Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 18:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 21, 2009 10:13 

Dragi Rio, cijenim tvoju apologiju Suca, međutim, ono je moje osobno mišljenje, koje je jednostavno takvo. Kad čovjek kritički razmisli..a što se tiče jednog našeg karizmatika kojeg si spomenuo (ne želim ga imenovati), imao sam "čast" biti na njegovom seminaru, štoviše, osobno je položio ruke na mene, dok smo bili sami, molio u jezicima i slično. Ono što mogu reći-čista psihologija i ništa drugo. Pisat ću o tome jednom na ruahqodes.blog.hr

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 13:51 

A ja sam slušao Lončara, na jednoj svećeničkoj sjednici na Braču jednostavno nas je izvrijeđao.. nas 15 svećenika) otkad je obećao 500 molitelja za obraćenje jedne župe tamo je stanje sve gore!) kakao mi ne znamo ništa.. kako ... divota od čovjeka..

Što se tiče drugih ovdje na ovom foruimu ne smijhem reći svoje mišljenje jer će hrki napasti (pa na križu života smo se svađali) rio se pridružiti ) svi vi imate svoje pravila.. a Crkva., liturgija ,,, ma što .. važno je da je netko medijski in da ga mediji kuju u zvijezde.. a "cipelice od 15000 kuna kupljene u Rimu od krokodilske kože) važno je da je parade... čudesa.. mirakula.. a to što je Crkva , moral, liturgija... to je za ropotarnicu.. pa nastavite samo ... i onako je uvijek bilo da "psi laju a kareavane prolaze" - proći će i ovo ludilo ... ipak ima zdravih normalnih kršćana i njihova je budućnost, to me doista veseli.. i popopdne ćeu se sresti s jednim mladencima (da nisu obični potvrđuje i činjenica da će biti na vjenčanju na misi više svećenika...) e pa živjeli mi..

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 17:03 

sneni je napisao/la:

Što se tiče drugih ovdje na ovom foruimu ne smijhem reći svoje mišljenje jer će hrki napasti (pa na križu života smo se svađali) rio se pridružiti ) svi vi imate svoje pravila.. a Crkva., liturgija ,,, ma što .. .

Ti i svi ostali možete ovdje pisati svoja mišljenja, niti jedna strana se ne protežira a vrijeđanje od bilo koga se neće dozvoliti!
Svima bi nam trebalo biti stalo da racionalno pristupamo temi bez predrasuda o bilo kome.

Što se mene tiče ja vlč. Sudca poštujem kao i svakog katoličkog svećenika. Ne glorificiram ga ali niti ne omalovažavam ono što radi. Mislim da nastojim stvarno realno sagledati stvari.
Pitanje je koji bi svećenik izdržao tako kritički pregled kao što se prema njemu postavlja? Ja ne poznam niti jednog kome se ne bi moglo nešto dobronamjerno prigovoriti a kamoli ako je čovjek nedobronamjeran.
Ono što me osobno zabrinjava je što sam vidio puno žuči prema njemu a nikakav konkretan dokaz da je propovijedao protivno nauku Katoličke Crkve ili učinio nešto protiv discipline.

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 18:30 

U čemu je problem prema mom mišljenju,, nije problem u radu.. nije problem u nauci koju uči,, problem je u načinu prezentacije... i mislim da je to problem kod mnogih svećenika s obzirom na Sudca.. Sjećam se njegovih prvih nastupa i kada sam na jednom forumu iskazao skepsu prema ONOM ŠTO VIDIM onda su na mene osduli drvlje i kamenje isto kao i sada... Slično je ako govoriš sa skepsom i opreznošću o karizmaticima, isto je i sa Međugorjem...
A kad se ovom pridoda duh vremena duh zavoravljanja na sveto, pa na normalnu seksualnost.,.. svi mi koji zagovaramo istinu o seksualnosti, o predbračnom i bračnom životu,. o križevima,,, ako osuđujemo homoseksualne brakove, ako osuđujemo abortus i eutanaziju... svi mi nismo dobro došli u ovom društvu.. treba nas ušutkati na razne načine... jer nismo moderni, ne idemno u korak s vremenom...

Mislim da je tu problem...

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 22:50 

Sara i Sneni,
Nećete vjerovati, čak bi se i djelomice složio za Lončara. Zna imati gadnih eskapada. No neke su mu propovijedi vrlo uspjele. Sara na nekim ranijim postovima sam primjetio da si neprijateljski raspoložena prema ulozi emocija u vjeri. Barnaba ne brini, nije ovo promjena teme, tek usputna asocijacija.

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 23:24 

Kakvi izrazi!
Odbojni su mi teatri u vjeri koji su danas vrlo moderni, površna uzburkana emocionalnost, hrpe dramatičnih floskula i poprilično hereza kao i nepriličnih postupaka koji se provlače kroz karizmatski pokret, a čujem i još kroz neke.

Vrh

PostPostano: Sub stu 21, 2009 23:37 

Citat:
Kakvi izrazi!

Na što misliš?
Citat:
Odbojni su mi teatri u vjeri koji su danas vrlo moderni, površna uzburkana emocionalnost, hrpe dramatičnih floskula i poprilično hereza kao i nepriličnih postupaka koji se provlače kroz karizmatski pokret, a čujem i još kroz neke.

Slažem se, no s napomenom za hr karizmatsku obnovu, vani ima prilično zdravih, naročito talijanska. Kod nas izgleda ne može ni u tom području bez nekog hr sindroma.

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 08:33 

O kakvim herezama govorite?
To su stvarno teške riječi da bi se ispalile bez riječi o čemu se radi i objašnjenja zašto je nešto hereza.

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 08:37 

Barnaba, ako se uvjerava ljude da pravi vjernik ne može bit bolestan i siromašan, jer je Bog njemu sve već dao pa on to treba samo uzest, a ako ne onda nije dobar vjernik - to je hereza
Pročitano u Rhemi prije ne znam koliko brojeva.

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 11:22 

sara je napisao/la:
Barnaba, ako se uvjerava ljude da pravi vjernik ne može bit bolestan i siromašan, jer je Bog njemu sve već dao pa on to treba samo uzest, a ako ne onda nije dobar vjernik - to je hereza
Pročitano u Rhemi prije ne znam koliko brojeva.

Mišljenja sam da ovo treba ipak više obrazložiti kad je vlč. Sudac takvo što izjavio?

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 13:14 

Ispričavam se ako sam napisala tako da je to ispalo vezano za vlč. Suca. Ne to je vezano za neke anomalije u karizmatskom pokretu. A jednostavno me povukao prethodni upis.

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 16:03 

Citat:
Ne to je vezano za neke anomalije u karizmatskom pokretu. A jednostavno me povukao prethodni upis.

A ja se pak smatram tata mata primarijus za domaće(!) karizmatske anomalije. Bio sam tajnik malog Vijeća karizmatske Obnove u Duhu Svetomo (KODS) Zg Nadbiskupije. Danas smatram da je karizmatska Obnova crkveni pokret od oni 60ak priznatih, gibanje koje je od svih tih 60ak u najvećem kaosu. Ali uz ponovnu napomenu da mislim na domicilnu karizmatsku 'scenu'. Pojedini svećenici se ne mogu okrivaljavti za devijacije unutar Obnove, naročito Sudac koji se nije s ostalima u ničem ni udruživao. Dapače, oni svećenici koji štite i promiču Obnovu, mogu to činiti samo kao pojedinci a tu su onda normalno prisutne i brojne greške. Naime udružena Obnova u Hrvatskoj ne postoji! Točnije, u rasulu je. Sve se svelo na pojedince, bilo svećenike, bilo laike, a cjela se Obnova po tome ne može suditi.

Još se veći tata mata smatram za spomenutu Rhemu, Zajednicu Dobri pastir i sve vezano uz Radigovića jer sam i tamo bio formalno zaposlen kao tajnik dvije godine.

Neke detalje i detalje detalja koje ja znam o mnogim od ovih pojava možda mogu podjeliti s onima koje interesira, pa i sa tobom Saro, ali ne javno, već preko privatnih poruka, jer svačiji prostor intime treba zaštititi dok god to masovno nije opasno..

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 16:52 

Ako je negativno onda nije za "četri uha" Radigović- Lončar und co. javno pišu i nastupaju - čak je i Radigović javno pred svijetom uskrisivao mrtvaca (bez uspjeha) onda se to javno treba govoriti.
Ako Sudac javno izdaje knjigu CD onda imam pravo javno reći svoje mišljenje o pročitanom i viđenom...
Ne može se jednim mjerilom mjeriti jedne, a drugim druge!

Vrh

PostPostano: Ned stu 22, 2009 17:07 

Imamo mi temu za karizmatski pokret pod nazivom
Karizmatski pokret - novi pentakost u Crkvi ili nešto drugo?
Ne bi trebali na ovoj temi vlč. Sudcu natovariti na leđa sve loše što se možda dešava unutar tog pokreta.

Ja bih se malo zadržao na ovom:
sneni je napisao/la:
U čemu je problem prema mom mišljenju,, nije problem u radu.. nije problem u nauci koju uči,, problem je u načinu prezentacije... i mislim da je to problem kod mnogih svećenika s obzirom na Sudca..

Po mom mišljenju čim svećenik propovjeda ispravan nauk i pastoralno radi tamo gdje mu je biskup odredio njega treba podržati, bez obzira svidio se mani njegov pastoral ili ne.
Čim uđemo u sferu sviđanja ili ne sviđanja toliko smo subjektivni da ne možemo biti mjerodavni u prosudbi. Jednostavno za nekoga paše jedan a za drugoga drugi način pastorala. Bitna je činjenica da svatko tko želi pastoralno raditi to može.

Druga stvar su mediji koji vlč. Sudca iskorištavaju za svoje interese, međutim i to je prilika da moderni svijet vidi primjer čovjeka koji propovjeda ispravan nauk i poslušan je svom biskupu. Po meni je paradoksalno da se taj moment ne ističe a pokušavaju gurati minorne negativnosti u prvi plan a svi tih negativnosti imamo.

Vrh

PostPostano: Uto lip 29, 2010 09:53 

Velečasni Sudac je pokrenuo Internetski portal koji možete posjetiti na http://www.velecasnisudac.com/hr
na njemu je i dio koji se odnosi na prošle seminare http://www.velecasnisudac.com/hr/rubrika/19/seminari ali što se tiče daljnje mogućnosti za sudjelovanje u duhovnim obnovama ne piše ništa.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 157 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata