https://www.dnevno.hr/vjera/7-hitnih-po ... 7-3299720/1. Gospa: „Želite li se prinijeti Bogu da podnesete sve patnje koje vam On bude voljan poslati, kao čin zadovoljštine za grijehe kojima je uvrijeđen i kao čin molitve za obraćenje grešnika? Lucija: Da, želimo Gospa: “Pa, onda ćete mnogo patiti. Ali milost Božja bit će vam utjeha.” (Prvo ukazanje Gospe Fatimske – 13. svibnja 1917.)
2. “Molite krunicu svaki dan da biste dobili mir za svijet i kraj rata.” (Prvo ukazanje Gospe Fatimske – 13. svibnja 1917.)
3. “Isus želi uspostaviti pobožnost prema mom Bezgrešnom Srcu u svijetu. Obećavam spasenje onima koji ga prihvate; i te će duše biti ljubljene od Boga poput cvijeća koje ću ja aranžirati da ukrase Njegovo prijestolje.” (Drugo ukazanje Gospe Fatimske – 13. lipnja 1917.)
4. “…Molite krunicu svaki dan u čast Gospe od Ružarija, kako biste postigli mir za svijet i kraj rata, jer samo ona može biti od koristi.” (Treće ukazanje Gospe Fatimske – 13. srpnja 1917.)
5. “Žrtvujte se za grešnike i recite mnogo puta, posebno kada prinosite žrtvu: ‘O Isuse, ovo je iz ljubavi prema Tebi, za obraćenje grešnika i kao zadovoljština za grijehe počinjene protiv Bezgrešnog Srca Marijina.'” (Treće ukazanje Gospe Fatimske – 13. srpnja 1917.)
6. “Molite, molite mnogo i žrtvujte se za grešnike, jer mnoge duše odlaze u pakao jer nema nikoga tko bi se žrtvovao i molio za njih.” (Četvrto ukazanje Gospe Fatimske – 19. kolovoza 1917.)
7. “Želim vam reći da želim da se ovdje sagradi kapela u moju čast. Ja sam Gospa od Krunice. Nastavite moliti krunicu svaki dan. Rat će završiti i vojnici će se uskoro vratiti svojim domovima.! Lucija: “Mnogo te moram pitati: hoćeš li izliječiti neke bolesne i obratiti neke grešnike…” Gospa: “Neki da, drugi ne. Moraju popraviti svoje živote i tražiti oproštenje za svoje grijehe.” Postajući još tužnija, dodala je: “Neka više ne vrijeđaju našeg Gospodina jer je On već jako uvrijeđen.” (Šesto i posljednje ukazanje u Fatimi u listopadu 1917.)