angelus je napisao/la:
Citat:
Taj tvoj majstor je neki šarlatan. Bavi se svim i svačim da bi iz naivnih izvlačio novac. Obično se pravi majstori tai chia ili taichi gonga ne bave masažama, a možda je i kozmetičar?
Malo iz radoznalosti a malo iz zahvalnosti ponudila sam mu 10 € ali nije htjeo uzeti,rekao mi je da smo mi svi kolege i da pripadamo jednoj firmi.Da on svoju placu prima isto kao i ja..i ne vidi razlog zasto bi trebala biti zahvalna...
Bila sam na razgovoru i pitala sam ga da li je on "Maista" ili je samo "Trener"
Odmah je rekao da je samo trener,da nema Maista -polozeno...On je Fizeoterapeut.
Ovo je ljeciliste Dom od Zeljeznice,i jedan je Maista otisao u penziju i on ga je zamjenio?
Dom je trazio zamjenu ,ali je bio preskup i on je ponudio da on dajete te vjezbe..Ne vidim nikako ispravno to sto se nasega bolesnickog osiguranja tice da tako nesto prihvaca..?
Itekao su oni odgovorini ,za ono sto nude pod Terapiu..
Ja sam dosla ovdje zbog bolesti kicme (ukocenosti) i nespavanja..
Citat:
Trebaš mu otvoreno reči da si protiv svakog sinkretizma na području vjere i da je nepristojno nekomu krojiti njegovu vjeru po svojim fantazijama, jer je iz svega razvidno da dovoljno ne poznaje svoju tematiku kojom se bavi pa pravi čuspajz od svega što mu padne na pamet.
Da zaista je tako..
Rekla sam da to ne prihvacam,a pogotovo sam trazila od njega da mi objasni kakve veze ima Mantra s Tai Chi,Qi Gong..jer to dvoje ne idu zajedno.Na,njegov odgovor je bio,zaista to dvoje ne idu zajedno ,ali ima onih koji to lako prihvacaju i tako se lakse opuste..Cilj opustanja je vrlo vazan,tako mozes umjesto "Oooomm" upotrjebiti rijec Isus,Amen,Aleluja ili nesto drugo???
Ponovo sam ga pitala,ali to nije odgovor kakvu ulogu to dvoje cine zajedno..?Tu je se uzmucao i rekao,daje to samo tako spomenu,ali da to nije moranje..?I sta kaze na to ako s tim nekoga dovodi u zabludu?Kaze ,nije mu bila namjera..dovesti nekoga u zabludu,jer odmah na pocetku je rekao da ako netko ima pitanja neka ga pita..Na ja,ja ne vidim tako jer nije igranje i samo tako spominjanje,ako je terapija u pitanju..
Citat:
.Čisto za informaciju; ozbiljni učitelji meditacija koje dolaze iz hinduizma ne preporučaju najaču mantru om neposvećenoj osobi jer može pretrpjeti veliku razornu štetu....
U takvim slučajevima kao što je ovaj tvoj, predstoji ti odrešit razgovor s tom osobom u kojemu trebaš jasno dati do znanja da te takav pristup vježbama ne zanima. A da ga malo ispitaš, pokušaj ga pitati kakve veze mantra om ima s tai chijem!
Odmah na sljedecem satu pojasnio je cijeloj grupi,da ne dovodi u zabludu .da je to samo tako rekao,ako ima onih koji se s tim sluze da mogu koristiti to,"ali da nikako nije moranje?"za one koji to ne zele..
Pitala sam ga ako nije problem da mi kaze"kojoj je religiji on pripadao?"Nasmijao se i rekao da on jos uvjek pripada Katolickoj,(smatra sto se nije ispisao iz Crkve)Krsten je,primio sv. pricest i krizman je u katolickoj Crkvi.Tada sam ga pitala,pa kako on misli da da se katolicka Crkva slaze s tim?I da ja ne vidim nikako da on jos uvjek pripada...,da na papiru pripada jer placa porez crkvi,ali u prakticnom zivotu ne zivi svoju vjeru...I tu je ostao zbunjen i dodao,tu ima dosta toga sto je tako,kako jest...?
Sta reci na to,i dalje ostaje nerazjasnjeno..