nije poslušan nikome.

Tako sam i ja čuo. Navodno da petlja i sa kriminalcima...

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Sub kol 16, 2014 09:20 

ruta je napisao/la:
Ne razumijem te, Romanac? Tko te progoni? Jel ikada ijedan svećenik RKC progonio vjernika radi otklinjanja? Osim toga, otklinjanje svećenici mole u okviru sakramenta Ispovijedi, nakon kajanja vjernika...

Nisam rekao da je svećenik to je jedan laik, bivši karizmatik koji se preobratio i hoće sa nama samo mu ja ne vjerujem i bježim od njega. Nije obrazovan ali je napastan kao i taj Denac. Žena mu je isto čudakinja!

Vrh

PostPostano: Sub kol 16, 2014 16:38 

ruta je napisao/la:
Hajde ispravi me ako griješim: za molitve otklinjanja ima dozvolu svaki svećenik već po svojoj dužnosti. Svećenici ih mole za vrijeme Ispovijedi. Laik ne može ispovijediti vjernika, nema šanse da za to dobije dozvolu, kao niti za otklinjanje. Uputi te "zaluđene" na Katekizam katoličke crkve, sigurna sam da bi ih prosvijetlio. I moli se za njih. Nije za osudu, lako čovjek pogriješi iz neznanja.

Kakvu to molitvu otklinjanja moli svećenik za vrijeme ispovijedi?!
I za ispovijed ne treba dozvola, nego skramenat svetoga reda, a onda biskup daje svećeniku dozvolu za ispovijedanje, jer po ređenju svećenik prima vlast odrješiti grješnika, ali tu vlast ne može koristiti dok ne dobije dozvolu biskupa.
Molitvu otklinjanja svećenik moli prije krštenja odrasle osobe.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata