Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 20:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub vel 16, 2013 21:44 

sir.oliver je napisao/la:
sara je napisao/la:
A što bi portali tipa net.hr pisali kad ne bi izmišljali afere i slične stvari. Pa oni od trača žive, ne od ozbiljnih vijesti.

Kako izgleda, portal net.hr uglavnom samo prenosi iliti kopira vijesti, ova koju je Miroslav postao je primjerice preuzeta sa Večernjaka :wink:

Net.hr je brat blizanac Indexa, konstatntno usmjeren napadački prema Crkvi, obitelji i Domovini, bilo kroz vijesti koje sami nestručno škrabaju, bilko kroz one koje prenose, bilo kroz svoje jugokolumniste.

Vrh

PostPostano: Sub vel 16, 2013 22:03 

sir.oliver je napisao/la:
sara je napisao/la:
A što bi portali tipa net.hr pisali kad ne bi izmišljali afere i slične stvari. Pa oni od trača žive, ne od ozbiljnih vijesti.

Kako izgleda, portal net.hr uglavnom samo prenosi iliti kopira vijesti, ova koju je Miroslav postao je primjerice preuzeta sa Večernjaka :wink:

Možda sad nije vrijeme da se vraćamo na to, ali prije par mjeseci otvorila sam temu "Nevjerni sluga i izdaja Petrova nasljednika" prema jednom tekstu koji je preveo don Ivica, linkovi su još uvijek tamo. Mislim da nitko od nas nije znao kako se točno Papa osjeća i kuda će sve to dovesti, pa ni sama tema nije privukla puno pozornosti.

Vrh

PostPostano: Pon vel 18, 2013 10:59 

Još jedan članak na temu sukoba unutar Svete Stolice:
http://croative.net/index.php/vijesti/i ... u-vatikanu

Vrh

PostPostano: Sri vel 20, 2013 16:46 

Neke priče o konspiracijama govorile su i da Papa neće živjeti još godinu dana. Da budem iskrena, kad je Papa prošli ponedjeljak izjavio ovim riječima „da će Sveta stolica biti upražnjena 28. veljače“ na tren sam pomislila da on možda zna ono što mi ne znamo. I to me uplašilo. Poznavala sam prije par godina svećenika koji je obolio relativno mlad. Bio je izvanredan svećenik, inteligentan i strog. Nakon njegove smrti proširila se priča kako je on točno znao kada ga čeka odlazak s ovoga svijeta, jer je zadnjih mjeseci govorio o „putovanju“ toga dana i sve je svoje poslove dovršio upravo do tada. Znam da postoje i neke molitve u našoj tradiciji uz koje se vežu „obećanja“ da će duši biti objavljeno unaprijed kada će ju Bog pozvati k sebi. Evo, za sve oko njega, za one koji su ga voljeli, to je bio znak odozgor kojim je posvjedočio za Božju ljubav i za vječni život.

Vrh

PostPostano: Sri vel 20, 2013 23:58 

Slucajno sam dosao na ovaj forum i to na temu o privatnim objavama. Svidja mi se sto Adrijana pise i ja tako nekako razmisljam. Ne volim te objave jer stvaraju neki strah za koji mislim da nije od Boga.
Sad sam naisao na http://www.diewarnung.net/Kroatisch/liste_kroatisch.htm i bas me prestrasilo da je objavljeno tocno godinu dana prije nego je Papa rekao da odlazi (11.02) da ce biti protjeran. (Broj 342)

Vrh

PostPostano: Čet vel 21, 2013 10:04 

dite je napisao/la:
Slucajno sam dosao na ovaj forum i to na temu o privatnim objavama. Svidja mi se sto Adrijana pise i ja tako nekako razmisljam. Ne volim te objave jer stvaraju neki strah za koji mislim da nije od Boga.
Sad sam naisao na http://www.diewarnung.net/Kroatisch/liste_kroatisch.htm i bas me prestrasilo da je objavljeno tocno godinu dana prije nego je Papa rekao da odlazi (11.02) da ce biti protjeran. (Broj 342)

Te objave prima jedna udata žena iz Irske koja želi ostati anonimna iz razumljivih razloga. Ne znam zbog čega bi te trebalo biti strah, ako si ih čitao (ja jesam) onda vidiš da u njima nema ništa loše ni protivno Božjem nauku, a svrha im je da se što više ljudi obrati i počme konačno živjeti po kršćanskim načelima. Meni osobno djeluju vrlo uvjerljivo i istinito. Njena službena stranica je inaće na http://www.thewarningsecondcoming.com/home/

Vrh

PostPostano: Čet vel 21, 2013 13:15 

dite je napisao/la:

Pozdrav, @dite!
Drago mi je da si čitao onu temu, makar sam je u zadnje vrijeme malo zapustila... Pogledala sam link (iskreno, nisam prije čula za to), ali me jako podsjetilo na neka druga tobožnja proročanstva o kakvima sam pisala na onoj temi. :)
Takvi napisi bi mogli sijati strah, ali uzmi u obzir: ne nadahnjuju li se oni zapravo na zloglasnim medijskim napisima o urotama u Vatikanu (koji su zadnje 2 -3 godine učestali) prije negoli na od Boga objavljenom viđenju??
Ako ne, onda takva proročanstva debelo kasne za "senzacionalnim" medijskim naslovima, a Bog ne objavljuje svoju poruku u zadnji čas.

Evo, čitam u broju 443.: Ja sam već prije rekao, da se slobodnozidarske grupe, koji u Vatikanu sa zahvatom sličnom škripcu raspolažu, žele riješiti Moga ljubljenog Pape.
I oni namjeravaju, da ga sa podmuklim sredstvima protjeraju sa Petrove Stolice.
On će, kako sam već prije rekao, morati bježati, jer teško da će imati neki drugi izbor.
Ovo vrijeme je vrlo kratko. Vi morate marljivo moliti, da bi on mogao ostati što je dulje moguće; jer čim on ode, varalica, lažni prorok, će zauzeti njegovo mjesto.

Da mi nije poznato koliko su često samozvani proroci prije 15 - 20 godina naviještali smrt Ivana Pavla II. i da će nakon njega doći "lažni prorok", još bih možda načas i povjerovala. Don Gobbi i slični čak su tvrdili da znaju godinu i datum kad će Antikrist zasjesti na Petrovu stolicu, ali opet datumi su prošli, a ništa od toga se nije zbilo.

Dalje, u istom broju piše: "Skupite se i branite Istinu Moga Razapinjanja. Nemojte prihvatiti laži, izmjene u Svetoj Misi kod Svete Euharistije. Jer ako to ipak činite, onda će Moja prisutnost za svu djecu Božju biti izgubljena."
Ovo tradicionalisti "prorokuju" već najmanje 50 godina, a opet je Isus i dalje prisutan u Presvetom Sakramentu...

Nigdje na tim stranicama nema podataka o vidiocu i na koji način prima te poruke, ali kad se odstrani svo pretjerivanje i teške riječi, ostaje dojam da se "viđenja" baziraju na svakodnevnim stvarima koje se mogu iščitati iz dnevnog tiska ili pak iz katoličkih novina... Da postoje teološke interpretacije koje razvodnjavaju i "sekulariziraju" navještaj Isusa Krista nije nikakva novost, papa Benedikt je upravo zato i napisao velebno djelo "Isus iz Nazareta" u kojem zapravo razotkriva opasnosti i zastranjenja tzv. liberalne egzegeze, u kojoj se djelomično mijenja stvaran lik Kristov i Evanđelje. Liberalna egzegeza (i katolička i protestantska) dosta je raširena, a njena posljedica jest da se ne shvaća više Kristovo Božanstvo na onakav način kako su to vjerovali prvi krćani...

Mislim da će se tek nakon nekoliko godina ova ostavština pape Benedikta ispravno vrednovati i tada će ljudi shvatiti kakvo je to kapitalno djelo vjere za ovo naše vrijeme duhovne pustinje jedan Papa napisao...

Vrh

PostPostano: Uto vel 26, 2013 13:46 

Donekle je i razumljiva tjeskoba zbog iznenađenja jer je odreknuće malo tko očekivao. Tim više što smo mi u Hrvatskoj, relativno nedavno imali nagli odlazak jednog političara pa iako se radi o različitim stvarima možda podsvjesno postoje nelagodne reakcije na sam način odlaska.
Napisao bih i svoje mišljenje o ovoj temi na temelju dostupnih informacija koje za sada govore kako se ne radi o nekakvoj teškoj bolesti. Ne zanimaju me špekulacije o tome tko će biti budući Papa iako se o tome najviše raspravlja u medijima (ne samo svjetovnim jer i katolički vrve od toga), već je meni osobno žao što se odreknućem na neki način daje za pravo onima koji govore kako stariji ljudi nisu sposobni upravljati. Ne bih volio da se takvi stavovi iz sve više sekularnog društva počnu preslikavati na ponašanje vodstva Crkve jer što se vjere tiče ona je za sve dobne skupine jednako potrebna. Naprosto čitavo društvo treba ostaviti prostora za starenje, a Crkva se ne bi smjela pretvarati u Crkvu jedne dobne skupine već je ona Crkva koja je svima poslana. Divno je vidjeti kad su u crkvi svi zajedno bez podjela čak nije dobro da djeca sjede zasebno jer su pažljivija i mirnija ako su uz čitavu obitelj.
Postavlja se pitanje djelovanja sadašnjeg Pape jer po tom pitanju nema baš puno prihvatljivih opcija osim potpunog povlačenja iz javnosti i odricanja od bilo kakvog utjecanja na upravljanje Crkvom. Isto tako se nadam da u budućnosti neće biti puno ovakvih situacija, a još gore bi bilo ako bi se desila situacija da ima više od jednog "bivšeg Pape"?!
No, bez obzira na neke dileme kao vjernici smo dužni prihvatiti i ovakvu papinu odluku te moliti za ostvarenje Volje Božje u izboru za budućeg Papu.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2013 07:53 

Barnaba je napisao/la:
Donekle je i razumljiva tjeskoba zbog iznenađenja jer je odreknuće malo tko očekivao. Tim više što smo mi u Hrvatskoj, relativno nedavno imali nagli odlazak jednog političara pa iako se radi o različitim stvarima možda podsvjesno postoje nelagodne reakcije na sam način odlaska.
Napisao bih i svoje mišljenje o ovoj temi na temelju dostupnih informacija koje za sada govore kako se ne radi o nekakvoj teškoj bolesti. Ne zanimaju me špekulacije o tome tko će biti budući Papa iako se o tome najviše raspravlja u medijima (ne samo svjetovnim jer i katolički vrve od toga), već je meni osobno žao što se odreknućem na neki način daje za pravo onima koji govore kako stariji ljudi nisu sposobni upravljati. Ne bih volio da se takvi stavovi iz sve više sekularnog društva počnu preslikavati na ponašanje vodstva Crkve jer što se vjere tiče ona je za sve dobne skupine jednako potrebna. Naprosto čitavo društvo treba ostaviti prostora za starenje, a Crkva se ne bi smjela pretvarati u Crkvu jedne dobne skupine već je ona Crkva koja je svima poslana. Divno je vidjeti kad su u crkvi svi zajedno bez podjela čak nije dobro da djeca sjede zasebno jer su pažljivija i mirnija ako su uz čitavu obitelj.
Postavlja se pitanje djelovanja sadašnjeg Pape jer po tom pitanju nema baš puno prihvatljivih opcija osim potpunog povlačenja iz javnosti i odricanja od bilo kakvog utjecanja na upravljanje Crkvom. Isto tako se nadam da u budućnosti neće biti puno ovakvih situacija, a još gore bi bilo ako bi se desila situacija da ima više od jednog "bivšeg Pape"?!
No, bez obzira na neke dileme kao vjernici smo dužni prihvatiti i ovakvu papinu odluku te moliti za ostvarenje Volje Božje u izboru za budućeg Papu.

U ovoj stvari ne vidim nikakvih dilema. Naravno da se bivši papa neće pojavljivat u javnosti, niti se petljat u vođenje Crkve. Nije pitanje starosti, jer je Benedikt XVI. podosta star, nego moći i snage da se vodi Crkva. Ako papa onemoća, Crkvu vode njegovi suradnici.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 01, 2013 20:23 

Barnaba je napisao/la:
već je meni osobno žao što se odreknućem na neki način daje za pravo onima koji govore kako stariji ljudi nisu sposobni upravljati. Ne bih volio da se takvi stavovi iz sve više sekularnog društva počnu preslikavati na ponašanje vodstva Crkve jer što se vjere tiče ona je za sve dobne skupine jednako potrebna.

Sada i ja imam pitanje..dozvoli ,molim te..
Papa Benedikt XVI,pise povjest...nakon sedamsto godina ...( nesto novo) ostavka..Neubicajeno..
Odlucio je sam,dugo se na to pripremao..On jedini zna zasto je bas tako postupio.U svojoj straosti umoran je od svega..
Postivam njegovu odluku...a mozda ce nam donesti i nesto novo dobro,ili manje dobro..
Ja ne vidim da je to opasnost "starost"....vec moze i nesto drugu biti u pitanju,neka bolest ..( ili bilo koji drugu razlog) za povlacenje ,dajuci ostavku..

Citat:

Pitanje?
Da li ce onda biti moguce...i prisiliti nekog papu na ostavku??

Citat:

Svakako ...

Nece biti lako novom papi koji dodje...u svakom slucaju zelim mu Bozi blagoslov ,da ga Duh Sveti obilno blagoslovi i vodi...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 03, 2013 15:56 

Kad sam pročitala životopise trenutnih kardinala, imam osjećaj da znam tko će biti sljedeći papa... :wink:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 03, 2013 21:42 

Apsolutno, naš kardinal Bozanić :D

Vrh

PostPostano: Ned ožu 03, 2013 23:04 
Administrator

Cijela Crkva je uključena u molitvu oko izbora novog pape, a zanimljiva je stranica
http://www.adoptacardinal.org/
na kojoj se svakome dodjeljuje jedan kardinal za kojeg će se pomoliti.
Ovime se zgodno potiče na zajedničku molitvu, da Duh Sveti prosvjetli kardinale na konklavi kako bi mogli biti otvoreni Božjoj volji.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 04, 2013 08:49 

adrijana je napisao/la:
Kad sam pročitala životopise trenutnih kardinala, imam osjećaj da znam tko će biti sljedeći papa... :wink:

Baš lijepo i sad to sestrinski podijeli s nama, može :D

Vrh

PostPostano: Pon ožu 04, 2013 12:17 

Kladionice uopće nisu uvrstile Bozanića, ali su tu neki drugi čudni likovi http://www.oddschecker.com/politics-and ... ope/winner

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata