Kamo sreće da je tolerancija bitnija od istine!
Jesu li sve vjere jednake, jesu li sve istinite?
Da bi se uopće krenulo u istinski realno razmatranje tog pitanja i dolaska do kakvog-takvog odgovora. ne bi li se svi trebali prvo upitati: zašto je Bog između tolikog mnoštva naroda uopće izabrao jedan (da, samo JEDAN) narod - da po ili preko ili iz njega cijelom čivječanstvo "izrodi" Otkupitelja? Ali ne samo Spasitelja!
Pavao lijepo kaže, dok je postojao (samo) Mojsijev Zakon, postojao je grijeh vezan uz taj Zakon.
Isus stavlja pred ljudski rod novi ZAKON, zakon ljubavi: što želiš da drugi čini tebi, čini i ti njemu.
Ljubi Boga...I bližnjega!
Kakva je ovo ljubav: ubit ću sebe i još 10 osoba jer nisu moje/muslimanske vjere?
.
Kad se raspravlja o vjeroispovjesti...Pa to nije isto što i osobna vjera pojedinca - slažete li se?
Jedan musliman se "žrtvuje" (i ubija bližnje); drugi musliman osuđuju takav čin; treći se zgraža nad takvim shvaćanjem Kur ana... (osobno doživljavanje, shvaćanje vjere...Time i Boga, smisla i svrhe svoga postojanja i još toliko toga vezanog uz osobno poimanje Boga i svega toga).
Ljubi Boga i bližnjega...- to je univerzalan zakon.
TU se vratimo pitanju, naslovu ove teme, pa sad dajmo odgovor? Ja ga ne mogu (a tko može?) precizno dati...Osim da ipak nisu jednake. Ono "istinite" prepustimo filozofima...Osim ako se opet ne okrenemo traženju apsolutne ISTINE, a ona je samo jedna, nije li? Kršćani/katolici ju priznaju...
A Inke...?... To me podsjetilo na vjeru Crvenokožaca, na Manitua...I što sada?

Jer, T. Ivančić često koristi - kršćanima kao primjer - molitve Crvenokožaca...