Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 23:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub tra 17, 2010 16:01 

Zašto obavijesna sredstva napadaju Papu i općenito Crkvu? Brojni si postavljaju taj upit, katolici i nekatolici. U međuvremenu se također umnažaju potvrde solidarnosti s papom Benediktom XVI. Vremena se mijenjaju, ali cilj je uvijek isti: napasti Papu, odnosno pape, i Crkvu. Ne napada se zlodjela nekih članova Crkve nego se napada to što Crkva predstavlja, smatraju brojni komentatori, katolici i nekatolici. Ogorčenost na Benedikta XVI. – primijetio je povjesničar Andrea Riccardi – potječe iz davnih dana. Slika „tvrdoga inkvizitora, koju su obavijesna sredstva dugo pripremala o kardinalu Ratzingeru, gotovo uvijek kritična prema njemu, pripravila je tlo za težak napad – istaknuo je utemeljitelj Zajednice svetoga Egidija. Židovski intelektualac Jon Juaristi napisao je u španjolskome dnevniku da „ne treba biti katolici“ da se shvati pravi razlog napada na Crkvu: cilj je istjerati katolike iz javnoga života. A u izraelskome dnevniku Jerusalem Post, Ed Koch, bivši gradonačelnik New Yorka, tvrdi da su „neprestani napadi obavijesnih sredstava“ na Papu i Crkvu postali izraz antikatoličanstva. Slijed članaka „o istim događajima“ – tvrdi Koch – nema više cilj obavijestiti, nego jednostavno kazniti.
...

http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=371426

Vrh

PostPostano: Ned tra 18, 2010 07:58 

Potpuno se slažem s potrebom solidarnosti, prije svega jer su takvi napadi usmjereni na rušenje Crkve i njene uloge u društvu.

Budući si temu otvorila na ovom dijelu "Molitva, meditacija, zajedništvo" koji vid si imala u vidu?
Možemo npr ponovo aktivirati molitvu podnevnog angelusa s takvom nakanom.

Za raspravu o medijskim napadima na Crkvu već postoji tema "Kako se nositi s optuživačkom medijskom trakavicom?" viewtopic.php?f=3&t=823 pa bi tamo trebalo raspravljati.

Vrh

PostPostano: Ned tra 18, 2010 09:28 

Barnaba je napisao/la:
Budući si temu otvorila na ovom dijelu "Molitva, meditacija, zajedništvo" koji vid si imala u vidu?

Mislila sam upravo na takvo nešto. Ova tema ne bi bila za raspravu, nego za molitvene nakane koje bismo uključili u osobnu molitvu. Nešto u smislu nakana koje je iznio sam Sveti Otac u Pastirskom pismu irskim katolicima.

Znači molitva za čitavu Crkvu, za one koji su se našli izdani, povrijeđeni i slomljeni u svim tim skandalima, za žrtve zlostavljanja i za sve svećenike, za obraćenje, pokajanje, za Božje milosrđe - molitva sa Svetim Ocem, ali i za njega, da ustraje na putu Istine i Ljubavi, te pravedno i mudro vodi Božji narod.

Možda i koja kratka meditacija, misao ili slično...

Vrh

PostPostano: Pon tra 19, 2010 06:57 

adrijana je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Mislila sam upravo na takvo nešto. Ova tema ne bi bila za raspravu, nego za molitvene nakane koje bismo uključili u osobnu molitvu. Nešto u smislu nakana koje je iznio sam Sveti Otac u Pastirskom pismu irskim katolicima.

Znači molitva za čitavu Crkvu, za one koji su se našli izdani, povrijeđeni i slomljeni u svim tim skandalima, za žrtve zlostavljanja i za sve svećenike, za obraćenje, pokajanje, za Božje milosrđe - molitva sa Svetim Ocem, ali i za njega, da ustraje na putu Istine i Ljubavi, te pravedno i mudro vodi Božji narod.

Možda i koja kratka meditacija, misao ili slično...

Predlažem da se svi oni koji mogu, ulogiraju u 12:00 sati na forum i zajedno izmolimo Anđeo Gospodnji na ovu nakanu. Tako bi molili bar ovaj tjedan koji je važan za Crkva.

Vrh

PostPostano: Pon tra 19, 2010 19:17 

Barnaba je napisao/la:
Predlažem da se svi oni koji mogu, ulogiraju u 12:00 sati na forum i zajedno izmolimo Anđeo Gospodnji na ovu nakanu. Tako bi molili bar ovaj tjedan koji je važan za Crkva.

Anđeo Gospodnji ili Kraljice neba?

:wink:

Vrh

PostPostano: Uto tra 20, 2010 07:15 

adrijana je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

:wink:

Ideja je tvoja pa onda ti predloži. :D

Vrh

PostPostano: Uto tra 20, 2010 11:15 

adrijana je napisao/la:

Barnaba je napisao/la:

Kakav je prijedlog ..sada...Hocemo pisati,ili samo moliti...
S obzirom da je na temi Molitve...mozemo i druge molitve pisati...!

Vrh

PostPostano: Uto tra 20, 2010 11:21 

Leja je napisao/la:
adrijana je napisao/la:

Barnaba je napisao/la:

Kakav je prijedlog ..sada...Hocemo pisati,ili samo moliti...
S obzirom da je na temi Molitve...mozemo i druge molitve pisati...!

Ja sam izmolio Anđeo Gospodnji.

Mislim da ima smisla samo moljenje a ako netko ima želju napisati neku osobnu molitvu može i to.
Nisam sklon ideji da se pišu uzastopno (najčešće copy/past-a) iste molitve.

Vrh

PostPostano: Uto tra 20, 2010 11:25 

I ja sam izmolila Andjeo Gospodnji...

Zdravo, Kraljice, majko milosrđa, živote, slasti i ufanje naše zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, odvjetnice naša, one svoje milostive oči na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa, blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo
.

Ukljucit cu se posle s drugim molitva...

Vrh

PostPostano: Sri tra 21, 2010 21:01 

Leja je napisao/la:
I ja sam izmolila Andjeo Gospodnji...

Zdravo, Kraljice, majko milosrđa, živote, slasti i ufanje naše zdravo.
K tebi vapijemo prognani sinovi Evini.
K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini.
Svrni, dakle, odvjetnice naša, one svoje milostive oči na nas
te nam poslije ovoga progona pokaži Isusa, blagoslovljeni plod utrobe svoje.
O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo
.

Ukljucit cu se posle s drugim molitva...

Hvala ti, Leja, na ovoj molitvi... Lijepo je kako se ovdje Majku naziva Odvjetnicom našom...
Isus je sam rekao da se ne trebamo bojati suda i prezira ovoga svijeta, nego samo Boga.

Vidim kako se danas koristi svaka riječ pogotovo nekih biskupa i svećenika koji misle da su pametniji i da mogu prstom upirati u svakoga. Koji misle kako će sad uz veliki pritisak moći ispuniti neke svoje reforme u Crkvi, mimo Svetog Oca.
Ali on je tijekom svog pontifikata već napravio toliko reda unutar Crkve (pomirio se s tradicionalistima, rješava odnose s pravoslavcima, unutar raznih pokreta i zajednica postavio je Pravila, reagirao na mnoge lažne proroke) tako da će, vjerujem, i ovim nevoljama pronaći kraj i očvrsnuti jedinstvo...

Nedugo prije nego što je izabran za Papu, na Veliki Petak 2005.g., na Colloseumu u Rimu čitane su meditacije i molitve koje je on, kao prefekt Kongregacije za nauk vjere sastavio. Među njima i ova molitva pokore i priznanja krivice pred Bogom:

"Gospodine, tvoja Crkva često izgleda kao lađa koja se topi, pušta vodu na sve strane. I na tvojoj njivi vidimo više kukolja nego žita. Plaši nas tako uprljano lice i odjeća tvoje Crkve. Ali, mi je sami prljamo. Mi te izdajemo, nakon svih velikih riječi i naših velikih gesta. Smiluj se svojoj Crkvi: i u njoj Adam nanovo pada. Svojim padom i tebe vuče na tlo, a Sotona se smije misleći da ovoga puta više ne ćeš ustati, da ćeš, oboren na tlo u padu svoje Crkve, ostati poražen na zemlji. Ti ćeš, ipak, ustati! Ustao si, uskrsnuo i možeš podići i nas. Spasi i posveti svoju Crkvu. Sve nas spasi i posveti!

Oče naš...
- Smiluj nam se, Gospodine!
- Smiluj nam se!"

(J. Ratzinger: Križni put, 9. postaja, "Isus pada treći put pod križem")

Vrh

PostPostano: Sub tra 24, 2010 11:06 

Gospin pozdrav
Andeo Gospodnji navijestio Mariji, - I ona je zacela po Duhu Svetomu. Zdravo, Marijo ... Evo službenice Gospodnje, - Neka mi bude po rijeci tvojoj. Zdravo, Marijo ... I Rijec je tijelom postala,- I prebivala medu nama. Zdravo, Marijo ... Moli za nas, sveta Bogorodice, - Da dostojni postanemo obecanja Kristovih. Pomolimo se: Milost svoju, molimo te, Gospodine, ulij u duše naše, da mi, koji smo po andelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu k slavi uskrsnuca privedeni budemo. Po istom Kristu Gospodinu našem. Amen. Slava Ocu ... (tri puta)

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 11:13 

Molitva za duhovna zvanja

Gospodine Isuse Kriste!

Tvoja nas riječ uči mudrosti i istini i daje nam hrabrosti. Molimo Te za one, koji su se odazvali duhovnom pozivu i koji ga već sada žive. Molimo Te za papu, biskupe, svećenike, đakone i za tebi posvećene redovnike i redovnice. Molimo te i za tvoje misionare i velikodušne laike, koji djeluju u službama što ih je Crkva postavila i priznala. Pomozi im u teškoćama, ohrabri ih u trpljenju, budi uz njih kada su osamljeni, hrabri ih i čuvaj u progonstvima, učvrsti ih u vjernosti.

Gospodine, molimo Te i za one, koji otvaraju svoju dušu duhovnom pozivu i koji su te spremni izbliza slijediti. Učvrsti ih u pozivu i daj im snage, hrabrosti i ustrajnosti kako bi svladali teškoće koje im stoje na putu ostvarenja duhovnog poziva.

Neka ih Tvoja riječ rasvijetli, neka ih tvoj primjer privuče, i tvoja milost neka ih vodi do cilja – do svetih redova, do redovničkih zavjeta, do misionarskog poslanja.
Gospodine, neka Tvoja riječ sve nas vodi i podupire, da znamo usmjeravati, savjetovati, podupirati braću i sestre istom snagom svjedočenja i ljubavi, kakvu Ti posjeduješ i kakvu samo Ti možeš dati.

Usliši nas, molimo te Bože u svim našim potrebama i molitvama. To Te molimo po Kristu, našem Gospodinu i Dobrom pastiru svoga stada.
Amen.

Slika

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 16:50 

Ova tema je bolja i svrsishodnija od svi onih seciranja medijskih napada na Papu. Baš lijepo.
Pogotovo na današnji dan...na nedjelju Dobroga Pastira...mi smo na misi također molili za svećenike da ustraju u svom pozivu, da ne pokleknu pod napadima grijeha, a posebno za one svećenike koji su nam podijelili sakramente krštenja, ženidbe, sv potvrde...

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 19:03 

Ivan Pavao II

Molitva za duhovna zvanja I
..Žarko te molimo, Gospodine,
udijeli "pastirima duša",
redovnicima i redovnicama,
misionarima
i drugim posvećenim osobama
dar nade,
savjeta i razboritosti
u pozivanju drugih
na potpuno služenje Bogu i Crkvi.
Daj također sve većem
broju mladih
velikodušnost i hrabrost da ponude svoj život
i da budu ustrajni u svom odvažnom "DA".

Vrh

PostPostano: Sri tra 28, 2010 13:09 

Molimo za svetu Crkvu Božju, da se Bog i Gospodin naš udostoji njoj mir udijeliti, ujediniti je i širiti po cijelom krugu zemaljskom, i da nam dade da provodeći spokojan i miran život slavimo svemogućega Boga Oca.
Pomolimo se: Svemogući vječni Bože, koji si u Kristu objavio svoju slavu svim narodima, čuvaj djela svoga milosrđa da Crkva tvoja po svem svijetu raširena ustraje postojanom vjerom u ispovijedanju tvoga imena. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata