|
Korijeni Altenativne medicine leze jos od postanja covjeka..Mnogi samostani i u ono vrijeme poznati lijecnici nisu imali nikakav problem s vjerom i ispravnosti..U pocetku je bila prva apoteka,biljka,(trava)..Za svaku bolest u prirodi postoji biljaka koja lijeci..Nije bilo skolske medicine..ljudi su poceli tako da je svatko imao kucnu apoteku,i ona je bila ,danas bi rekli Alternativna medicina…Takodjer su postojale razne,kupke hladne i vruce,masaze..(evo recimo sjecam se da su moji stari govorili,samo sam zaboravila o kojoj se bolesti radilo…“zatrpali golog covjeka u zemlju,glinu..i tako ga ostavili nekoliko sati na suncu da ga lijeci“)To se ponovilo nekoliko puta..i covjek je bio izljecen…
Danas je sve otrovano kemijom,danas smo svi „Otrovani,ljekovima-antibiotikom,kortisonom itd“ Danas su ljekovi totalno losi,pogotovo od kada je dosla na snagu Generika…Jeftina.. Covjek je za Bolesnicku kasu postao skup,tako su bili prinudjeni da traze lijekove koji su jeftiniji…( A nije ni Alternativna,nista jeftinija,jedino sto covjek sam placa sve)Danas bas citam u dnevnim novinama da samo 10% lijekova je u orginalu na trzistu u slobodnoj prodaji?Bezvrijedni su.?Ponovno dolazi u "modu" Alternativna medicina.. Covjek se mora da se zapita sta koristi ,i kakve „nus pojave“stvaraju ti lijekovi..Cesto ljekovi upropaste,jer oni jedno lijece a drugo oboljeva ..( i sama sam zrtva „antibiotike“)Imunitet oslabi,a kada imunitet oslabi ,nema tko da se bori u tjelu za zdravlje… Hranu koju unosimo u tijelo je puna kemijskih preparata,pogotova kemijska spricanja truju nas.. Sve je postalo zabrinjavajuce jer dovodi u pitanje-. slabljenja imunoloskog sustava sto doprinosi brzem oboljenju;kronicne bolesti;depresija,umor,alergija,upale svih vrsta,srce-pluca-bubrezne bolesti..)Covjek se pita kako je moguce da sve to dodje.?
Medicinsko znanje recimo ; stari Grci, Perzijanci, Tibetanaca, Egipcani, Kinezi i Indijanci - znanje nasih Lijecnika Europe,Biljni kao sto su , Sveta Hildegard von Bingen,mnogi samostani nasi redovnici,i drugi.. Kneipp, Paracelsus, otac svih lijecnika, Hippocrates,i danas se sve vise tezi da se covjek vrati starom nacinu lijecenja..bas tamo gdje su ovi stali.. Velika kretanja na cistom zraku, dobro se naspavati,na vrijeme otici spavati..(dok nije bilo struje,covjek je isao rano na spavanje,sto danas nije slucaj..)Sto ispravniju hranu jesti,ukljuciti hranu sto bogatiju vitaminima,mineralima itd…a izbaciti previse masnoce i mesa,secera itd, S malo znanja,dobrim poznavanjem biljaka,moguce je sam napraviti dosta koristnih lijekova.. Biljni ekstrakti, cajeva na osnovi ljekovitog bilja, kupke i obloge sumporski uvitci ,uvitci s alkoholom,sircetom , mogu pomoci vise nego imununistavajuce kemijske i sintetske tvari. Svakako da je sve sto je prirodno ,najbolje..Ovo sam napisala, da i covjek mora sam nesto za sebe uciniti.i tako poceti lijeciti... Zato mislim da mnogo vise je duznost nase Crkve da se zauzme za prirodno lijecenje,i to za sve ono sto pomaze covjeku u lijecenju,pa neka to bude i neka energija,koja prolazi kroz tijelo,i preko tijela se daje drugom covjeku kako bi mu se pomoglo.Tesko ce biti uvjek dokazati znanje i ispravnost pojedinih terapija i lijecenja..Svatko bi sam morao povesti racuna,kada nesta uzima i prima da provjerava,i ako vidi da tu nema nista loseg,zasto nebi bilo prihvatljivo..!
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|