Imamo mi temu za karizmatski pokret pod nazivom
Karizmatski pokret - novi pentakost u Crkvi ili nešto drugo? Ne bi trebali na ovoj temi vlč. Sudcu natovariti na leđa sve loše što se
možda dešava unutar tog pokreta.
Ja bih se malo zadržao na ovom:
sneni je napisao/la:
U čemu je problem prema mom mišljenju,, nije problem u radu.. nije problem u nauci koju uči,, problem je u načinu prezentacije... i mislim da je to problem kod mnogih svećenika s obzirom na Sudca..
Po mom mišljenju čim svećenik propovjeda ispravan nauk i pastoralno radi tamo gdje mu je biskup odredio njega treba podržati, bez obzira svidio se mani njegov pastoral ili ne.
Čim uđemo u sferu sviđanja ili ne sviđanja toliko smo subjektivni da ne možemo biti mjerodavni u prosudbi. Jednostavno za nekoga paše jedan a za drugoga drugi način pastorala. Bitna je činjenica da svatko tko želi pastoralno raditi to može.
Druga stvar su mediji koji vlč. Sudca iskorištavaju za svoje interese, međutim i to je prilika da moderni svijet vidi primjer čovjeka koji propovjeda ispravan nauk i poslušan je svom biskupu. Po meni je paradoksalno da se taj moment ne ističe a pokušavaju gurati minorne negativnosti u prvi plan a svi tih negativnosti imamo.