angelus je napisao/la:
Pred Crkvom je jedan novi izazov koji će nas ojačati ako budemo složni, a ne samo prepustiti pojedincima neka nose teret napada kao što je to u svezi komentatora GK-a preč. Miklenića.
Za velike vrijednosti treba se trajno boriti, jer ugrozba ne spava!
Da je Miklenić kojim slučajem napadnut zbog svoje produhovljenosti ili zbog vjernosti Kristu i Evanđelju, moja podrška bi bila neupitna. Ali on je napadnut zbog niskih političkih podbadanja (bez obzira na koga je konkretno aludirao) i cijela ova priča o križevima je krenula od povoda koji je on dao.
Razmišljajući o ovom pozivu na slogu, pitam se zar su politika, nepromišljenost (u smislu ishoda i posljedica vlastitih poteza) i podbadanje "velike vrijednosti" zbog kojih bi cijela Crkva trebala stati uz Miklenića?
Zar to spada u poslanje Crkve i kršćanske vrijednosti?[/quote]
potpuno se slažem sa tobom! nije velečasni Miklenić ništa posebno, ne mora se od njega praviti niti mučenika, a niti proroka koji u pustinji viće i upozorava, jer to on nije!
Meni izgleda da je on obićni provokator koji je išao javno vrijeđati i iznositi svoje osobno mišljenje o predsjedniku države u kojoj živi i radi i uređuje Glas Koncila.
Iskoristio je svoju medijsku moć da bi potegao vraga za rep!
i što se time dobije?
plodovi su tu pred nama....
totalna glupost, jednog novinarčića koji je sebi uzeo pažnje javnosti i same Crkve koja ima ionako previše problema , kako u vlastitim redovima tako i sa svojim stadom.
sjetim se samo jedne reportaže o mom mjestu, koja je napravljena na čitave dvije stranice GK-a, gdje se govorilo o aktivnostima u Crkvi. Reporter je razgovarao s našim gradonačelnikom i drugim vodećim političarima mjesta, a nikako s laicima koji su aktivni u crkvi. Razgovaralo se istina, i sa časnama...ali one su bile nove u našoj župi i nisu imale blage veze s vezom...
ono sve što je bilo napisano u te dvije stranice reportaže bilo je neistinito!
prema tome urednik takvih novina meni ne može biti niti pod kojim mjerilom, mjerodavan i istinoljubiv!
Da i ne znam ovo što sam ovdje napisala, također mi se ne bi sviđalo da jedan crkveni novinarčić proziva i naziva predsjednika bolesnikom! (da skratim)
Takve dijagnoze mi možemo davati u nekakvim svojim kuloarčićima- kokošinjcima, sve ostalo miriše na nekulturu i osobnu ograničenost, a da o odgovornosti ne govorim.
Za mene je velečasni Mikletić napravio još jedan svoj besmisleni ispad u nizu.