Slavomir je napisao/la:
Rekao je njegov odvjetnik, ne on. Istina, od njemu bliskih ljudi sam više puta vidio izjave koje mi djeluju štetno. Kritike na račun Crkve. Nekonstruktivne tipa Crkva, ovo Crkva ono, a ne "mi smo Crkva, ovo je loše pa ajmo promjenit."
Ne bi sudio vlč. Suca jer mu je Bog zaista dao ogromne darove, On ga je odabrao. Isto tako smatram da tu medijsku pompu i loše ozračje oko njega više stvaraju mediji, nedobronamjerni poput nove tv, net.hr itd. I to oko zaista pohvalnih stvari poput njegova umjetničkog rada koji je vrlo kvalitetan.
Nije li veći propust napravio don Grubišić kada je izašao u medije sa izjavom da je Sudac psihički bolestan?
Na kraju krajeva ne zamjeram ni jednom svećeniku ni teologu javljanje u medijima. Naprotiv, volio bi da ih koriste što više. Ako se koristimo medijima mudro i s oprezom možemo samo dobiti. To i znači ići u korak s vremenom.
Slažem se!
Izjava don Grubišića je jako ružna, ako je to zaista rekao, tj ako nije iz nekih novina nego je snimljeno kamerom i to ne izvučeno iz konteksta..Što se tiče karizmatskih susreta, seminara ja sam bila dio toga. U početku obraćenja išla sam na te seminare i bila u jednoj karizmatskoj zajednici. Na misi sam bila barem dva puta tjedno. S vremenom taj put nije bio za mene. Ne idem na seminare, no vidim ljude oko sebe koji idu, i ne mogu reći da ne idu na Misu.. Ima dobrih plodova, ima i loših, ovisi o čovjeku. No ne valja sve odbaciti, osim toga Crkva ne brani te seminare a njezin sud nam treba biti za najbitniji.
Što se tiče vlč Suca, ne želim mu suditi, a posebno ne držati se suda novinara i njihovih interpretacija.. Činjenica je i da ima način da dopre do srdaca, tj da nam pomogne otvoriti svoje srce za Boga. Uvijek će biti onih koji trče i traže gurue i božanstva, no on nije za to kriv. Prije njegove duhovne obnove na kojoj sam bila, ja nisam ništa doživljavala u crkvi. Čovjek ima darove i svi bi se trebali veseliti kad se grešnik obrati i podržavati svećenike molitvom da i dalje Bog preko njih privlači duše za sebe. On nije bolji ni vrijedniji od drugih svećenika, svaki je pozvan i svaki ima karizme.različiti su dari.
Nakon te duhovne obnove čujem svakog svećenika.Ali Bog me pronašao po ovom svećeniku kojemu je dao dar da može prenijeti u naša srca istine, a nam može otvoriti oči i pokazati na Boga. Na duhovnoj obnovi kod Suca bila sam samo jednom. Kad je dolazio u moj grad radi promocije knjige i filma, nisam išla. Uvijek ću radije otići na Misu, k Isusu, nego trčati gdje god se pojavi Sudac ili tko drugi. Nakon te obnove više nemam potrebu susresti Suca.
Na njegovoj duhovnoj obnovi nije nikakva euforija, skakanje i slično. Kroz jutro nas je upoznavao s našom vjerom u obliku nekakvih predavanja, a popodne bi bila sv Misa s molitvom i klanjanje pred Presvetim.
Kanije sam kao što sam rekla bila na karizmatskim seminarima, a sad sam u tišini crkve najsretnija, posebno u samostanu i buka me odbija. Da ste me sreli prije par godina vidjeli bi drugačije življenje vjere nego danas. A gdje je moja duša, da li je sad ili onda bliže Bogu, ja to nemam pojma. Niti znam za bilo koga drugoga i zato se čuvam prosudjivanja.