dite je napisao/la:
Slucajno sam dosao na ovaj forum i to na temu o privatnim objavama. Svidja mi se sto Adrijana pise i ja tako nekako razmisljam. Ne volim te objave jer stvaraju neki strah za koji mislim da nije od Boga.
Sad sam naisao na
http://www.diewarnung.net/Kroatisch/liste_kroatisch.htm i bas me prestrasilo da je objavljeno tocno godinu dana prije nego je Papa rekao da odlazi (11.02) da ce biti protjeran. (Broj 342)
Pozdrav, @dite!
Drago mi je da si čitao onu temu, makar sam je u zadnje vrijeme malo zapustila... Pogledala sam link (iskreno, nisam prije čula za to), ali me jako podsjetilo na neka druga tobožnja proročanstva o kakvima sam pisala na onoj temi.
Takvi napisi bi mogli sijati strah, ali uzmi u obzir: ne nadahnjuju li se oni zapravo na zloglasnim medijskim napisima o urotama u Vatikanu (koji su zadnje 2 -3 godine učestali) prije negoli na od Boga objavljenom viđenju??
Ako ne, onda takva proročanstva debelo kasne za "senzacionalnim" medijskim naslovima, a Bog ne objavljuje svoju poruku u zadnji čas.
Evo, čitam u broju 443.:
Ja sam već prije rekao, da se slobodnozidarske grupe, koji u Vatikanu sa zahvatom sličnom škripcu raspolažu, žele riješiti Moga ljubljenog Pape.
I oni namjeravaju, da ga sa podmuklim sredstvima protjeraju sa Petrove Stolice.
On će, kako sam već prije rekao, morati bježati, jer teško da će imati neki drugi izbor.
Ovo vrijeme je vrlo kratko. Vi morate marljivo moliti, da bi on mogao ostati što je dulje moguće; jer čim on ode, varalica, lažni prorok, će zauzeti njegovo mjesto.Da mi nije poznato koliko su često samozvani proroci prije 15 - 20 godina naviještali smrt Ivana Pavla II. i da će nakon njega doći "lažni prorok", još bih možda načas i povjerovala. Don Gobbi i slični čak su tvrdili da znaju godinu i datum kad će Antikrist zasjesti na Petrovu stolicu, ali opet datumi su prošli, a ništa od toga se nije zbilo.
Dalje, u istom broju piše:
"Skupite se i branite Istinu Moga Razapinjanja. Nemojte prihvatiti laži, izmjene u Svetoj Misi kod Svete Euharistije. Jer ako to ipak činite, onda će Moja prisutnost za svu djecu Božju biti izgubljena."Ovo tradicionalisti "prorokuju" već najmanje 50 godina, a opet je Isus i dalje prisutan u Presvetom Sakramentu...
Nigdje na tim stranicama nema podataka o vidiocu i na koji način prima te poruke, ali kad se odstrani svo pretjerivanje i teške riječi, ostaje dojam da se "viđenja" baziraju na svakodnevnim stvarima koje se mogu iščitati iz dnevnog tiska ili pak iz katoličkih novina... Da postoje teološke interpretacije koje razvodnjavaju i "sekulariziraju" navještaj Isusa Krista nije nikakva novost, papa Benedikt je upravo zato i napisao velebno djelo "Isus iz Nazareta" u kojem zapravo razotkriva opasnosti i zastranjenja tzv. liberalne egzegeze, u kojoj se djelomično mijenja stvaran lik Kristov i Evanđelje. Liberalna egzegeza (i katolička i protestantska) dosta je raširena, a njena posljedica jest da se ne shvaća više Kristovo Božanstvo na onakav način kako su to vjerovali prvi krćani...
Mislim da će se tek nakon nekoliko godina ova ostavština pape Benedikta ispravno vrednovati i tada će ljudi shvatiti kakvo je to kapitalno djelo vjere za ovo naše vrijeme duhovne pustinje jedan Papa napisao...