Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 23:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lip 29, 2009 22:17 

sneni je napisao/la:
zumzum je napisao/la:
sneni, voljela bih otići na jednu takvu obnovu Zlatkovu s tobom :)
e onda bih ti dala da kažeš slobodno, ako bi uopće i imao, što lošeg ,,

:lol:

Promašeno totalno, koji ti je cilj, da ja budem "opijen Sudcem ili bilo kojom ličnošću" ili da dobije pomoć u nošenju križa (kojeg stvarno nosim na osobnom planu) ili pomoći u pastoralnom radu.
Nikada me nisu "estradne ličnosti" opijale, nikada nisam prihavaćao neku ličnost, jer su je svi drugi prihvaćali (zbog toga sam trpio i trpim) pa mi ni Sudac u tom smislu ne treba.
Ako mi treba pomoć u nošenju osobnog križa, ili pastoralnom radu imam, hvala Bogu popriličan broj dobrih i svetih, požrtvovnih svećenika (daleko od medijske pompe) koji mi stvarno pomažu...

Ako mu je pomogao, hvala Bogu! Ima svećenika koji ljudima pomažu a da to nigdje nije objavljeno... A Isus reče: ti kad daješ milostinju (činiš dobro) ne trubi pred sobom da ljudi vide tvoju dobrotu...primio si plaću svoju...

Bože mili, kaj si ti izvukel iz moje šale?!!
:lol: :lol:

toga se ne bih niti ja sjetila :shock:

Vrh

PostPostano: Uto lip 30, 2009 07:16 

zumzum je napisao/la:

Bože mili, kaj si ti izvukel iz moje šale?!!
:lol: :lol:

toga se ne bih niti ja sjetila :shock:

Iz šale se i djeca prave.. kažu kod nas, a ja mogu ponuđeno promatrati da se ne prevarim (uf nekada sam ponuđeno prihvaćao bez "prevrtanja" ) pa ne sjete se ni mnogi drugi čega bi se ja sjetio!

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 19:36 

Mogu Barnaba posvjedočiti....., ali to je toliko intimno i meni previše sveto i drago da bi se ovdje našao netko tko bi to sigurno krivo shvatio i počele se razvodnjavati stvari.
A s druge strane prilično je opširno jer se meni od tzv. "tradicionalne (ne)vjernice" potpuno okrenuo život (mada imam još toliko puno raditi na sebi)..... i kontraprimjer sam onoga o čemu ljudi (pa i Adalbert Rebić) optužuju vlč. Sudca.... odlaskom na seminar vlč. Sudca vratio me je mojoj župi.... tako da sve ono što pričaju- živi sam primjer da nije točno.

Da ne govorim o tome da sam na seminaru i fizički ozdravila (za što imam i liječničku dokumentaciju)...

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 19:49 

marijaazg je napisao/la:
Mogu Barnaba posvjedočiti....., ali to je toliko intimno i meni previše sveto i drago da bi se ovdje našao netko tko bi to sigurno krivo shvatio i počele se razvodnjavati stvari.
A s druge strane prilično je opširno jer se meni od tzv. "tradicionalne (ne)vjernice" potpuno okrenuo život (mada imam još toliko puno raditi na sebi)..... i kontraprimjer sam onoga o čemu ljudi (pa i Adalbert Rebić) optužuju vlč. Sudca.... odlaskom na seminar vlč. Sudca vratio me je mojoj župi.... tako da sve ono što pričaju- živi sam primjer da nije točno.

Da ne govorim o tome da sam na seminaru i fizički ozdravila (za što imam i liječničku dokumentaciju)...

Bogu hvala na tome.
Trebamo ostati vjerani i poslušni Crkvi do kraja. Dok god je vlč Sudac ili bilo tko drugi takav ja ne vidim nikakve ozbiljne zamjerke njegovom radu. A one neozbiljne zamjerke su tu jer se "za svakim dobrim konjem praši" :wink:

Vrh

PostPostano: Sri srp 01, 2009 20:22 

Živa istina Barnaba...... samo mi svejedno padne teško kada ga blate jer iz prve ruke znam da sve ono loše što pričaju o njemu nije istina....
ako je netko poslušan crkvi do srži- to je on..., izričito naglašava da nije on bitan nego Bog... ničim se ne uzdiže.... potpuno se daje volji Božjoj, pomaže ljudima svim svojim srcem... dok drugi svećenici iza finog ručka "rade" s ljudima on za njih posti ...... pa što je on kriv što je u medijima i što mediji prenose svaki njegov korak i to često s lošim komentarima i krivo.... da su njega pitali- on to ne želi..... i to je jedan njegov veliki križ... ili se pak pitam da možda drugi previše ne žele biti kao on pa ih to smeta..... ili znaju da bi trebali biti takvi a takvi nisu... na znam više.... ovaj svijet stvarno ide svome kraju..... umjesto da smo sretni da ga imamo mi ga razapinjemo..... pa što ako ljudi hrle k njemu.... neka se svakome barem malo otvrdnuto srce omekša zar to nije blago... bolje da hrle k njemu nego da se doma svađaju, piju, bludniče.... ako ih nije dotaknuo neki svećenik iz njihove okoline što je loše u tome da ih dotaknu Božje riječi preko usta vlč.Zlatka Sudca... kolike je ljude kao mene "vratio" svojim župama (ne hrlim ja ludo vlč. Sudcu jer je on poznat, dapače nevolim mase i uvijek sam išla protivnim smjerom).... ali činjenica je da je upravo on bio taj koji mi je pomogao otvoriti srce što drugi nisu, a nije da nisam vapila za pomoći... i zahvalna sam Bogu do neba.....

Vrh

PostPostano: Pet srp 03, 2009 19:20 

meni su osim Zlatka pomogli i drugi svećenici, moj župnik prvi i moj župnik druggi, a i neki svećeniki s neta..Npr. angelusek :wink:
juuj, fala dragome Bogeku kaj nas sve tak lijepo vodi jedne k drugima!

Vrh

PostPostano: Pet srp 10, 2009 14:43 

Molio bih pomoć od svakoga ko je u stanju da mi pomogne.Naime,zvao sam sve ove brojeve,ali bezuspješno,samo se javlja tel. sekretarica ili je broj pogrešan.
ja sam jedan od branitelja,liječim se od PTSP-a već 16 godina,najgoru fazu sam prošao(teška depresija i suicid)ali do dana današnjeg se nisam uspio u potpunosti riješit takvih primisli,trenutno imam problema sa paničnim atacima koji me toliko iscrpljuju da već razmišljam kako ću se cjeli život morati sa tim nositi,i piti medikamente,ali jedan dio mene se još uvijek nada da bi mi jedan pravi savjet i pomoć neke stručne osobe mogla riješiti ovih mojih patnji.U svom gradu imam dosta prijatelja(suboraca) sa sličnim problemima,i ja sam na zadnjem satanku u PSP-u uzeo na sebe da u svoje i njihovo ime pronađem načina da stupim u kontakt sa Zlatkom Sucem(ili nekim ko bi nam mogao dogovorit ili upisat u raspored za jedan njegov seminar ili Duhovnu obnovu).Stoga još jedanput molim sve one koji nam mogu pomoć da mi se jave na mail: hakela9@yahoo.com

Unaprijed hvala!!!

Vrh

PostPostano: Uto srp 14, 2009 15:36 

marijaazg je napisao/la:
Živa istina Barnaba...... samo mi svejedno padne teško kada ga blate jer iz prve ruke znam da sve ono loše što pričaju o njemu nije istina....
ako je netko poslušan crkvi do srži- to je on..., izričito naglašava da nije on bitan nego Bog... ničim se ne uzdiže.... potpuno se daje volji Božjoj, pomaže ljudima svim svojim srcem... dok drugi svećenici iza finog ručka "rade" s ljudima on za njih posti ...... pa što je on kriv što je u medijima i što mediji prenose svaki njegov korak i to često s lošim komentarima i krivo.... da su njega pitali- on to ne želi..... i to je jedan njegov veliki križ... ili se pak pitam da možda drugi previše ne žele biti kao on pa ih to smeta..... ili znaju da bi trebali biti takvi a takvi nisu... na znam više.... ovaj svijet stvarno ide svome kraju..... umjesto da smo sretni da ga imamo mi ga razapinjemo..... pa što ako ljudi hrle k njemu.... neka se svakome barem malo otvrdnuto srce omekša zar to nije blago... bolje da hrle k njemu nego da se doma svađaju, piju, bludniče.... ako ih nije dotaknuo neki svećenik iz njihove okoline što je loše u tome da ih dotaknu Božje riječi preko usta vlč.Zlatka Sudca... kolike je ljude kao mene "vratio" svojim župama (ne hrlim ja ludo vlč. Sudcu jer je on poznat, dapače nevolim mase i uvijek sam išla protivnim smjerom).... ali činjenica je da je upravo on bio taj koji mi je pomogao otvoriti srce što drugi nisu, a nije da nisam vapila za pomoći... i zahvalna sam Bogu do neba.....

Kao da ja ovo pišem!

Vrh

PostPostano: Čet srp 23, 2009 22:01 

Barnaba je napisao/la:
Pozdrav Ivane, dobro došao na forum ali nažalost ne znam odgovoriti na tvoje pitanje ali probaj se raspitati na telefon ili pisati na:
vlč. Zlatko Sudac - Betanija, Ćunski, Lošinj; e-mail: betanija@ri.t-com.hr ; tel 051 235 214
Ako netko zna nešto drugo možda će ti javiti ovdje ili na PP.

Zašto bi išli baš kod vlč Sudca? Možeš li nam to objasniti?

Epa pretjerujete Zašto Sudac Zašto Zašto, jel dovoljno Zato? ili Zašto ne?

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 06:00 

Citat:
Marijana je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Pozdrav Ivane, dobro došao na forum ali nažalost ne znam odgovoriti na tvoje pitanje ali probaj se raspitati na telefon ili pisati na:
vlč. Zlatko Sudac - Betanija, Ćunski, Lošinj; e-mail: betanija@ri.t-com.hr ; tel 051 235 214

:wink: ''Svaka ptica svome jatu leti.'' (narodna :lol: )

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 06:24 

Marijana je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Bio je to poziv za uključivanje u diskusiju, no kad postavljaš tako stvari, ja bih proširio ono zašto pa bi pitanje glasilo?
Zašto se nekoga ne bi smjelo pitati, zašto hoće baš kod vlč. Sudca na duhovnu obnovu?

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 11:25 

Meni to više zvuči kao provokacija, jer ja sam čula Sudca kako govori, čula sam i mnoge druge, oni su hladni,
al iz njega bukti plamen vjere. Zašto pitati običnog čovjeka zašto Sudac, kad već znate odgovor?

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 11:35 

Marijana je napisao/la:
Meni to više zvuči kao provokacija, jer ja sam čula Sudca kako govori, čula sam i mnoge druge, oni su hladni,
al iz njega bukti plamen vjere. Zašto pitati običnog čovjeka zašto Sudac, kad već znate odgovor?

Po čemu je jasno da je to plamen vjere a ne emocija?
Uz put, procjena po dojmu može biti vrlo upitna. Srela sam ljude duboke vjere koji nisu buktili - među njima je i jedan danas blaženica

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 12:16 

Bila sam jasna, dalje mi se ne raspravlja. Hvala!

Vrh

PostPostano: Pet srp 24, 2009 15:42 

Marijana je napisao/la:

Svatko doživljava drugačije, zato i pitanje.
Možeš li nam ti posvjedočiti kako se tvoj život promjenio nakon što si ga slušala?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata