Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 21:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 20, 2009 13:58 

angelus, evo ti pastam pozdravek od jednog s foruma jednog i drugog, ja sam mu pastala ovaj tekst, nisam rekla di si :)
---------------------------------------------
ja želim da ga pozdraviš lijepim riječima;

i eto neka se ne obazire na što ljudi misle..
nego što Bog misli
pozdravlja ga Krešo
----------------------------------------------

(inače i mene su zbacili, čim sam stala uz tebe, to znaš?)

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 14:12 

dakle :roll: zgrizli ruku kaj ih je mazila i kuražu davala :mrgreen:

mislil sam i ja ovdje zdehnuti o tem kaj nam slovenska "elita" dela pa sam sad zgubil volju, morti je tak i bolje da dušu ne grešim :?

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 14:30 

Citat:
Barnaba je napisao/la:
dakle :roll: zgrizli ruku kaj ih je mazila i kuražu davala :mrgreen:

ti čkomi...

znaš.... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 16:06 

Citat:
zumzum je napisao/la:
angelus, evo ti pastam pozdravek od jednog s foruma jednog i drugog, ja sam mu pastala ovaj tekst, nisam rekla di si :)

nego što Bog misli
pozdravlja ga Krešo

:wink: Se ti ja to znam i ti njega pozdravi, samo moja namjera nije bila započeti polemiku s nekim tam forumom. Ja sam donio shemu po kojoj ljudi reagiraju kad nisu svijesni da su upali u zamku 'prirode'. A to s forumima koje sam naveo, to su samo primjeri koji potkrepljuju moje tvrdnje.
Nadam se da si to postala na pp, ili?

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 16:10 

Citat:

[/quote]

naravno, nego kak?

valjda sam i ja nekaj nafčila, a ne samo Barni... 8)

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 19:26 

angelus je napisao/la:
Citat:
zumzum je napisao/la:

nego što Bog misli
pozdravlja ga Krešo

:wink: Se ti ja to znam i ti njega pozdravi, samo moja namjera nije bila započeti polemiku s nekim tam forumom. Ja sam donio shemu po kojoj ljudi reagiraju kad nisu svijesni da su upali u zamku 'prirode'. A to s forumima koje sam naveo, to su samo primjeri koji potkrepljuju moje tvrdnje.

U pravu si Angeluse, nije mjesto osobnim razgovorima u javnosti, ovo su ipak zadehavanja (uzdasi)

Vrh

PostPostano: Pet vel 20, 2009 19:54 

Radi se o tome da ljudi ipak ne mogu biti uspoređeni s krdom, jer imaju razum. Kakvo je to krdo ako se nekolicina od članova ne slaže ili buni na ovo sve što se dogodilo?
U krdu su svi, kolio ja znam, uz jednoga....trola...vođu.
U slučaju foruma to ipak nije tako.
Ljudi imaju svoje mišljenje.

Vrh

PostPostano: Sub vel 21, 2009 07:45 

Citat:
zumzum je napisao/la:
Radi se o tome da ljudi ipak ne mogu biti uspoređeni s krdom, jer imaju razum. Kakvo je to krdo ako se nekolicina od članova ne slaže ili buni na ovo sve što se dogodilo?
U krdu su svi, kolio ja znam, uz jednoga....trola...vođu.
U slučaju foruma to ipak nije tako.
Ljudi imaju svoje mišljenje.

:wink: Jako me podsjećaš na jednu moju sestru, a možda i na veči postotak ženske populacije. Možda je upravo zbog toga tako malo psihologinja, jer postoji samo ono što se njima sviđa. :lol:

Vrh

PostPostano: Sub vel 21, 2009 08:18 

angelus je napisao/la:
[

:wink: Jako me podsjećaš na jednu moju sestru, a možda i na veči postotak ženske populacije. Možda je upravo zbog toga tako malo psihologinja, jer postoji samo ono što se njima sviđa. :lol:

Mogel bi jednom već, posluhnuti seku, trdoglavec jeden! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub vel 21, 2009 13:36 

Citat:
zumzum je napisao/la:
angelus je napisao/la:
[

Mogel bi jednom već, posluhnuti seku, trdoglavec jeden! :mrgreen:

:wink: Možda jednog dana kad u senilnosti potpuno podjetinjim. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet vel 26, 2009 07:44 

:wink: Veliki je napredak što je se korizma i odricanje konačno pojavljuje u medijima. Barem na njezinom početku, dok u daljnjem praćenju korizme to ne bi trebalo očekivati.
Tako tv. Zagreb u dnevniku na prvo mjesto stavlja odricanje od cigareta i slatkiša. Pa kod baš nađoše cigarete! Nije da sam pobornik pušenja i znam koliko je to štetno, ali kad pogledamo tko to u svijetu najviše puši, onda je to sirotinja. Kina, Vijetnam, Koreja, Honduras, Gvatemala, Hrvatsko Zagorje.....u ustima radnika i sirotinje jedino zadovoljstvo - cigareta. A i sam život daleko manje vrijedi nego na bogatom Zapadu, pa stoga štetnost cigarete sirotinju i ne zanima. I kud baš njih nađoše.
Pa dezorjentiranost na tom području nije samo u medijima, nego nažalost i u samoj Crkvi. Slušam, čitam, gledam i ne mogu vjerovati; propovjednici, uglavnom velečasna gospoda, promoviraju razne vidove pokore, ali je uvijek negdje na kraju pravi post. Ili se kaže, kako odricanje od hrane nije najbitnija značajka posta. Dok je Crkva oduvijek učila da se post prvenstveno sastoji od uzdržavanja od hrane; bilo potpuno ili samo kao nemrs. Istina, proroci su opravdano stavljali post u kontekst socijalne pravednosti,ali nikada nitko nije rekao da ne treba postiti od hrane, samo što post ima svoj smisao kada se uz njega nađu i dodatna dva elementa, a to je molitva i djela milosrđa, koja su najdjelotvornija kada se ponašamo u skaldu s Božjim zapovijedina kada su u pitanju oni koji oskudjevaju.

Post je učinkovito sredstva u borbi sa našim ''demonima'' koji su u nama.
Isus kaže učenicima, koji nisu mogli istjerati zloduha; da se taj rod izgoni postom i molitvom.
Kako bi bilo lijepo da dobro potkoženi, zaokruženi i salom obloženi propovjednik donese na Čistu srijedu vagu u crkvu i da stane na nju, pa onda opet na Veliki petak ili Subotu i, dakako, da se vidi rezultat. A ne da izmišlja neka djetinjasta odricanja ili da sirotinji oduzimaju jednio što im je preostalo - cigaretu, čiji učinak ,doduše,truje i smanjuje životni vijek, do kojeg im ionako nije previše stalo.

Oni koji ne razumiju smisao posta, teško će shvatiti njegovu vezu s duhovnošću, jer post jača duh, kao što redovita gimnastika jača tijelo. Stoga bih zaključio ovo prvo korizmeno zdehavanje konstatacijom da je post svojevrsna gimnastika duha. :lol:

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2009 03:59 

Dobre si si ovej kutak zriktal? :lol:
Jel je Barnabi potpuno zabranjeno da tura nos ovdi ili ti je samo uvjetno dana sloboda?

Ima li ista kod tebe?

Kod nas ista raja.
Ljudi se snebivaju kad im se kaze da je izuzetno hrvatska religioznost porazavajuci faktor u silnom malovjernistvu istih.
Silni prigovori padaju kad im se kaze da je bolje maloj bebi umrijeti nekrstena uz istinski krscanski zivot njihoih roditelja nego da su krstena, a roditelji im tipicni katolicki formaliste bez prakticnog krscanskog zivljenja. Kazu: "Pa ako ti roditelji stvarno krscanski zive uspjeli bi krstiti malu bebu dovoljno rano jer, silna je grijehota umrijeti nekrsten!"....

Vrh

PostPostano: Uto ožu 10, 2009 15:14 

čekaj da se angelus vrati s dalekog egzotičnog puta :)

Vrh

PostPostano: Čet ožu 12, 2009 21:50 

Kad na sjutra mislim, srce mi se boji,
Na dušu mi pada oblak žalostan,
A ja rad bih, Bože, da me muči, znoji
Samo ovaj dan.

(Sv. Mala Terezija)

Vrh

PostPostano: Pet ožu 13, 2009 11:36 

Lijepo Barnaba..zaista lijepo..

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata