Daba je napisao/la:
No, to da se čine zla pod izlikom zakona sam našao već ranije i odmah sam vidio da je baš tako sa sadašnjim usklađivanjem naših zakona sa navodnim Uredbama EU. Pod time se proguralo sve i svašta - od totalne nekompetencije stvaratelja propisa, prevoditelja Uredbi do zle namjere. Nekada su lopovi kršili zakone, a danas se pod izlikom usklađenja sa EU zakonodavstvom donose mnogi zakoni koji pomažu današnjim lopovima (koji se tako ne zovu službeno). Jednostavno, ne moraš krasti, radiš po zakonu, a lova curi. To je problem, a ako grakneš i s argumentima, odmah ti dotrče i stave naljepnicu da si Eurofob, nazadnjak, ognjištar, konzervativac....
Pa te etikete jedino služe jer „oni“ niti nemaju pravih argumenata. Kad se otkrilo da stvarni pregovori s EU zapravo
nisu uopće zahtijevali npr. ne tako davno donesen u Hrvatskom saboru Zakon o medicinskoj oplodnji, pa niti Obiteljski zakon – a tobožnja
zapovijed iz Europe je bila glavni izgovor za njihovo uvođenje – ostale su jedino te etikete s kojima se obično prekida svaka diskusija.
Kad je nekome stav izvan svake moralne kategorije – obično se fura onaj kompleks: mi smo „napredni“, a vi ste – provincija!
Sjećam se još kako je jedan saborski zastupnik prilikom donošenja Obiteljskog zakona izjavio za medije: između Europe i Crkve – biram Europu! A onda su se javljali neki pojedinci koji su tvrdili kako u EU te i te članice uopće nemaju takve zakone – pa ih nitko ne izbacuje iz Europe! A na nas se
kao vrši „silan pritisak“…
Zatim je, zanimljivo, drugi, također dugogodišnji saborski zastupnik u medijima (intervju uživo) izjavio kako (ovo je nevjerojatno!) oni kao zakonodavno tijelo dobivaju nažalost vrlo malo informacija o tome kako se zapravo vode ti pregovori s EU (dobivaju samo izvješća, a ne znaju detalje…)… I tu mi je bilo već dosta politike!
Ne znam jeste li čitali osvrt na gostovanje europskih parlamentaraca na okruglom stolu Udruge Grozd u siječnju?... Sve u svemu, zaključili su kako razne interesne skupine plasiraju pogrešne informacije, te kako je opća informiranost u javnosti - vrlo slaba…
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_izdv ... s_ID=18263