Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon svi 18, 2026 16:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Sub ruj 13, 2014 20:15 

Domenika je napisao/la:
Meni to nije ništa novo, pa zar ne znate, da je još Papa Pavao VI, rekao, da je sotonin dim ušao u Crkvu Katoličku.I što mislite, o kojem se to dimu radi...?
Zar dotična "redovnica" nije živi izdanak tog dima...?

Očito je. Ona u glavi ima neku sasvim drukčiju crkvu. Previše se toga događa da čovjek ne bi pomislio kako je na djelu nekakav bizaran projekt antireforme crkve po sotonskom programu, ne samo u slučaju ove časne. Kad se nađe zaređena osoba da priča to što ona priča...nije li to povod za sablazan? A tko će odgovarati za štetu nanesenu vjeri malih i neukih?

Vrh

PostPostano: Sub ruj 13, 2014 20:51 

Lucijan Antun je napisao/la:
Domenika je napisao/la:
Meni to nije ništa novo, pa zar ne znate, da je još Papa Pavao VI, rekao, da je sotonin dim ušao u Crkvu Katoličku.I što mislite, o kojem se to dimu radi...?

Očito je. Ona u glavi ima neku sasvim drukčiju crkvu. Previše se toga događa da čovjek ne bi pomislio kako je na djelu nekakav bizaran projekt antireforme crkve po sotonskom programu, ne samo u slučaju ove časne. Kad se nađe zaređena osoba da priča to što ona priča...nije li to povod za sablazan? A tko će odgovarati za štetu nanesenu vjeri malih i neukih?

Kod redovnica ne možemo govoriti o zaređenoj osobi, jer se taj pojam odnosi samo na primatelje svetog reda. Možemo govoriti o zavjetovanoj osobi.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 14, 2014 13:38 

sara je napisao/la:
Domenika je napisao/la:

Kod redovnica ne možemo govoriti o zaređenoj osobi, jer se taj pojam odnosi samo na primatelje svetog reda. Možemo govoriti o zavjetovanoj osobi.

Točno, hvala na ispravku.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 14, 2014 17:55 

Domenika je napisao/la:

Vjerujem da si mislio na projekt reformne anticrkve. "Antireformna Crkva" bi bilo nešto više vezano uz Trident. 8)

Taj projekt o kojem govoriš nije nikako "bizaran", nego više spada u termin "mainstreama", političkog i kulturnog. U okruženju u kojem danas živimo (a s tim okruženjem je Crkva u dijalogu zbog francuske revolucije, kako je objasnio forumaš Barnaba) bizarna je zapravo Katolička crkva.

S obzirom na to, mnogi vrijedni članovi naše Crkve, a osobito hijerarhije, nastoje ublažiti tu našu bizarnost, i nije ni čudno. Uostalom, mainstream je žestoko prodro u redove katoličkih vjernika i "vjernika", i sve je više onih koji dijele stavove ove neokatoličke heroine. To, nažalost, znam i iz osobnog iskustva. Vjernike bi još nekako i progutao, ali strašno je kad se suočiš s takvim svećenikom, a i to sam doživio.

To već nameće određene probleme na polju pastorala i stvara sve jače pritiske na Crkvu u vidu organizacija "Association for the rights of catholics in the Church" ili "We are the Church".

U svakom slučaju, tamburanje nalik na ovo sestre Forcades nije toliko opasno zbog neke propagande ili slično, nego zato jer buka koju ona stvara prikriva ono što se zbiva dalje od medija, i što većina vjernika, zbog nedostatka interesa ili razumijevanja ionako ne može pratiti.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Ned ruj 14, 2014 18:09 

Meni se čini da je najveći problem Crkve danas što sve veći broj ljudi reducira svoje interese na "U se, na se, poda se" i vjera ih uopće ne zanima. A kad zaškripi, onda traže vjeru kao na švedskom stolu - kombiniraju sve i svašta.
U Austriji i Njemačkoj ima baš svašta, no danas manje nego prije 5 godina, polako im propadaju naumi. Ali da se ne zavaravamo, nisu zlouporabe nekog novog vijeka - tamo gdje su biskupi i kanonici bili plemićki sinovi koji su to postali samo zato da ne budu na putu starijem bratu koji je naslijedio imanja i titule, radili su svašta i širili zlo i revolt. Promijenjenim okolnostima života mnogi čirevi postaju očiti. Prije koju godinu otkriveno je što se stvarno zbivalo u sjemeništu u St. Poeltenu kojim je upravljao biskup Krenn.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 14, 2014 18:26 

sara je napisao/la:
Meni se čini da je najveći problem Crkve danas što sve veći broj ljudi reducira svoje interese na "U se, na se, poda se" i vjera ih uopće ne zanima. A kad zaškripi, onda traže vjeru kao na švedskom stolu - kombiniraju sve i svašta.
U Austriji i Njemačkoj ima baš svašta, no danas manje nego prije 5 godina, polako im propadaju naumi. Ali da se ne zavaravamo, nisu zlouporabe nekog novog vijeka - tamo gdje su biskupi i kanonici bili plemićki sinovi koji su to postali samo zato da ne budu na putu starijem bratu koji je naslijedio imanja i titule, radili su svašta i širili zlo i revolt. Promijenjenim okolnostima života mnogi čirevi postaju očiti. Prije koju godinu otkriveno je što se stvarno zbivalo u sjemeništu u St. Poeltenu kojim je upravljao biskup Krenn.

Pun pogodak! Pa i oni koji se zanimaju za vjeru prilično često prihvaćaju samo ono što im se sviđa, ili onako kako im se sviđa, o nepoznavanju vjere da i ne govorim.

A što se tiče organizirane alternative u samoj Crkvi, kako među laicima, tako i među samim klerom, bojim se da se tu stvari kreću od lošeg na gore, ne toliko kod nas (mi smo u svemu zaostali, očito, ali primjećujem da slijedimo trendove) koliko na trulom zapadu. Postoje zaista orkestrirani napadi iz redova samih "vjernika", posebno u Amerikama, i to najviše iz redova homoseksualnih lobija i teologije oslobođenja, i sve to u atmosferi obilježenoj masovnim prelaskom vjernika u evanđeosko-pentekostne zajednice.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Ned ruj 14, 2014 20:23 

I više nego tipično za moderniste. Prikazuju ono što im odgovara, a ono sa čim se ne slažu guraju pod tepih! +++

Vrh

PostPostano: Sub ruj 20, 2014 22:36 
Administrator

Kardinal Bozanić je reagirao u vezi toga:
"Možemo postaviti pitanje: 'Kakvo je svjedočenje zajedništva s Crkvom i ljubavi prema Crkvi ona odaslala i mogu li naše redovnice i redovnici šuteći prijeći preko toga?'. Dobivam pisma od vjernika laika koji su ostali zaprepašteni. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ako je netko redovnik ili redovnica i ako svojim nastupima ne svjedoči zajedništvo Crkve, onda je to anti-svjedočenje."

Šteta što reakcija nije stigla odmah nakon nastupa na HTV-u, makar takva reakcija ni tada sigurno ne bi dobila prostora na televiziji ni približno koliko ga je dobila Forcades.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 21, 2014 10:52 

Ignisardent je napisao/la:
Domenika je napisao/la:

Vjerujem da si mislio na projekt reformne anticrkve. "Antireformna Crkva" bi bilo nešto više vezano uz Trident. 8)

Inače rado koristim prefiks "anti" za sve što mi nalikuje bitnom i suštinskom izopačenju ustanove, pojave ili procesa, ukratko tamo gdje mislim da je đavao na djelu. Antikultura, Antihrvatska. I konačno-antikristijada. Anticrkva je crkva koja se pravi da je prava i istinska Kristova Crkva, a u svojoj biti to nije. Naprotiv.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata