Citat:
2. - ne mislis li da je moguce da su "protestantske sekte" preslikale vjerske prakse iz Katolicke Crkve i karizmatskih zajednica? Jer darovani su nam darovi Duha Svetog, izmedju ostalog i dar ozdravljivanja, lijecenja..
Ja sam uvjerena da nisu ,jer oni su odbacili katolicku vjeru,pokupili ono sto je njima odgovaralo..a sto nije jednostavno izostavili...Pravi pocetak je nasto s Pentestokalcima ..u Americi..
Svakako i slazem se s tim,Darovani su nam svima darovi Duha Svetoga...Ali samo se pitamo ,na koji nacin se to sve izvodi i djeluje..
Citat:
3. -
Citat:
Ono što je jako bitno uočiti je taj odnos karizmatski voditelj i njegovi sljedbenici.i sve poslije ovoga ...... malo bolesno, usudjujem se reci.
Odnos kako si ga ti opisao je totalno bolestan. Istina je, moguce da ima i takvih ljudi koji na taj nacin dozivljavaju te osobe (voditelje karizmatike), pogotovo ako u tim voditeljima prevlada oholost pa se tako i postavljaju, ali mislim da se svaki covjek (onaj koji ima straha Bozjeg)
sigurno preispituje i nastoji zivjeti u Bozjoj volji i borbi s grijesima i gresnim prilikama.
Mi smo svi skupa poneki puta bolesni u pogledu nase vjere i onoga sto cinimo..Nama svima odgovara uspjeh..u svakom pogledu,pa tako i u Alternativi,u Karizmatici...i svim drugim pokretima,koji se osamostavljuju,i idu na svoju ruku...
Citat:
A ovaj covjek koji je potreban lijecenja, ozdravljenja u duhu, sigurno ima i potrebu zahvaljivanja i Bogu i covjeku preko kojeg su konkretnije dozivjeli ozdravljenje
ili barem dio ozdravljenja), covjeku koji se otvoorio Bogu za darove i kojeg je Bog odabrao za to poslanje. Mislim da ne mora biti tako bolestan odnos kakvim si ga opisao.
To su moguce krajnosti.
Uh ,kada bi tako stvarno bilo ,draga kalimenro...onda bi bilo super..ali nazalost cesto nije tako,jer dokazi djela pokazuju da je drugacije..
Mislim da je ovdje nastala komunikacija koja nije jasna...Ovje se ne odnosi na one koji pravilno postupaju,po onome cemu je dano,nego o onome ..."koji zeli da se izdigne i proslavi",a najcesce bez Bogo...a pogotovo ne s darovima Duha Svetoga...Slabo se cuje ud Alternative..da se zahvaljuju Bogu...Vazno je "svjedocenje", a ne za zahvalu,nego kako postati popularan...i postici veci uspjeh,koji garatira i vecu zaradu...
Oprosti draga kalemiro,ukoliko te nisam shvatila...