Katolik-SDPovac je napisao/la:
Andrijana, prije svega, ovdje nije riječ o tome tko se slikao već je riječ o katoličkom odgoju djece...
Iskreno rečeno, iznenadio me Barnaba odabirom uzora / poticaja za ovu temu. Riječju i slikom.
?!
Citat:
Što se pak ove tvoje, offtopic primjedbe tiče, smatram da je neumjesno i apsolutno nepotrebno predbacivati nekome koga je zvao na krštenje svoje djece. Da je svoje dijete krstio viđeniji HSS-ovac, zvao bi svoje stranačke kolege. Da je svoje dijete krstio viđeniji HSP-ovac, i on bi zvao svoje kolege. Da je svoje dijete krstio viđeniji HDZ ovac, i on bi također zvao svoje stranačke kolege, no je pitanje koliko bi kolega došlo na to krštenje pošto je sve više i više viđenijih HDZ-ovaca u zatvoru zbog toga jer su pokrali vlastiti narod i državu, a unatoč tome im nije bio problem doći do oltara i otvoriti usta za hostiju.
Pa gledaj, odavno već nije vijest da je netko krstio dijete! Ali je vijest kad neki SDP-ovac (konkretno, Predsjednikov savjetnik u predizbornoj kampanji) krsti dijete. Zašto? Iz istog razloga što je vijest "čovjek ugrizao psa", a ne obrnuto. SDP je kiksao nekoliko puta u posljednje vrijeme, rating mu pomalo pada, a ovo slikanje u društvu jednog svećenika baš dobro dođe kao medijski spin da pokažu ljudima kako između SDP-ovog programa i nauka Crkve nema bitne razlike. Zato sam napisala da je takva vrst vijesti (za mene) politička promidžba.
Citat:
Stoga pitam, zbog čega se činjenica da su na krštenju bili Mirandovi (i moji) stranački kolege, kolegica Lovrić je bila i kuma jednom dječaku, te i sam predsjednik države od tvoje strane tumači kao medijska i politička promidžba?
Možda stranka osjeća da s Predsjednikovim posljednjim nastupima polako slabi povjerenje građana koji su glasali za njega?
Citat:
I još jedno pitanje, od kada su zalaganje za socijalnu pravdu, pravo na rad i na život dostojan čovjeka u suprotnosti katoličkim načelima?
Ah, kad bi izjave i proklamacije naših stranaka odgovarale konkretnoj stvarnosti... Koja romantika.
Citat:
Kad bi stavovi SDP-a (ne svi naravno, imali smo tu već podužu raspravu o abortusu i homoseksualizmu početkom ove godine) bili u suprotnosti sa katoličkim načelima zar misliš da bi Mirando dao krstiti svoju djecu?
Kad bi katolici-članovi imali nekakvog utjecaja na djelatnosti stranke, SDP bi bio uzor nad uzorima...
PS. Trebam li dodati kako ja nisam Katolik-HDZovac i nemam pretenzija na ovom forumu hvaliti niti jednu stranku...