Jeremija je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
....
Mislim kako bi takvo nešto išlo u prilog nepriznavanja autentičnosti, a po svakom pitanju pa i pitanju Međugorja sam miran jer ću poštovati stav Crkve koju je utemeljio Krist.
Dobro, reci mi koji je stav Crkve; - gdje je ZAVJETNI KOVČEG?Za naše spasenje nije bitno gdje je Kovčeg starog Saveza jer se po njemu ne spašavamo već je bitno gdje je Isus Krist koji je živo prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu pa uđi u najbližu katoličku crkvu i pokloni se Onom koji spašava. Dakle u Međugorju je onaj koji spašava sigurno prisutan na oltaru u crkvi sv. Jakova.
Jeremija je napisao/la:
Zar nikako da shvatiš da je stav Crkve stav ljudi u njoj.
Svaki čovjek, pa i oni koji su u samom vrhu Crkve imaju svoje uspone i padove, kao i svi smrtni ljudi.
Bez obzira jesu li nekad u Povijesti donijeli dobru ili lošu odluku za našu Crkvu,- ja ih niti tada ne želim nizašto kriviti. Zar mi je grijeh ako želim pokazati na neke pogreške, pogreške koje se više valjda i nemogu ispraviti?
Zanemaruješ Božanske osobine Katoličke Crkve koja je i Tjelo Kristovo, a ne samo skupina ljudi sa nekakvim stavom. Takvo opravdanje za "pokazivanje pogreški" imaju svi (u prijašnjem postu sam ih nabrojao) koji nisu kritični prema sebi već žele suditi i stavljati se na mjesta koja im ne pripadaju. Npr. na mjesto samog Boga, ili učiteljstva Crkve, ili Pape itd.
Odnos prema Katoličkoj Crkvi nije beznačajan već krucijalan za spasenje jer bez Nje nema spasenja dakle činiš logičku grešku ne uzimajući u obzir njeno Božansko ishodište.