Tomias je napisao/la:
U proljeće 1820. godine 14-godišnji dječak koji se zvao Joseph Smith otišao je u šumarak blizu svojeg doma u Palmyri, New York, ...
Bog je odabrao Josepha Smitha da obnovi Crkvu Isusa Krista na zemlju. Tijekom sljedećih deset godina Josepha su posjetili drugi glasnici s neba. On je preveo Mormonovu knjigu i primio ovlast da osnuje Crkvu. Crkva je osnovana 6. travnja 1830. godine u Fayetteu, New York, a Joseph Smith je bio njezin vođa. Razvila se u organizaciju koja ima članove i kongregacije diljem svijeta.
O Bože koja drskost i opačina ovih novovjeraca!
Dođe na katolički forum i onda nama soli pamet. I mi na to potrošimo 10 e-stranica ???
Predlažem da administrator ovakve rasprave lagano pobriše jer ne služe "sve na veću slavu Božju", a takvu bi ulogu ovaj forum trebao imati. Barem ja tako mislim.
U stvari, nameće mi se pitanje je li grijeh protiv prve Božje zapovjedi dopustiti na katoličkom forumu da se šire raskolničke ideje i očigledna hula na Duha Svetoga. Da budem jako konkretan, jedna od hula na Duha Svetoga je tvrdnja koju je taj neki Tomias, užagreni mormon naveo da je Gospodin tom njihovom Johnu Smithu rekao da Isusova crkva više nije na zemlji??? A ima tih gadosti u izobilju.
Ja se otvoreno protivim da se na katoličkim forumu dopuštaju ovakvi bezbožni ispadi otpadnika od vjere. On mene niti nas ničemu ne može naučiti. No, može slaba u vjeri pokolebati i to nije dobro.
Nije ovo forum za tješenje otpadnika od vjere, neka si nađe ispovjednika i neka se obrati dok još ima vremena. Zato i ne trebamo dopuštati njihovu poluciju ovoga foruma bezbožnim idejama.
Kad malo bolje razmotrim, komunisti nevjernici su bili tratinčice za ove ... da ne kažem koje.