Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 06:35

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 15, 2025 14:21 

Za razliku od HDZ klike, nadbiskup je pokazao da je kulturan čovjek i da sa dignitetom obavlja povjerenu mu dužnost.
Moram priznati da mi se sve više sviđa, imam osjećaj da je hrvatska Crkva opet dobila jednog velikog pastira.

Da Kutleša je jako dobar pastir.

Vrh

PostPostano: Pet svi 16, 2025 17:17 
Administrator

U nedjelju su lokalni izbori, vrlo važni pogotovo za Grad Zagreb. U Zagrebu je zadnje četiri godine na vlasti Tomašević i Možemo, koji su vrlo agresivno protiv katoličkih vrijednosti.
Prije četiri godine pisao sam kako je s kršćanske strane njihov program potpuno neprihvatljiv, a ovo sada navode kao svoje uspjehe:
"Što smo napravili u ovom mandatu:
Od listopada 2022. u Kliničkoj bolnici Sveti Duh učinili smo ponovno dostupnim pobačaj na zahtjev te omogućili i medikamentozni prekid trudnoće. (...)
Grad Zagreb je u protekle četiri godine učinio velik iskorak u podršci LGBTQIA+ osobama. Gradonačelnik Tomašević prvi je gradonačelnik Zagreba koji je sudjelovao u Povorci ponosa, a Grad je od 2022. godine preuzeo pokroviteljstvo i logistički pomaže organizaciju Povorke ponosa."

Zagreb je grad koji je ulagao u život i djecu, a Tomašević osim osiguravanja pobačaja u Gradskim bolnicama prvo što je napravio je ukidanje demografske mjere roditelja odgajatelja.
Iako je realizirao samo ideološka obećanja, a u vezi stručnosti i vođenja grada nije ispunio očekivanja, Tomašević i dalje vodi po anketama, ali nekako mislim da je sazrijelo vrijeme da katolici preuzmu svoju odgovornost i izaberu boljeg kandidata jer lošiji ne postoji.

Vrh

PostPostano: Pet svi 16, 2025 18:19 

U nedjelju su lokalni izbori, vrlo važni pogotovo za Grad Zagreb. U Zagrebu je zadnje četiri godine na vlasti Tomašević i Možemo, koji su vrlo agresivno protiv katoličkih vrijednosti.
Prije četiri godine pisao sam kako je s kršćanske strane njihov program potpuno neprihvatljiv, a ovo sada navode kao svoje uspjehe:
Od listopada 2022. u Kliničkoj bolnici Sveti Duh učinili smo ponovno dostupnim pobačaj na zahtjev te omogućili i medikamentozni prekid trudnoće. (...)
Grad Zagreb je u protekle četiri godine učinio velik iskorak u podršci LGBTQIA+ osobama. Gradonačelnik Tomašević prvi je gradonačelnik Zagreba koji je sudjelovao u Povorci ponosa, a Grad je od 2022. godine preuzeo pokroviteljstvo i logistički pomaže organizaciju Povorke ponosa."

Zagreb je grad koji je ulagao u život i djecu, a Tomašević osim osiguravanja pobačaja u Gradskim bolnicama prvo što je napravio je ukidanje demografske mjere roditelja odgajatelja.
Iako je realizirao samo ideološka obećanja, a u vezi stručnosti i vođenja grada nije ispunio očekivanja, Tomašević i dalje vodi po anketama, ali nekako mislim da je sazrijelo vrijeme da katolici preuzmu svoju odgovornost i izaberu boljeg kandidata jer lošiji ne postoji.

Na žalost teško je za očekivati sad kad ga je i SDP podržao.

Vrh

PostPostano: Pet svi 16, 2025 19:24 

Potpuno si u pravu

Vrh

PostPostano: Pon svi 19, 2025 06:36 

Ima još šanse u drugom krugu (:

Vrh

PostPostano: Pon svi 19, 2025 16:37 

Kakvi su to ljudi u Zagrebu kad takav pobjeđuje...Upita se čovjek, zašto smo ratovali :cry:

Vrh

PostPostano: Pon svi 19, 2025 17:36 

Kakvi su to ljudi u Zagrebu kad takav pobjeđuje...Upita se čovjek, zašto smo ratovali :cry:

Nije još gotovo.

Vrh

PostPostano: Pon svi 19, 2025 18:08 

Za koga bi vi glasali? Nitko vam nije protiv pobačaja. Ima li netko tko bi zabranio pobačaj? Koliko znam nema. Ovo su izgubljena vremena. Ljudi koji idu u Crkvu će se za mjesni odbor prodati za ne znam 50e mjesečno makar se to kosi s njihovim vjerskim uvjerenjima.

Vrh

PostPostano: Pon svi 19, 2025 22:34 

Za koga bi vi glasali? Nitko vam nije protiv pobačaja. Ima li netko tko bi zabranio pobačaj? Koliko znam nema. Ovo su izgubljena vremena. Ljudi koji idu u Crkvu će se za mjesni odbor prodati za ne znam 50e mjesečno makar se to kosi s njihovim vjerskim uvjerenjima.

u pravu si

Vrh

PostPostano: Uto svi 20, 2025 16:21 

Za Zagreb mislim da treba izabrati manje zlo. Koliko god se Raspudićka nesretno/ nespretno izrazila o abortusu i nije mi simpa zbog toga, druga je opcija DALEKO gora. Zato, probudite se zagrepčanci :!:(Imamo mi i biskupa koji se ne zna opredijeliti glede toga, unfortunately)

Vrh

PostPostano: Čet svi 22, 2025 08:06 

Za Zagreb mislim da treba izabrati manje zlo. Koliko god se Raspudićka nesretno/ nespretno izrazila o abortusu i nije mi simpa zbog toga, druga je opcija DALEKO gora. Zato, probudite se zagrepčanci :!:(Imamo mi i biskupa koji se ne zna opredijeliti glede toga, unfortunately)

Na žalost u Zagrebu će Tomašević ugrabiti još jedan mandat, najviše zbog inercije birača. U prvom krugu na izbore je izašlo 40% biračkoga tijela i on je dobio 47% glasova, što znači da je dobio 18,5% podrške cijelog biračkog tijela!? Slično će biti i u drugom krugu. Mi smo samo na papiru katolička zemlja. :cry:

Vrh

PostPostano: Čet svi 22, 2025 16:38 

Možda se skupe oni koji ne mogu to trpjeti i glasovi koji su se rasuli

Vrh

PostPostano: Pet svi 23, 2025 08:49 

"Kad bi izbori imali bilo kakvo značenje, oda nam ne bi dozvolili da izađemo na birališta" (Mark Tven)

"Danas su političari samo glumci. Na nekim ministarskim funkcijama nalaze se osobe koje uopće nisu kvalificirane za te položaje/poslove. Najbolnija istina u demokraciji je da oni koji odlučuju nisu na izbornim listama, a koji su na listama, ti ne odlučuju" (izjava ministra za unutrašnje poslove Njemačke)

"Izbori, zapravo, služe da se dobije neka vrsta pristanka. Izbori su legitima svjetskog sistema. Izađemo na biralište,, dobijemo listić i - zaokružili mi ili ne ijedno ime - potvrdili smo da se SLAŽEMO SA OVAKVIM "demokratskim" SISTEMOM, jer izabrane osobe, kod nas ili u bilo kojoj državi, služit će sistemu, slušati direktive...a sami ne mogu ništa bez onih gore.
I tu mnogi griješe kad kažu da onaj koji nije izašao na glasovanje nema pravo kritizirati novu vlast. Naprotiv: koji JESU glasovali, oni MORAJU šutjeti jer su se SLOŽILI sa sistemom koji je utkan u politike cijeloga svijeta. Neizlaženjem na izbore - vi se ne slažete.
I narednih 4 godine nema načina da maknete političara s kojim se ne slažete - ne odlučujete više vi - sve do novih, idućih izbora. I opet se čeka vaš glas: SLAŽETE i se ili ne ovakvim sistemom.
Višestranačje je prijevara. Bila na vlasti ljevica, desnica ili centar - ništa se ne mijenja. SAD ima dvije stranke - što se mijenja kod promjene vlasti? Od vrha/moćnika zacrtano - ostvaruje se kao da izbori nisu ni bili.
Obzirom da je sve manja izlaznost na birališta neke zemlje razmišljaju o donošenju zakona koji će nas obvezati na biranje. "(Josip Meixner)
Sve ovo se odnosi na parlamentarne izbore, no ovi lokalni nisu drugo do mazanje očiju narodu kako "sami odlučuju o budućnosti dvoje lokalne sredine", u biti izabrana garnitura na čelu s gradnačelnikom/načelnikom ionako ništa istinski potrebno promijeniti ne mogu bez blagoslova (i financijskih "injekcija" i konačne dluke) onih u vrhu vlasti države - slugu svjetskoga sistema.

Vrh

PostPostano: Sri svi 28, 2025 14:47 
Administrator

Ovo nema veze s katoličkim naukom, točnije, suprotno je socijalnom Nauku i direktnom pozivu biskupa da izađemo na izbore i ne prepuštamo drugima da biraju umjesto nas.
"Sudjelovanje na izborima nije samo ostvarivanje osobnog prava, nego je i obveza. Stoga u ime odgovornosti za budućnost vlastite obitelji i djece, svoga mjesta, grada i županije, treba iskoristiti svoje građansko pravo i izići na izbore. Tko pak ne izvršava tu dužnost, neodgovorno prepušta drugima bez njega odlučivati o pitanjima koja se tiču zajedničke budućnosti."

U Zagrebu je u zadnje 4 godine od kad je na vlasti Tomašević doneseno puno zla , vrlo konkretnog, koje direktno utječe na život bračnih parova, odgoj djece i financiranje kulture smrti umjesto života. Nije u pitanju samo poticanje pobačaja, već nije dopušten ni priziv savjesti, pa je jedna bolnica tako lijepog imena "Sveti Duh", gdje su se i naša djeca rađala, gdje je uvijek bila pozitivna atmosfera jer niti jedan doktor nije prihvatio provoditi pobačaje, tu je Tomašević od kada je na vlasti naredio da se pobačaji moraju izvoditi. Sve što je za život je sabotirao, ukinuo status majke odgajateljice, zabranio zastave hoda za život, a sve to preusmjerio u poticanje i dalje najavljuje da će još više poticati kulturu smrti kroz razne ideologije, parade i udruge koje obilno sponzorira.

Dakle, katoliku je jasno što treba činiti, izaći na izbore, a u vezi izbora u Zagrebu, jednako je jasno kome dati glas da se zaustavi ta ideologija Tomaševića. Za to je potrebno da katolici budu katolici, poslušaju Crkvu, poslušaju svoje biskupe i izađu na izbore, pozovu i svoje bližnje da se trgnu, jer ovo su jedni od najbitnijih izbora u kojima se puno toga odlučuje.

Vrh

PostPostano: Čet svi 29, 2025 07:53 

Ovo nema veze s katoličkim naukom, točnije, suprotno je socijalnom Nauku i direktnom pozivu biskupa da izađemo na izbore i ne prepuštamo drugima da biraju umjesto nas.
"Sudjelovanje na izborima nije samo ostvarivanje osobnog prava, nego je i obveza. Stoga u ime odgovornosti za budućnost vlastite obitelji i djece, svoga mjesta, grada i županije, treba iskoristiti svoje građansko pravo i izići na izbore. Tko pak ne izvršava tu dužnost, neodgovorno prepušta drugima bez njega odlučivati o pitanjima koja se tiču zajedničke budućnosti."

U Zagrebu je u zadnje 4 godine od kad je na vlasti Tomašević doneseno puno zla , vrlo konkretnog, koje direktno utječe na život bračnih parova, odgoj djece i financiranje kulture smrti umjesto života. Nije u pitanju samo poticanje pobačaja, već nije dopušten ni priziv savjesti, pa je jedna bolnica tako lijepog imena "Sveti Duh", gdje su se i naša djeca rađala, gdje je uvijek bila pozitivna atmosfera jer niti jedan doktor nije prihvatio provoditi pobačaje, tu je Tomašević od kada je na vlasti naredio da se pobačaji moraju izvoditi. Sve što je za život je sabotirao, ukinuo status majke odgajateljice, zabranio zastave hoda za život, a sve to preusmjerio u poticanje i dalje najavljuje da će još više poticati kulturu smrti kroz razne ideologije, parade i udruge koje obilno sponzorira.

Dakle, katoliku je jasno što treba činiti, izaći na izbore, a u vezi izbora u Zagrebu, jednako je jasno kome dati glas da se zaustavi ta ideologija Tomaševića. Za to je potrebno da katolici budu katolici, poslušaju Crkvu, poslušaju svoje biskupe i izađu na izbore, pozovu i svoje bližnje da se trgnu, jer ovo su jedni od najbitnijih izbora u kojima se puno toga odlučuje.

Bilo bi dobro da svi učinimo koliko je do nas i pomognemo onome za koga mislimo da je ok....ja sam preko društvenih mreža puno ovih dana radio ....
.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata