Nikoga ne mrzim, ali čemu to "forumsko vikanje" (velika tiskana slova) na prethodnoj stranici... Gubljenje živaca jednog iskusnog forumaša i toliko drame da bi na kraju (ipak) priznao da se Katolička crkva odavno odrekla svake veze (slika, simbola) iz jednog prošlog režima čiju krivnju su nametali Crkvi (i onima koji su bili krivi i onima koji nisu).
Ne dopuštam da me se proziva na one teme na kojima se širi govor mržnje. Zbog takvih članaka i forumskog tužakanja širi se mržnja ne samo prema velikosrbima, nego i prema onih "više od 50% koji ih podržavaju" i u našim gradovima javlja se nasilje prema mladima iz Srbije - samo zato što su Srbi. Ili samo zato što su pravoslavci.
Zato u takvom pisanju neću sudjelovati.
Ustaše, NDH i pozdrav ZDS za mene su prošlo svršeno vrijeme i sa ničime od toga se kao vjernica ne solidariziram.
Ako su te stvari bile svete nekim od navedenih mučenika, opravdat ću to nepoznavanjem povijesti i užasnih nečovječnih zakona koje je taj režim donio (kopirao).
U ime Crkve papa Ivan Pavao II. se 2000. g. (u jubilejskoj godini) ispričao zbog svih zločina ikad počinjenih u ime Katoličke Crkve.
I prema Srbima i Židovima i Romima... I radi nasilnog prekrštavanja zbog kojeg je suđeno Stepincu...
Mržnja hrani mržnju. Ustaški pokret nastao je kao reakcija na velikosrpstvo, prvi "poznatiji" teroristički čin bio im je ubojstvo kralja Aleksandra, a tijekom 2. svjetskog rata mučenje pravoslavnih vođa... S nelagodom gledam kako mladi Hrvati koji nemaju još pojma o ničemu jučer pjevaju u Glini "baci bombu, goni bandu" i slične pjesme, a srpske konobare se na moru napada iz zasjede, isti koji znaju onu "zapalit ću 2-3 srpska štaba, da ja nisam dolazio džaba" i još druge tekstove kojih ima na internetu kao da rat nije nikad završio...
Mržnja hrani mržnju.
Kako zatvoriti taj krug, kako mir dobiti najprije u vlastitom dvorištu i prekinuti "grijehe naših otaca" i dati Bogu da izliječi sve rane, traume i gubitke?
--------------------------------------------------------
Ja sam
odmah na početku moga odgovora rekao da ne znam raditi multicitate, i da ću zbog toga između Adrijaninih odgoovra pisai velikim slovima tako da se razlikuje i vidi šta je pisala ona, a šta ja odgovaramPročitaj još jednom moj početni odgoovr ,mislim od 12.3...a evo i ja ću ispod staviti citat šta sam rekao tada:
NE ZNAM RADITI MULTIKVOTANJE PA ĆU PISATI ISPOD VELIKIM SLOVIMA...NADAM SE DA NIJE PRBLEM?
-----------------------------------
E, sada se postavlja pitanje-da li Adrijana tako loše čita gdje ja jasno kažem zašto pišem velikim slovima, A NE DA SE DEREM KAKO ME ONA OPTUŽUJE, ili je ona to naravno vidjela, ali po običaju njena mora biti zadnja, pa me je "morala"optužiti da se nepotrebno derem na forumu???