Leja je napisao/la:
I ja sam izmolila Andjeo Gospodnji...
Zdravo, Kraljice, majko milosrđa, živote, slasti i ufanje naše zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, odvjetnice naša, one svoje milostive oči na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa, blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.
Ukljucit cu se posle s drugim molitva...
Hvala ti, Leja, na ovoj molitvi... Lijepo je kako se ovdje Majku naziva Odvjetnicom našom...
Isus je sam rekao da se ne trebamo bojati suda i prezira ovoga svijeta, nego samo Boga.
Vidim kako se danas koristi svaka riječ pogotovo nekih biskupa i svećenika koji misle da su pametniji i da mogu prstom upirati u svakoga. Koji misle kako će sad uz veliki pritisak moći ispuniti neke svoje reforme u Crkvi, mimo Svetog Oca.
Ali on je tijekom svog pontifikata već napravio toliko reda unutar Crkve (pomirio se s tradicionalistima, rješava odnose s pravoslavcima, unutar raznih pokreta i zajednica postavio je Pravila, reagirao na mnoge lažne proroke) tako da će, vjerujem, i ovim nevoljama pronaći kraj i očvrsnuti jedinstvo...
Nedugo prije nego što je izabran za Papu, na Veliki Petak 2005.g., na Colloseumu u Rimu čitane su meditacije i molitve koje je on, kao prefekt Kongregacije za nauk vjere sastavio. Među njima i ova molitva pokore i priznanja krivice pred Bogom:
"Gospodine, tvoja Crkva često izgleda kao lađa koja se topi, pušta vodu na sve strane. I na tvojoj njivi vidimo više kukolja nego žita. Plaši nas tako uprljano lice i odjeća tvoje Crkve. Ali, mi je sami prljamo. Mi te izdajemo, nakon svih velikih riječi i naših velikih gesta. Smiluj se svojoj Crkvi: i u njoj Adam nanovo pada. Svojim padom i tebe vuče na tlo, a Sotona se smije misleći da ovoga puta više ne ćeš ustati, da ćeš, oboren na tlo u padu svoje Crkve, ostati poražen na zemlji. Ti ćeš, ipak, ustati! Ustao si, uskrsnuo i možeš podići i nas. Spasi i posveti svoju Crkvu. Sve nas spasi i posveti!
Oče naš...
- Smiluj nam se, Gospodine!
- Smiluj nam se!"
(J. Ratzinger: Križni put, 9. postaja, "Isus pada treći put pod križem")