Lucijan Antun je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
Meni to nije ništa novo, pa zar ne znate, da je još Papa Pavao VI, rekao, da je sotonin dim ušao u Crkvu Katoličku.I što mislite, o kojem se to dimu radi...?
Zar dotična "redovnica" nije živi izdanak tog dima...?
Očito je. Ona u glavi ima neku sasvim drukčiju crkvu. Previše se toga događa da čovjek ne bi pomislio kako je na djelu nekakav bizaran projekt antireforme crkve po sotonskom programu, ne samo u slučaju ove časne. Kad se nađe zaređena osoba da priča to što ona priča...nije li to povod za sablazan? A tko će odgovarati za štetu nanesenu vjeri malih i neukih?
Vjerujem da si mislio na projekt reformne anticrkve. "Antireformna Crkva" bi bilo nešto više vezano uz Trident.
Taj projekt o kojem govoriš nije nikako "bizaran", nego više spada u termin "mainstreama", političkog i kulturnog. U okruženju u kojem danas živimo (a s tim okruženjem je Crkva u dijalogu zbog francuske revolucije, kako je objasnio forumaš Barnaba) bizarna je zapravo Katolička crkva.
S obzirom na to, mnogi vrijedni članovi naše Crkve, a osobito hijerarhije, nastoje ublažiti tu našu bizarnost, i nije ni čudno. Uostalom, mainstream je žestoko prodro u redove katoličkih vjernika i "vjernika", i sve je više onih koji dijele stavove ove neokatoličke heroine. To, nažalost, znam i iz osobnog iskustva. Vjernike bi još nekako i progutao, ali strašno je kad se suočiš s takvim svećenikom, a i to sam doživio.
To već nameće određene probleme na polju pastorala i stvara sve jače pritiske na Crkvu u vidu organizacija "Association for the rights of catholics in the Church" ili "We are the Church".
U svakom slučaju, tamburanje nalik na ovo sestre Forcades nije toliko opasno zbog neke propagande ili slično, nego zato jer buka koju ona stvara prikriva ono što se zbiva dalje od medija, i što većina vjernika, zbog nedostatka interesa ili razumijevanja ionako ne može pratiti.